Adreseaza o intrebare comunitatii

Cancer Rinichi Cu Determinari Secundare?

ian 27, 2020
1 raspuns

Intrebare inclusa in gruprile:

Cancer Carcinom cortical suprarenal Coriocarcinom Sarcom Ewing Cancer de trompa uterina Mezoteliom pleural malign Neuroblastom Carcinom neuroendocrin Osteosarcom Cancer peritoneal Tumori solide Sindromul de liza tumorala Carcinom cu celule merkel Mezoteliom malign Cancer de tract urinar Boala Castleman
+13
Vezi toate grupurile

Buna ziua, tatal meu in varsta de 70 ani a fost diagnosticat cu tumora renala, i s-a extirpat rinichiul, acum se recupereaza dupa operatie. La externare i s-a zis sa revina peste o luna, si ca acum nu mai are probleme, fara alte recomandari. Dar in biletul de iesire din spital este rezultatul unei tomografii toracice facute in spital: micronoduli si mici noduli parechimatosi pulmonari distribuiti la nivelul ambelor campuri pulmonare predominnat cu topografie bazala, tisulari, cel mai mare localizat in segmentul posterior al LIS, cu dimensiuni axiale maxime de 7.5/4.5mm, compatibili cu determinari secundare pulmonare. Alti cativa micronoduli distribuiti bilateral, cu aspect sechelar. Bronhii principale, hiluri pulmonare fara particularitati vizibile CT. Cateva mici adenopatii etajate mediastinale, cu dimensiuni maxime de ~16/8mm in etajul superior,15/7mm paraaortic, respectiv axial bilateral de ~16/8mm pe partea dreapta. Mica pleurezie inchistata in unghiul costofrenic drept (cu grosimea de cca 17mm); in rest fara acumulari fluide pleurale sau pericardice.
Calcificari perietale prezente la nivelul aortei si traheei.
Loja timica cu aspect in limitele varstei.
Modificari degenerative importante prezente la nivelul segmentelor osoase scanate, cu formare de punti osoase. Leziune nodulara, osteocondensata, localizata la nivelul hemicorpului stang al vertebrei T4, nespecific CT.
Cativa noduli pulmonari tisulari la nivelul ambelor campuri pulmonare compatibili cu un substrat tumoral secundar.
Mai departe nu ar trebui facute niste investigatii? in recomandarile din biletul de externare nu se specifica nimic de noduli, care sunt pasii? la ce medic trebuie sa mergem?

Postata de mihai485 cu un an in urma.

Psih. Stefania Budacu acum 11 luni.

Buna ziua, adresati-va altor medici oncologi, din alte orase. va-i recomand pe medicul Sergiu Stoica. Sanatate si toate cele bune!

Te-a ajutat raspunsul? 1  
Raspunde
 
Adauga un raspuns

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua