Adreseaza o intrebare comunitatii

Cancer Pancreas - Este Posibil Ca 2 CTuri Facute La Interval De 1 Luna Sa Arate Rezultate Diferite?

mar 5, 2020
0 raspunsuri

Intrebare inclusa in gruprile:

Cancer Carcinom cortical suprarenal Coriocarcinom Sarcom Ewing Cancer de trompa uterina Mezoteliom pleural malign Carcinom neuroendocrin Osteosarcom Cancer peritoneal Tumori solide Sindromul de liza tumorala Carcinom cu celule merkel Mezoteliom malign Cancer de tract urinar Boala Castleman
+12
Vezi toate grupurile

Buna ziua.

Tatal meu (70 ani) a suferit o operatie pe ficat: ruptura-fractura hepatica profunda in urma unei cazaturi.
La momentul respectiv (23 Decembrie 2019), la UPU i s-a facut o investigatie CT pentru a vedea starea tuturor organelor interne. In raportul medical apare scris Pancreas omogen.
O luna mai tarziu (25 Ianuarie 2020), i s-a facut o noua investigatie CT si de data aceasta in raportul medical apare: “pancreas cu formatiune neomogena de 51/62 mm (in obs ADk pancreas) cu invazie in D I, D II si D III; adenopatii multiple cu caracter suspicios si diametrul de 10mm in sector aorto-cav”.
In urma acestui CT s-a discutat cu medicul chirurg care a facut interventia la ficat si dumnealui ne-a spus ca in timpul operatiei nu a observat nimic suspect la nivelul pancreasului si nu isi explica rezultatul celui de-al doilea CT. In plus el ne-a spus ca este imposibila o evolutie atat de rapida a unui cancer pancreatic.

In momentul de fata tatal meu este in imposibilitatea de a fi transportat, fiind extrem de slabit (in ultimele luni a mancat extrem de putin, acuzand senzatii de greata si refuzand mancarea). Un nou CT cu focus pe pancreas pare a fi cea mai buna solutie pentru a stabili clar daca este sau nu ceva acolo, dar starea lui ne face sa fim reticenti la al supune acestei investigatii pentru a 3-a oara intr-un interval atat de sp***at.

Ma puteti ajuta cu un sfat? Ce alte variante am avea? Este posibila o evolutie atat de rapida a cancerului pancreatic?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Postata de Utilizator21583399890 cu 11 luni in urma.

Adauga un raspuns

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua