tratament cu iod radioactiv

Cancer

Postata de Silvia Parabina cu 9 ani in urma.

Buna ziua tuturor mă numesc Silvia sunt din Republica Moldova și doresc să primesc un sfat referitor la tratamentul ci iod radioactiv. recent fetița mea care are 11 ani a fos diagnosticată cancer papilar al glandei teroide din ce caiuză la 20.05.2013 i-a fost extirpată glanda teriouidă și ganglionii limfatici din dreapta și stînga. după intervenția chirurgicală ne-a fost prescris tratament cu iod radioaciv.
Spunețimi vă rog unde în Romania se tratează copii cu iod radioactiv? Din cele citite de pe saitul acesta am înțeles că în Cluj sunt prestate servicii de acest gen, dar cu părere de rău nu știu cum se numește clinica și nu am careva informații de contact. În acest ciontext intervin cu rugămintea către persoanele care s-au tratat în Cluj să mă înformeza ca să pot apela la specialiștii în domeniul tratamentului cu iod radioactiv.
Mulțumesc anticipat pentru orice informații adresa de imei: [email protected]

Adauga raspuns

Raspunsuri (2)

Buna

acum 9 ani

Chiar vrei sa-ti omori copilul cu iodul radioactiv ?
Crezi oare ca iodul radiactiv care este dupa stiinta pericolul cel mai mare la catastrofe nucleare si care nu face decat sa distruga poate sa vindece pe cineva daca este dat in mod intentionat ?
Crezi tu ca medicina stie ce face ? Nu mediciii sufera de pe urma "tratamentelor" devastatoare, ci pacientii si parintii lor. Si tot ei semneeaza, doctorii se spala pe maini.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Dr. Toth Noemi

acum 9 ani

Terapia obisnuita si complementara in cazul cancerul de tiroida diferențiat, papilar, are o rata de succes de tratament care se apropie de 100%.

Terapia:
- tratament cu iod radioactiv se poate face doar in Bucuresti (Institutul National de Endocrinologie C. I. Parhon ) sau Cluj (Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuta)

Iodul radioactiv (I131), care se foloseste de peste 60 de ani in tratamentul hipertiroidiilor, este un radionuclid beta-emitator, cu un timp de injumatatire fizic de 8 zile.
- Administrarea lui se face, cel mai frecvent, oral.
- Utilizarea iodului radioactiv este o metoda relativ simpla, eficienta si necostisitoare.
- Iodul radioactiv poate fi administrat fara spitalizare, iar medicamentul radioactiv se elimina complet in cateva zile.
Majoritatea pacientilor sunt vindecati cu o singura doza de iod radioactiv.
Efectul secundar principal este aparitia hipofunctiei glandei (hipotiroidia)(!!!), deoarece iodul radioactiv omoara prea multe celule ale tiroidei, astfel incat aceasta nu mai produce destul de hormoni.
Postterapeutic, pacientul va deveni hipotiroidian si va lua toata viata tratament de substitutie (levotiroxina). (!!!)

- tratament biological - fara spitalizare - fara efecte secundare

Pentru oprirea crestera celulelor maligne si benigne folosim terapia FERM4.
FERM4 - componente exclusiv pe baza de plante fermentate, pentru a stimula sistemul imunitar si a distruge celulele canceroase.

FERM4 01 si T protejeaza celulele sanatoase, inhiba metastazarea celulelor canceroase crescand semnificativ perioada de stagnare a bolii.

Efecte:
- Inhibitori al caii PPP din celule tumorale. (opreste crestera celulelor canceroase)
- Stimuleaza activitatea macrofagelor si a celulelor antitumorale NK (90 %) (In urma tratamentului cu FERM4 scade chiar cu 90% concentratia moleculelor principalului complex de histocompatibilitate-I (MHC I), astfel celulele tumorale devin tinta celulelor natural killer.)
- Induce apoptoza celulara prin inhibarea PARP (FERM4 provoaca apoptoza (moarte celulara programata) in mod specific numai in celulele tumorale
- Inhibitor al COX (inhiba semnificativ expresia genelor care codifica enzimele COX-1 şi COX-2. Astfel se explica efectul puternic antiinflamator)
- Creste rezistenta fizica, imbunatateste pofta de mancare, imbunatateste flora intestinala

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Cancerul de col uterin – posibilitati de diagnostic Activitatea fizica creste sansele de prevenire a cancerului de san Screeningul cancerului endometrial Virusurile si cancerul Un mar pe zi tine departe 5 tipuri de cancer

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×