Adreseaza o intrebare comunitatii

Daca Tusesc Ma Inec Pana La Sufocare

sep 2, 2012
2 raspunsuri

Intrebare inclusa in gruprile:

Boli respiratorii

De vreo 7 ani incoace mi se intampla sa tusesc pana la sufocare, daca ma inec cu ceva. Initial s-a intamplat cu alune - pur si simplu m-am inecat (cum se spune mi-a intrat pe partea celalata) si am tusit de cateva ori si din ce in ce mai profund, au inceput sa-mi curga ochii si nasul si la iun moment dat nu am mai putut sa trag aer nici pe gura nici pe nas. Am intrat in panica si cu un efort extraordinar am tras aer in piept dar nu-l mai puteam da afara. MI s-a mai intamplat si cu alte ocazii cand m-am mai inecat cu mancare dar am gasit o metoda de a trece peste acest chin.Beau inghitituri mici de lichide si incerc sa respir in acest timp pe nas incet si calm. Trece dar imi este o frica de moarte de cate ori mi se intampla. Ce-i drept mai nou am si o rinita dar asta numai de vreo doi ani. Am astm sau ceva la caile respiratorii ? In copilarie raceam des si am fost internat cu bronsite asmatiforme dar pana la varsta de 37 de ani nu am avut insuficiente respiratorii sau alte probleme grave. Am fumat 20 de ani dar de 6 ani m-am lasat de tot(nici o tigara)

Postata de bergamasco69 cu 9 ani in urma.

Adela acum 9 ani.

Mergeti urgent la pneumolog! E posibil sa aveti astm. Cred ca ati asteptat foarte mult 7 ani fara sa va tratati. Va rog, nu neglijati!!!

Te-a ajutat raspunsul? 1  
Raspunde
 
Dr. Cranta Ali acum 9 ani.

Este nevoie de un consult la pneumolog si investigatii de specialitate. Expresia "mancarea a intrat pe partea cealalta", este inteleasa ca intrarea alimenteleor in trahee, respectiv plamani, si nu in esofag-stomac. Ceea ce explica simptomatologia descrisa de dvs. Insa acest lucru necesita investigatii de specalitate, radiografie pulmonara, bronhscopie si CT toracic pentru a se stabili daca intr-adevar unele alimentele au ajuns in plaman. Lucru posibil si frecvent intalnit in sectiile de pneumologie, cand pacienti vin ca au inghitit, de fapt aspirat, alimente. Functie de marimea acestora, se pot instala simptome care arata afectarea respiratorie. Deci este in folosul dvs sa mergeti pentru un control si investigatii.

Te-a ajutat raspunsul? 1  
Raspunde
 
Adauga un raspuns

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua