Postata de Utilizator11636358873 cu 11 luni in urma.
Bună ziua, în octombrie 2021,în urma diagnosticării cu o tumoră malignă pe rinichiul drept, am fost supus unei operații de nefrectomie (extirpare rinichi). Am efectuat controale la fiecare 6 luni (CT-uri), totul fiind bine, până la ultimul CT în care mi-a indicat (conf. interpretării) la vezică următoarea problemă "modificări parietale vezicale, cu substrat inflamator cronic". Am contactat doctorul care m-a operat și am fost chemat să efecuez o cistoscopie în urma căreia verdictul a fost că nu am nimic la vezică și totul e ok. Întrebarea e : este CT-ul un mijloc eficient de depistare a problemelor sau depinde de interpretarea doctorului ?...sau, efectuarea unei cistoscopii este mai sigură decât efecuarea unui CT în ceea ce privește problemele ce pot apărea la vezică (și nu numai) ?... vă mulțumesc pentru răbdare și pentru eventualele răspunsuri 🙏
Adauga raspunsacum 11 luni
Buna ziua,
CT este un mijloc eficient de a depista problemele la nivelul diferitelor organe, inclusiv la nivelul vezicii urinare. Ofera imagini detaliate ale organelor interne, permitand medicului sa observe structura si functionalitatea acestora. Cu toate acestea, interpretarea rezultatelor CT poate fi subiectiva si depinde de experienta si cunostintele medicului.
Pe de alta parte, cistoscopia este o procedura invaziva prin care se introduce un cistoscop (un tub flexibil cu o camera la capat) in vezica urinara pentru a examina interiorul acesteia.
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa nu fi constatat nici o problema la cistoscopie, in ciuda constatarilor CT, fie pentru ca inflamatia s-a rezolvat intre cele doua examinari, fie pentru ca CT-ul a interpretat gresit simptomele ca fiind o inflamatie.
Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/urologie
Articol de interes:https://sfatulmedicului.ro/Infectii-urinare/disuria-urinarea-dureroasa_591
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua