Postata de bumblebee cu 14 ani in urma.
Ma intrebam....ce se intampla in cazul in care consumam prea multe lactate? E posibil ca in felul asta sa sporim numarul de proteine existe in bacterii si sa se produca astfel divizarea lor, raspandindu-se din stomac si intestine, in alte zone ale corpului? ( zona laringo-faringiana, zona genitala, ba chair piele- vezi acnee?).
Am intrebat un medic despre acest lucru, dar mi-a spus ca nu se intampla absolut nimic. Bacteriile sunt eliminate din organism, neac***a nicio importanta numarul lor.
Cu toate astea...mi se pare nesatisfacator raspunsul. Dupa parerea mea, oricat de bune ar fii bacteriile ''bune'', excesul nu e niciodata benefic.
Voi ce credeti?
acum 14 ani
Important este sa nu fie lactate cu un continut ridicat de grasimi. Atunci creste colesterolul cu siguranta. Calciul din lactate poate impiedica absorbtia fierului. Dar cred ca medicul a avut dreptate: punand in balanta consumul sau lipsa acestuia de lactate, este favorabil sa alegi prima varianta.
acum 14 ani
Sunt de acord cu tine, dar ma refer in special la divizarea nr de bacterii.
acum 14 ani
Greu de specificat care este numarul de bacterii, cum se divizeaza acesta, etc. Conteaza si aciditatea pe care o intalnesc si bacteriile in drumul lor si care de cele mai multe ori duce la distrugerea acestora. Pot sa-ti spun ca laptele fermentat (iaurtul, kefirul, in mod special) are efect sanogenetic, antioxidant, imunostimulator, chiar antibiotic, anticolesterolemiant, anticanceros, este bine tolerat inclusiv de cei care sufera de intoleranta la lactoza. Nu stiu sa aibe contraindicatii....
acum 14 ani
Ok, multumesc pt raspuns. Cu toate astea insa, am vazut insa ca laptele este contraindicat in cazul candidozei bucale. Sa nu aibe oare nicio relevanta?
acum 14 ani
Probabil este vorba despre lapte dulce, laptele fermentat nu este contraindicat, cu siguranta.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua