Lipsa menstruatiei in timpul anticoncepționalelor?

Ciclul menstrual

Postata de Andreea Cristina cu 3 luni in urma.

Buna ziua! Administrez anticoncepționale Yaz de 4 luni, niciodata nu mi a venit menstruatia fix in ultimele zile de pastile albe inactive ci dupa. Le iau in fiecare seara cu maxim o intarziere de 2-3 ore, dar nu mereu. Luna trecuta am avut contact sexual neprotejat la ovulatie. Menstruatia care a urmat a fost putina, nu ca datile trecute de abundenta. A durat tot in jur de 4 zile, dar cantitatea e considerabila. Se vede diferenta. Inainte de contact aveam menstruatie abundenta, iar luna trecuta aproape deloc, cateva picaturi(2-3). Luna aceasta, aproape dupa terminarea pastilelor albe inactive, prima zi a fost la fel de putina ca luna trecuta. Nu prezint simptome de greata, ameteli si am facut si doua teste de sarcina care au urmat negative. Ce poate fi? Am citit pe net ca efectele secundare ale anticoncepționalelor pot fi si lipsa menstruatiei sau intarzierea, insa pe timpul administrării pana la contactul sexual totul a fost ok din punct de vedere cantitativ, ci doar putina intarziere. Imi e frica…

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 3 luni

Buna ziua,

Este normal ca fluxul menstrual sa fie diferit atunci cand se utilizeaza contraceptive orale. Anticonceptionalele functioneaza prin blocarea ovulatiei, ceea ce inseamna ca nu exista nimic de eliminat. Deci, multe persoane observa o schimbare in ciclul lor menstrual cand iau contraceptive.

Unele persoane pot observa o reducere a cantitatii si duratei sangerarii menstruale atunci cand iau Yaz sau alte contraceptive orale. Aceasta este o reactie comuna si nu este de obicei un semn de sarcina sau de alta problema.

De asemenea, ar trebui sa stiti ca anticonceptionalele pot reduce simptomele sindromului premenstrual. Aceasta poate include crampe, balonare, iritabilitate si sensibilitate la sani. Asta inseamna ca, chiar daca aveti o menstruatie mai usoara sau inexistenta, s-ar putea sa nu experimentati niciunul din simptomele PMS pe care le-ati putea avea de obicei.

Totusi, in cazul dvs., dat fiind ca ati avut contact sexual neprotejat in perioada ovulatiei si ca v-a venit menstruatia mai putin decat de obicei, este important sa va consulte un medic ginecolog pentru a va asigura ca nu sunteti insarcinata si ca fluxul dvs. menstrual redus nu este cauzat de o alta conditie. Poate fi nevoie sa faceti si un test de sarcina.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Metode-contraceptive/efe-secundare-ale-pilulei-contraceptive_16498
sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/tulburari-ale-ciclului-menstrual_1094
sfatulmedicului.ro/Investigatii-in-sarcina/cand-si-cum-se-poate-efectua-un-test-de-sarcinai_19272

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ciclul menstrual normal Tulburari ale ciclului menstrual Ciclul menstrual neregulat si ovulatia Dereglarile ciclului menstrual Ciclul menstrual – probleme ce pot sa apara

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua