colesterolul

Colesterol

Postata de magdamagda cu 14 ani in urma.

colesterol marit,,, total,,,,247.16 ,,,,,6.43,,, care este tratamentul si dieta???

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

gaby

acum 14 ani

carnea rosie ,galbenus de ou si organele contin cel mai mult colesterol,sant interzise si mezelurile,prajelile,.poti manca carne de pui fara pielita fiarta sau gratar,,peste somon e foate bun pt. cine are coesterol mare,legume tot fierte sau gratar,lactate degresate,ulei de masline,un medicament numai doctoru poate sa-ti prescrie.sanatate

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Dr. Medicina Interna

acum 14 ani

Alimente permise:

Pestele este alimentul ideal, deoarece majoritatea speciilor comestibile au carnea sp***a. Pestele gras nu este nici el de ocolit, deoarece contine acizi grasi polinesaturati de tip omega 3, cu rol hipolipemiant si protector pentru artere. Nu este recomandat insa sa consumam peste afumat in mod abuziv, deoarece contine amine aromatice cancerigene.

Lactatele trebuie consumate fara zahar. Sunt de preferat produsele naturale si degresate.

Legumele; sunt recomandate toate tipurile de legume, chiar si cartofii (in afara de cartofi prajiti si chips).
Leguminoasele; sunt recomandate in special mazarea, fasolea si lintea.

Alimente consumate moderat:

Carnea sp***a trebuie consumata cel mult o data pe zi. De preferat este muschiul file si pulpa de vita la gratar, la tigaie, inabusit sau friptura in sange. Puteti opta si pentru carne de pasare, vanat, iepure.

Ouale - nu mai mult de doua pe saptamana, mai ales daca nivelul colesterolului este ridicat.

Branza - o felie de branza pe zi (cea cu continut slab in materii grase 25-30 grame pe zi).

Fructele - sunt toate recomandate in afara de fructele uscate si in sirop.

Materiile grase - pentru gatit alegeti uleiurile de floarea-soarelui, arahide, masline si porumb. Aceste uleiuri au proprietatea de a nu se degrada la temperaturi inalte. Pentru asezonare puteti folosi uleiurile de rapita, nuci, germeni de grau, soia, masline.

Alimente interzise:
Margarina care are efect hipertrigliceridemiant, fiind o grasime nesaturata hidrogenata.

Bauturile dulci - consumate cat mai putin posibil. Pentru indulcirea bauturilor este utila folosirea indulcitorilor de sinteza, precum zaharina sau aspartamul.

Bauturile alcoolice trebuie limitate pe cat posibil. La un pahar intre prieteni, preferati cocktailurile (amestec de suc din fructe proaspete, suc de legume, sare, piper, suc de lamaie si apa).

Raspunde
 
0
 
Rodica

acum 14 ani

Scoate amidonul si dulciurile,astea sunt inamicul public numarul unu

Raspunde
 
0
 
militaru

acum 9 ani

Sanatate ! Dece acum 40-45 ani in urma val. co!est, era cuprinsa intr 220-240 in fctie de virsta,iar acum a scazut vertiginos ? Nu cumva marile trust. de medic.umbla la acesti parametrii in vederea cresterii subst. a profitului?Astept un rasp.competent. PS. acest fenom.se intimpla si cu alte medic.aferente diverselor boli.Cu bine !

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

4 mituri despre colesterol 10 trucuri pentru a reduce colesterolul Colesterolul: mit si realitate Colesterolul ridicat si sanatatea picioarelor: 10 semne de alarma

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×