BOLI DE INIMA

Colesterol Boli de inima infectioase Boli inima

Postata de vas cu 14 ani in urma.

DIETA

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Dr. Medicina Interna

acum 14 ani

De regula, dieta pentru afectiunile cardiace trebuie sa fie hiposodata hipolipidica. astefl reduceti consumul de sare.
Regimul alimentar trebuie sa fie sarac in grasimi si sa cuprinda 20 grame de lipide pe zi. El poate fi mai mult sau mai putin restrictiv, in functie de rezultatele analizelor biologice, pana la 60 grame lipide pe zi.
Alcoolul trebuie suprimat sau considerabil redus, iar consumul de glucide limitat la 40% din ratia calorica zilnica, cu eliminarea zaharurilor cu absorbtie rapida.

Locul proteinelor este foarte important, mult mai important decat in alimentatia normala, ele reprezentand 25% din aportul caloric cotidian, in conditiile in care se vor alege alimente proteice putin grase.

Alimente permise:

Pestele este alimentul ideal, deoarece majoritatea speciilor comestibile au carnea sp***a. Pestele gras nu este nici el de ocolit, deoarece contine acizi grasi polinesaturati de tip omega 3, cu rol hipolipemiant si protector pentru artere. Nu este recomandat insa sa consumam peste afumat in mod abuziv, deoarece contine amine aromatice cancerigene.

Lactatele trebuie consumate fara zahar. Sunt de preferat produsele naturale si degresate.

Legumele; sunt recomandate toate tipurile de legume, chiar si cartofii (in afara de cartofi prajiti si chips).
Leguminoasele; sunt recomandate in special mazarea, fasolea si lintea.

Alimente consumate moderat:

Carnea sp***a trebuie consumata cel mult o data pe zi. De preferat este muschiul file si pulpa de vita la gratar, la tigaie, inabusit sau friptura in sange. Puteti opta si pentru carne de pasare, vanat, iepure.

Ouale - nu mai mult de doua pe saptamana, mai ales daca nivelul colesterolului este ridicat.

Branza - o felie de branza pe zi (cea cu continut slab in materii grase 25-30 grame pe zi).

Fructele - sunt toate recomandate in afara de fructele uscate si in sirop.

Materiile grase - pentru gatit alegeti uleiurile de floarea-soarelui, arahide, masline si porumb. Aceste uleiuri au proprietatea de a nu se degrada la temperaturi inalte. Pentru asezonare puteti folosi uleiurile de rapita, nuci, germeni de grau, soia, masline.

Alimente interzise:
Margarina care are efect hipertrigliceridemiant, fiind o grasime nesaturata hidrogenata.

Bauturile dulci - consumate cat mai putin posibil. Pentru indulcirea bauturilor este utila folosirea indulcitorilor de sinteza, precum zaharina sau aspartamul.

Bauturile alcoolice trebuie limitate pe cat posibil. La un pahar intre prieteni, preferati cocktailurile (amestec de suc din fructe proaspete, suc de legume, sare, piper, suc de lamaie si apa).

Raspunde
 
0
 
Advertisement
buligai florenta

acum 14 ani

sotul meu a suferit un infart miocardic de curind tine regim dar eu iam dat margarina pina acum in fiecare dimineata am citit pe internet ca se poate consuma margarina ptr ca este vegetala acum am citit acest articol si nu stiu ce sa mai cred este sau nu interzisa in regim dupa infart va rog ajutatima

Raspunde
 
0
 
Dr. Medicina Interna

acum 14 ani

Evitati grasimile atat cele vegetale cat si cele animale.

Raspunde
 
0
 
costinela

acum 14 ani

am inceput ocura cu oua de prepelita,ce ziceti este buna ptr. scaderea colesterolului si regenerarea ficatului?

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

4 mituri despre colesterol 10 trucuri pentru a reduce colesterolul Colesterolul: mit si realitate Colesterolul ridicat si sanatatea picioarelor: 10 semne de alarma

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×