Postata de dunhill cu 13 ani in urma.
am trigliceride 1024 dupa regim alimentar ce sa mai fac?
Adauga raspunsacum 13 ani
În primul rând recomand consultul unui nutriţionist sau diabetolog, pentru a identifica cauza acestei hipertrigliceridemii (trigliceride foarte crescute).
Oricum în cazul acestei valori ale trigliceridelor trebuie instituit tratament medicamentos.
Trei clase de medicamente sunt adecvate pentru hipertrigliceridemie:
1.fibraţii (sunt folosiţi trei fibraţi: gemfibrozil, bezafibrat, fenofibrat).
2.niacina
3.acizii graşi omega 3.
Dozele crescute de statine scad de asemeni trigliceridele cu peste 50%.
Regimul alimentar
1.Daca trigliceridele sunt peste 1000 mg/dl se vor administra doar 10% din calorii din grăsimi (reducerea grasimiilor amelioreaza trigliceridemia).
Când trigliceridele sunt peste 1000 mg/dl sugerând activitate absentă a LPL, o dietă făra grăsimi va scădea producţia de VLDL ameliorind metabolismul lipidic.
În cazul in care aportul de carbohidraţi este substanţial, doar reducerea acestora şi creşterea fibrelor dietare scad substantial trigliceridele.
2.Alcoolul trebuie eliminat.
3.Acizii grasi omega 3 reprezintă o clasă de grăsimi polinesaturate care derivă mai ales din grăsimea de peşte şi unele plante şi seminte de in (în cantitati mari de 10 g/zi aceştia scad cu 40% trigliceridele). Peştele cu cantităţi mari de omega 3 sunt sardinele, heringul si macroul.
Pacientii cu hipertrigliceridemie, mai ales tipul in care HDL este scăzut sunt la risc de evenimente cardiovasculare. Aceştia trebuie trataţi şi pentru factorii de risc cardiovasculari: hipertensiunea, diabetul, fumatul, viaţa sedentară şi obezitatea. Afecţiunile ereditare cu hipertrigliceridemie necesită un aport strict restricţionat de grăsimi.
acum 13 ani
alcool - nu, regim alimentar - da (fierturi - foarte mult steamer), nu fumez, nu ar trebui sa investighez si altceva? Si pana la medicamente un tratament naturist ajuta? Ce alte analize pot face?
multumesc
acum 13 ani
Aşa cum am spus, trebuie identificată cauza acestei hipertrigliceridemii (aport, crescut, hiperlipemie familială, diabet zaherat tip II, colestaze, hipotiroidie, sindrom nefrotic etc.). Investigaţiile necesare vor fi recomandate doar de medicul nutriţionist sau diabetolog. Referitor la administrarea de tratamente naturiste, ar trebui să luaţi legătura cu un medic de tratamente naturiste
acum 13 ani
ma puteti indruma catre un medic?
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua