Postata de Anamaria cu o luna in urma.
Bună ziua.
Am făcut o coprocultura fetitei mele in varsta de 1 an deoarece se tot scarpina pe burtica și spre spate, acum de cateva zile am observat ca i s-a făcut candida în zona intima, tratez cu canesten la recomandarea medicului de familie, însă trecut a mai avut candida în zona intima + candidoza bucala (a luat destul de multe antibiotice).
Nu are diaree, temperatura 38,3 a avut aseara din cauza vaccinului de ieri insa pana acumnu a avut deloc febra si deja ne confrutam de vreo 3 4 saptamani cu aceste mancarimi, e vioaie, mănâncă solide foarte bine, bea lichide foarte bine, cam 700/800ml pe zi de dimineață până seara la culcare, în schimb de o perioada plange noaptea, parca o doare ceva ori visează, nu sunt sigură, acum de aseara am observat ca se scarpina si in somn. Am fost ieri la medicul de familie, mi-a spus ca daca nu are diaree ori febra nu facem nimic insa cand o vad cum se scarpina si nu stiu cum sa o ajut, nu vreau ca din ceva micut sa se faca mai urat din cauza ca nu am tratat, candida din scaun este rezistenta doar la nistatina și atat. Ce trebuie sa urmăresc, ce să elimin din dieta ? Nu mănâncă dulciuri de fel nici de casa nici din comerț (de ziua ei i-am dat pe vârful linguritei putina crema din tort însă atat), fructe mănâncă, mâncare gătită cu puține condimente (sare), mai primește câteodată și miez de paine, depinde ce mănâncă. În cât timp ii va trece?
Edit : mai menționez ca, câteodată parca se înfioară, ca și cum ar trece-o frigurile dacă știți la ce ma refer atunci cand face scaun sau câteodată si cand sta normal, ca atunci când ți se face frig și te "zbarlesti" de frig, acum 3 zile a început sa facă cam 2 3 ori ceea ce inainte nu prea se intampla asa de des, am menționat medicului însă spune ca e normal. La ce medicul trebuie sa ma duc cu fetita? Ce analize mai trebuiesc făcute pentru a ma asigura ca totul este ok? Mulțumesc frumos, va rog sa ma îndrumați.
acum o luna
Buna ziua,
In primul rand, este important sa continuati tratamentul pentru candida pe baza de Canesten, conform recomandarilor data de medicul de familie. In al doilea rand, dieta fetitei dumneavoastra ar trebui sa fie cat mai echilibrata - evitati sa-i dati alimente cu continut ridicat de zahar, pentru a incetini cresterea candida.
Candidoza digestiva se trateaza cu medicamente antifungice prescrise de medic. Daca nu se constata imbunatatiri in starea fetitei, poate ar trebui mers la un alt medic specialist.
Daca observati noi simptome cum ar fi dureri abdominale, febra, lipsa apetitului, este esential sa mergeti la medic imediat. Deshidratarea este un alt semnal de alarma - daca observati ca nu bea suficiente lichide sau daca are semne de deshidratare (urina inchisa la culoare, diminuarea cantitatii de urina, scaderea in greutate) adresati-va medicului.
Daca medicul de familie nu ofera un tratament eficient sau simptomele se agraveaza, ar trebui sa consultati un medic specialist pediatru sau un gastroenterolog pediatru. De asemenea, este posibil sa fie necesare analize de laborator suplimentare, cum ar fi un test de sange pentru a verifica prezenta infectiei sau a inflamatiei.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pediatrie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Candidoza-si-alte-infectii-micotice/candidoza-bucala-cauze-simptome-si-tratament_1355
sfatulmedicului.ro/Candidoza-si-alte-infectii-micotice/candida-glabrata_10902
sfatulmedicului.ro/Candidoza-si-alte-infectii-micotice/candidoza-orala-sau-stomatita-candidozica_9880
acum o luna
Bună, mulțumesc frumos pentru răspuns. Medicul de familie in afara de canesten, nu ne-a dat altceva pentru a trata candidoza intestinala, în momentul de fata ii dau fetitei cât mai multe legume verzi ,mai puțin carbohidrați, exclus pâine zahar gluten, lichide cât mai multe inclusiv pe timp de noapte. Doar scărpinatul e ce ma îngrijorează, în rest nu are alte simptome. Cum se numesc analizele de sânge necesare pentru aflarea inflamației? Mulțumesc frumos.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua