sinuzita cronica

Boli respiratorii

Postata de silviuleata cu 11 ani in urma.

Buna ziua,
In urma unui CT sinusuri se releva:sinuzita maxiloetmoidala bilaterala , lipsa substanta osoasa de aproximativ 5 mm la nivelul tavanului etmoidal partea stanga .Cu anestezie generala s-a practicat polipectomie nazala dreapta ,antrostomie dreapta si etmoidectomie anteroposterioara dreapta.Intrebarea mea este ce anume se poate face de-a lungul timpului referitor la acea lipsa substanta osoasa si de ce s-a intervenit doar pe partea stanga ,sinuzita fiind bilaterala.Multumesc anticipat

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 7 luni

Buna ziua,

In urma unui CT de sinusuri si a unei interventii chirurgicale, ati primit diagnosticul de sinuzita maxiloetmoidala bilaterala, cu o lipsa de substanta osoasa la nivelul tavanului etmoidal pe partea stanga. Aceasta situatie se poate intalni in cazul unor infectii cronice sau a unor traumatisme la nivelul sinusurilor etmoidale.

In cazul sinuzitei cronice, tratamentul poate fi atat medicamentos, cat si chirurgical, in functie de severitatea simptomelor si de raspunsul la tratamentul initial. De obicei, tratamentul medicamentos include antibiotice pentru a trata infectia, decongestionante pentru a reduce umflarea si inflamatia, si medicamente pentru a controla durerea.

Mentionati ca ati avut deja o interventie chirurgicala pe partea dreapta, dar inca aveti simptome. Motivul pentru care nu s-a intervenit si pe partea stanga poate fi legat de localizarea exacta a infectiei, de riscul anumitor complicatii sau de alte considerente medicale care au fost evaluate la momentul respectiv.

In ceea ce priveste lipsa de substanta osoasa de la nivelul tavanului sinusului etmoidal pe partea stanga, aceasta este o problema mai complexa. Aceasta poate duce la aparitia unor complicatii, cum ar fi extinderea infectiei in craniu sau in ochi. Pentru a evalua mai in detaliu situatia si a stabili un plan de tratament adecvat, ar fi utila consultarea cu un medic specialist in ORL sau chirurgie cranio-faciala.

Traitamentul poate implica o interventie chirurgicala pentru a repara zona afectata, insa decizia depinde de multe variabile, inclusiv localizarea, severitatea simptomelor si starea generala de sanatate. Este important sa discutati aceste variabile cu medicul dumneavoastra pentru a gasi cea mai buna abordare.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/orl

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Sinuzita/sinuzita-cauze-simptome-investigatii-si-tratament_16398

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile respiratorii cronice si kinetoterapia Simptome ale bolilor respiratorii Care e rolul hipersensibilitatii alimentare in producerea bolilor respiratorii?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua