Postata de pandra cu 11 ani in urma.
Buna ziua,ma numec Gabriela, am facut 2 ani de tratament pt. tbc,din 2010,nu am suportat etambutolul si am facut streptomicina,apoi m-am operat pt a-mi inchide carvernele ramase, am fost fff grav, acum pe tomograf a mai aparut o leziune chistica de 5 cm, sputa e negativa, trebuie sa reincep tratamentul. Dupa atatia ani de stat mai mult prin spitale am devenit si labila psihic, nu mai pot sa raman iar in spital,dr. nu vor sa-mi dea tratamentul acasa, dar am nevoie sa stau acasa, plang mereu,am nevoie de liniste ,in spital n-o sa ma fac bn, am nevoie sa fiu langa familie,nu ii pun in pericol, am nevoie de ajutorul lor,exista vreo lege sa pot semna pe propria raspundere tratamentul acasa, sora mea e asistenta, iar eu sunt constiincioasa,as lua tratamentul ca in spital, dar as avea atmosfera propice insanatosirii mele,va rog....
Adauga raspunsacum 11 ani
Am uitat sa spun ca am o fata de 18 ani, am nevoie s-o vad zilnic, sa fiu alaturi de ea, nu mai vreau sa lipsesc nici o zi din viata ei, e ultimul an la liceu, are nevoie sa fiu langa ea, suntem ca doua prietene, si eu am atata nevoie de ea ,de prezenta ei care-mi face bn, in spital doar as plange si mi-as face griji ,ganduri, nimeni nu ma intelege, vreau tratamentul acasa, ma simt disperata...:((((
acum 11 ani
Buna Gabriela,
nu exista in nici o tara o lege care sa poata obliga pe cineva matur si intreg la minte sa ramana sa fie tratat in spital impotriva dorintei proprii sau sa fie tratat impotriva vointei proprii. Medicii pot doar sa va roage dar de obligat este imposibil. Ei se vor asigura doar ca nu vor avea neplaceri prin faptul ca va pun sa semneze ca este dorinta dvoastra. Nici la medicatie nu te poatze obliga nimeni.
TBC-ul nu este o "boala" ci este doar faza de vindecare care apare in mod inevitabil dupa o suferinta emotionala legat de frica de moarte. Des apare in timpüul razboaielor, dar poate fi cauzata si de diagnostie gresite sau frica de moartea rudelor.
Invatati Noua medicina germana si o sa intelegeti singura ceea ce medicina inca nu stie despre TBC si aproape toate bolile.
http://s*****a/f127-noua-medicina-germana-dupa-dr-hamer
acum 11 ani
Microbii aceeia de TBC sunt de fapt microbii care vindeca plamanii si elimina formatiunile aparute in mod necesar in faza de frica. Prin tratamente cu antibiotice acesti “microbi vindecatori”, de care medicina are frica - ca si un om prost de pompierii care apar in mod necesar la orice incendiu - sunt lichidati sau redusi si atunci corpul este nevoie sa faca chisturi ca sa izoleze acele formatiuni in loc sa le elimine asa cum s-ar intampla daca nu s-ar folosi acele medicamente la “tratament” . Deci pentru recidive si chisturi ii puteti “multumi” tot medicinii care din nefericire stie si face totul pe dos. Pe vremuri la TBC oamenii erau trimisi doar la odihna si fara medicamente in sanatorii la munte. Corpul se autovindeca de "TBC" ca si de orice raceala sau gripa daca nu este impiedicat. Faptul ca vindecarea in spitale este mult mai dificila si uneori imposibila din cauza bombaradarii cu medicamente si mediului depresiv s-au prins deja multi oameni, insa medicina inca nu.
In orice caz nu va poate sili nimeni sa ramaneti in acel spital si nici sa inghititi acele medicamente. Depinde doar de dvoastra sa ramaneti sau nu. Puteti chema politia pentru sechestru daca este vreun medic care incearca sa va opreasca impotriva vointei proprii.
acum 10 ani
Buna Vasilica,
In primul rand ignora mesajul de mai sus, nu da crezare celor spuse acolo, sunt doar niste p***ai. In al doilea rand si din pacate, tratamentul pt tuberculoza nu este tocmai unul usor. Trebuie sa ai multa putere pt a-l termina, dar este important sa nu intrerupi tratamentul niciun moment intrucat este singura ta sansa. Este un tratament lung si chinuitor, insa daca urmezi tratamentul intocmai cum ti-au indicat medicii, vindecarea este posibila. Oricat de greu ar fi, nu abandona tratamentul nici macar o zi si ai sa vezi ca te vei face bine. De asemenea, tine minte ca acest tratament medicamentos este singurul care te poate vindeca. Tratamentele complementare (de ex, tratamente naturiste, alopate, homeopate etc.) poate sunt ajutatoare (nu stiu sigur), dar cu siguranta nu te vor vindeca in totalitate, numai antibioticele pot face acest lucru. In plus, renuntand la tratament, bacilul va deveni din ce in ce mai puternic, mai rezistent, astfel ca va trebui sa iei medicamente care au efecte secundare si mai devastatoare, si care in cazul unui bacil extrem de rezistent, nici nu mai pot face fata.
In ceea ce priveste statul prin spitale, pentru nimeni nu este usor, dar din pacate reprezinta uneori cea mai buna solutie. Incearca sa te linistesti, sa nu te mai consumi atat de mult intrucat nu iti face bine. Stiu ca este greu, ca nu ai confortul si intimitatea de acasa, dar gandeste-te ca in cazul unui astfel de tratament este bine sa fii sub supraveghere medicala.
In plus, tuberculoza este o boala infectioasa, usor transmisibila, asa ca exista un sistem de evidenta al bolnavilor de tbc la nivel national, tocmai pentru ca pot transmite forme de tuberculoza greu vindecabile. Am inteles ca sputa ta este negativa, dar ce incerc sa spun este ca existe niste reglementari bine stabilite de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, si implementate in Romania de catre Ministerul Sanatatii si de CNAS, astfel ca o data internata, nu este asa usor sa treci peste toate aceste reglementari, care la baza sunt internationale.
Uite acesta este un raspuns pe care l-am gasit intr-un ghid pt bolnavii de tuberculoza si care explica aproape aceleasi lucruri pe care ti le-am spus si eu: "Organizatia Mondiala a Sanatatii opteaza in cazul bolnavilor de tuberculoza pentru un tratament sub directă observare din cauza ca frecvent pacienţii abandonează tratamentul, deoarece simţindu-se mai bine, după ce au luat un timp scurt medicamentele, întrerup tratamentul sau folosesc selectiv medicamentele (la propria iniţiativă). Aceste momente favorizează apariţia rezistenţei micobacteriei tuberculozei la medicamentele antituberculoase existente, iar pacienţii devin o sursă de infecţie tuberculoasă rezistentă. Tratamentul bolnavilor de tuberculoză cu formă rezistentă la medicamente durează un timp mai îndelungat, este foarte costisitor şi nu asigură în toate cazurile vindecarea."
Multa sanatate!
MC
acum 10 ani
Gabriela, imi cer scuze ca te-am botezat. Am raspuns mai devreme unei doamne care trece printr-o situatie asemanatoare cu a ta si mi-a ramas numele ei in minte. Numai bine!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua