Abcesul dentar

Caria dentara

Postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma.

La penultima masea de sus am avut o lucrare de 2 lei. Mi-a fost plombata si maseaua s-a macinat din interior, ramanand din ea numai un perete care si ala e sub orice critica. De curand mi-a aparut pe gingia de langa falca un super abces. Nici maseaua nici abcesul nu ma dor decat daca le zgandaresc. ce as putea face ?

Adauga raspuns

Raspunsuri (12)

comentarii utilizatori

acum 16 ani

m-am ales cu un abcces de toata frumusetea la un dinte sanatos in urma cu doua saptamini.La farmacie mi s-a recomandat ampicilina dar am refuzat si am cerut un antibiotic mai tare.Mi-a dat ROVAMYCINE 3 MUI timp de 6 zile -o pastila la 12 h.am terminat tratamentul de 3zile si spre surprinderea mea nici oameliorare si pe desupra ma doare si urechea.Sa fie oare acel dinte sanatos afectat pe dedesupt????OARE AM GRESIT CA NU AM LUAT AMPICILINA???CE MA FAC???

Raspunde
 
0
 
Advertisement
gabriel9455496

acum 15 ani

trebuie sa mergi neaparat la un stomatolog si el iti va spune ce e de facut,cel mai probabil de scos nu cred ca se mai poate salva ceva ,si nu mai lua antibiotice dupa ureche.trebuie facuta si o radiografie la dintele respectiv.multa sanatate

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

De cateva zile am descoperit in partea inferioara a maxilarului, pe gimgie, unde trebuie sa-mi creasca maseaua de minte, un fel de bubita alba, foarte mica si tare ca si consistenta. nu ma doare, nu simt nimic, dar as vrea sa stiu ce e si cum se poate trata. Apa de gura nu da nici un rezultat.

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Nustiu, nu sunt doctor. Dati-mi si mie un sfat. < Cu vre-o 5 luni in urma m-am dus la stomatolog ca ma durea un dinte si el mi-a detectat (Puroi).. Mi-a scos puroiul...am stat 2 saptamani ca sa curga puroiul apoi am fost iarasi si mi-a curatit dintele dde puroi , mi-a pus plomba iar acum ultimul timp a inceput sa ma doaracind apes pe el... Ce sa fac? poate imi spuneti ceva medicamente care imi vor ajuta... MULTUMESC!!!

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

ce antibiotic pot folosi daca am diabet tip 1pentru masea si ce calmant pentru durere

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

mi s-a plombat dintele desi durea la rece apoi mi sa spus ca e posibil sa doara dintele urmand ca sa revin intr-o alta sedinta insa s-a amanat din lipsa de timp iar acum ma intreb ce urmeaza obturatie de canal sau scoaterea dintelui deoarece a durut foarte tare.Care este verdictul?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Am si eu o problema!:(Am 17 ani si tocmai in aceasta vara am termiant de schimbat dintii de lapte,mai exact caninii!Si ma ingrijoareaza faptul ca unul dintre ei mi-a aparut dar celalalt nici gand:( dar am facut radiografie dentara si totusi acolo arata ca exista un dintisor:(Ce imi puteti recomanda nu stiu pentru eruptia gingiei mai repede,daca exista!

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Am un baietel de 6 ani , iar miercuri seara l-a durut un dintisor, iar pe la miezul noptii s-a plans ca il doare urechea, i-am administrat Nurofen si Betabioptal in nas. Dimineata m-am dus la urgenta, iar diagnosticul a fost Otita.Ni s-a recomandat Zinnat125mg/5ml, nurofen si betabioptal.Astazi dimineta i-a aparut o umflatura cu puroi deasupra dintelui, ne-am dus iarasi la UPU stomatologice diagnostic abces, i-a spart putin acolo si a zis ca maine sa mergem din nou sa-i sparga putin E grav? Nu trebuia schimbat tratamentul?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Credeti ca e bine daca am puroi la dinte sa iau antibiotic AZITROX/500.daca a mai luat cineva.

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

va rog sa imi dati o parere ce sa fac: am o radacina care din masea cariata apoi tratata scos nervul si plombata a ajuns sa ramana o simpla radacina care in interiorul acesteia mi s-a format o punga de puroi, de fiecare data cand apas aceea punga iese puroi si miroase ingrozitor ce sa fac?

Raspunde
 
0
 
Rat

acum 11 ani

BUna am un fel de bubita alba pe gingie ce as putea face?

Raspunde
 
0
 
adi

acum 11 ani

Buna tuturor,
Sanatatea reprezinta acea stare in care fizicul,psihicul (emotiile pe care le experimentam zi de zi) si mentalul (gandurile,comuniunea cu natura si cu Divinitatea) se afla in armonie.Daca ar fi sa ma exprim in termini religiosi fizicul este trupul,psihicul este sufletul,iar mentalul il reprezinta spiritual.
Daca aceste 3 paliere ale fiintei umane se afla in echilibru ne simtim bine in pielea noastra,suntem bucurosi,plin de energie,fata degaja lumina,iar organele interne functioneaza la parametri optimi.
Ce trebuie sa facem pentru a ne pastra in armonie pe cele 3 nivele ?

1.Mentalul trebuie sa fie dominat de ganduri pozitive,de multumire,apreciere,generozitate,altruism.Sa ne gandim tot timpul cum ne putem creste calitatea vietii,mancand mai sanatos,efectuand exercitii fizice si de respiratie corecta,sa fim persoane oneste.Trebuie sa iubim si sa apreciem natura care ne furnizeaza elementele naturale fara de care nu putem trai.De asemena, trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu petru toate calitatile cu care ne-a inzestrat si petru lectiile pe care le-am experimentat.
2.Psihicul trebuie cultivat cu sentimente pozitive la adresa noastra si acelor din jur.La acest nivel trebuie sa avem grija ca relatia interumana sa fie una buna,sa nu ne aflam in stari conflictuale cu noi insine (pentru felul cum aratam,ce pozitie sociala sau financiara avem) si cu cei din jur (famile,colegi,prieteni,vecini).Sa nu cultivam sentimente de ura,invidie,razbunare.
3.Fizicul
Este partea la care avem cel mai mult de lucrat,insa este partea cel mai putin importanta din aceasta triada.De ce ?Pentru ca in momentul decesului mentalul si psihicul il parasesc si tot ceea ce am acumulat aici ca emotii si ganduri ramane,restul se descompune.Insa pentru a nu ne influenta in mod negativ partea psiho –mentala trebuie sa avem grija de fizic.Cum ?
-printro alimentatie rationala,echilibrata si diversificata.
Alimentatia rationala se refera la alegerea produselor sanatoase in detrimentul celor nocive.
Alimente sanatoase :fructele,legumele,cerealele integrale,painea integrala,lactate nefierte,branza obtinuta din lapte nepasteurizat,miere,melasa,uleiuri presate la rece,carnea de peste oceanic sau maritm sau de crescatorie (provenita de la crescatori seriosi care hranesc pestii natural),carne de porc,vita,pasare (crescute natural).Deci tot ceea ce este natural.Le gasiti la producatori particulari, in magazinele de produse naturiste si in anumite raioane din supermarketuri.
Alimente nocive :zaharul alb si brun,paine alba si cu amelioratori (cea pufoasa),muraturi obtinute cu otet si nu prin fermentatie,faina alba,conservele cu E-uri,mezelurile cu E-uri,iaurtul pasteurizat,laptele fiert sau pasteurizat,paste fainoase albe,uleiu dublu rafinat,margarina etc
Alimentatie echilibrata,adica sa consumam mai multe legume cereale,fructe,peste,si mai putina carne de porc,pasare si lactate.
Alimentatie diversificata,respectiv sa pledam pentru o varietate mai mare de fructe legume,cereale,seminte,carne de peste,porc,pasare,vanat.Sa nu avem o dieta monotona,bazata doar pe cartofi,carne de porc, fasole si ,eventual,varza.
-exercitii fizice regulate si zilnice :gimnastica (zilnic),stretching (zilnic),mers pe jos (zilnic),exercitii pt. masa musculara,flotari,tractiuni la bara,genuflexiuni,abdomene (de 2 ori pe saptamana).
-respiratie corecta,ampla,abdominala,efectuata zilnic
-imbracaminte adecvata,din fibra naturala ( lana,bumbac,in,matase)
-igiena corpului si a locuintei
Respectand toate aceste elemente,putem redobandi starea de bine si sa o mentinem pana in momentul trecerii intr-o alta dimensiune.
Daca ne confruntam cu diverse afectiuni trebuie sa adaptam dieta in functie de acestea.
Spre exemplu in cazul reumatismului vom consuma mai multe alimente care contin acizi grasi omega 3 si mai putin omega 6,vom consuma antibiotice naturale,antiinflamatoare naturale,mai multe legume,fructe cereale si mai putina carne si lactate.De asemena un rol foarte important il au vitamina C,E,mineralele Zn si Se.Dintre plante harpagofytum,coada calului,urzica,ginkgo biloba etc.
In cazul afectiunilor pielii foarte importanta este detoxifierea organismului,in special a colonului,vitamina E si C,mineralul Zn,uleiul de borago,uleiul de luminita noptii,produsele de ingrijire corporala naturala,fara euri.
In cazul afectiunilor cardiovasculare dieta bogata in grasimi nesaturate,coenzima Q10,magneziu si potasiu.Dintre plante usturoiul,paducelul,talpa gastii,teiul. etc .
Afectiunile rinichilor raspund foarte bine la o dieta saraca in proteine ,bogata in anumite fructe ,legume si cereale.De asemena hidratarea este extrem de importanta,dar si plante precum coada calului,urzica,cozi de cirese,matase de porumb,ienupar,mesteacan,antibiotice naturale.
Pentru afectiunile digestive de o mare importanta sunt enzimele,probioticele,prebioticele,triphyla,fibrele,asocierile alimentare corespunzatoare.
In afectiunile sistemului nervos ,complexul de b-uri,magneziul,acizi grasi omega 3,6,9,lecitina,laptisorul de matca,carbohidratii complesi,alimente cu un continut bogat in triptofan,dintre plante sunatoarea,ginsengul,rodiola rosea,,griffonia simplicifolia.
Cei care sufera de diabet vor introduce in dieta legume,fructe cu gust dulce acrisor,cereale integrale,leguminoase.Ca si suplimente tinctura de afin,gemoderivatul de dud,acidul alfalipoic,mineralul zinc,gymnema sylvestre,castravetele amar etc.
Afectiunile sangelui (anemie,leucemie) pot fi tratate prin dieta corespunzatoare bazata pe legume si fructe si combinatii de sucuri morcov,sfecla rosie,urzica,spirulina, chlorela si mule altele.
Pentru cei care doresc sa-si creasca masa musculara, orezul brun,leguminoasele,pseudocerealele,aminoacizi cu catena ramificata,grasimi nesaturate,cantitati mari de vitamina C si E,complexul de b-uri,in special b6,iar dintre minerale magneziu si zincul.Pe langa astea,deosebit de importane sunt proteina de canepa,polenu crud,laptisorul de matca,apilarnilul , spirulina,tribulus terestris si schinduful.La acestea se adauga exercitiile cu greutati,flotarile,tractiunile la bara,genuflexiunile etc.
Patologia umana este diversificata iar alimentaia,suplimentele alimentare si alte elemente ce tin de bagajul terapeutic trebuie strict individualizate in functie de afectiunea principala si alte afectiuni conexe,varsta,greutate,posibilitati financiare etc.
Petru toate aceste detali,petru diete si tratamente personalizate ma puteti contacta pe adresa de email : [email protected]


Adrian,specialist in fitoterapie,nutritie umana,fitness,reflexoterapie si presopunctura.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Caria dentara Caria dentara: mit si adevar Caria de biberon Sanatatea dentara a copiilor! Un interviu cu Dr. Iulia Mihaila, medic stomatolog

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×