Astmul bronsic si alergiile - raspunsuri la intrebari frecvente

Boli respiratorii Astm alergic Sporotricoza cutanata Tinea barbae Rinita vasomotorie
+2
Vezi toate grupurile

Postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma.

copilul meu este diagnosticat cu astm bronsic de 2 ani [acum are 4 ani]in ce consta tratamentul

Adauga raspuns

Raspunsuri (17)

Elena991510

acum 16 ani

fratele meu a avut astm bronsic de la varsta de 2 ani, s-a chinuit foarte mult , nenumarate crize si asta pana am plecat in germania, el avea 11 ani pe atunci, unde am stat 2 ani.
Inca din prima zi , de stat in germania a zis ca nu ami vrea sa ia medicamentele ca se simte bine, a fost miracol pt parintii mei ...
Concluzia este ca trebuie sa schimbe total mediul in care sta, pe o perioada de cel putin 1-3 luni, deci daca aveti rude in alte tari incercati sa stati cu copilul acolo o perioada

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Cristian272

acum 16 ani

tratamentul este in functie de gravitatea bolii. in principiu spray-uri in criza.

Raspunde
 
0
 
Alexandra218

acum 16 ani

in functie de severitatea astmului si de frecventa simptomele se administreaza medicatie zilnica sau doar la nevoie. trebuie discutat cu un alergolog sau medic pediatru ptr a stabili forma clinica de astm bronsic si ptr a vi se prescrie medicatia corespunzatoare. pot fi sprayuri sau pastile (granule sau comprimabile masticabile) se trateaza ptr a controla simptomele. Daca este astm alergic este nevoie si de evaluarea alergologica ptr a sti cum sa modificati mediul de viata al copilului. Va recomand Centrul medical Gral (www.gralmedical.ro)

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Va rog sa-mi recomandati un medic competent pentru al consulta in vederea tratarii unui astm bronsic. Multumesc!

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Am 18 ani si am astm bronsic alergic de cand ma stiu. Nu prea am urmat tratamentul si cu toate astea nu am mai facut crize de ani buni, iar respiratia mea a iesit destul de buna la test.Am ramas insa cu rinita alergica pe care o tratez cu Singulair, dar deocamdata nici un rezultat. Intrebarea mea este daca pot scapa vreodata definitiv de rinita sau tratamentul pe care il iau e doar sa o mai calmeze?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

buna, in fiecare dimineata ma trezesc cu o respiratie suieratoare, am acesta respiratie de vreo 6lunii. ce poate fi astma??/

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Am astm de la 24 de ani de la o raceala cu praf de faina a trecut prin toate fazele ,si cu cortizon dar acum ma descurc bine cu spray

Raspunde
 
0
 

acum 15 ani

Si eu am astm bronsic alergic de cand ma stiu, am facut tratament pana la 18 ani pt ca dupa aceea trebuie cumparat, incep sa fac alergii din ce in ce la mai multe, imi este teama de acest lucru, respir foarte greu, obosesc foarte repede, la stari ca frica, emotii, etc. mi se declanseaza automat boala si incep sa respir din ce in ce mai greu, boala ma controleaza prea mult, n-am cum s-o controlez eu pe ea.
Medicul alergolog la care am facut tratament de mica mi-a spus ca trebuie sa fac tratament toata viata pt ca astfel n-o sa-mi fie de bine, alte conditii ca sa plec din tara nu am.
Nu stiu ce sa fac, la educatie fizica in generala si in liceu am fost scutita.
Aceasta boala ma face mai frageda, mai sensibila si dependenta cu toate ca sunt pe cont propriu.
Daca stie cineva sa-mi mai dea si mie un sfat...
Va multumesc!!!

Raspunde
 
0
 
costel59

acum 15 ani

si eu am astm de la 2 ani acum am 24 ani. Trebuie sa mergeti NEAPARAT cu el in fiecare an la mare si sa stati la 4-5 dimineata pe malul marii ca sa respire aerul. Parintii mei asa au facut cu mine cand eram mica bineinteles la recomandarea medicului, si nu am avut deloc probleme nu foloseam sprayuri si nici alte medicamente. Dar de la varsta de 15 ani nu am mai mers la mare si am inceput sa ma simt rau.Doctorul alergolog mi a recomandat spray Seretide care l am utilizat aproape 1 an.Dar ma confrunt cu foarte multe alergii din cauza astmului, cum ar fi mancarimea pielii, alergii la alimente, etc. Acum locuiesc in Arabia Saudita si aici este Marea Rosie asa ca merg in fiecare weekend la mare si am scapat si de alergii.Asa ca sfatul meu este sa mergeti in fiecare an cu copilul dvs la mare si nu veti avea probleme pe viitor!

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

dupa o perioada de oboseala ,stres concentrare apare un pic de tuse apoi seara ii este somn devreme iar diminiata se trezeste si tuseste se sufoca oboseste ,nu are incredere in medicamente,nu stiu ce analize sa cer sa faca .este donator de 15 ani ,are 37 ani greutatea lui de 95-98 kl iarna mai mult vara mai putin .lucram numai afara si psihic si fizic .daca ati putea sa-mi dati un sfat unde sa-l pot convinge sa mearga sa faca un control.va multumesc.

Raspunde
 
0
 

acum 15 ani

cauta pe internet despre PRAID. eu am astm bronsic foarte avansat si am fost de 2 ori pana acum in salina praid si e cu adevarat miraculoasa, pana atunci nu puteam sa mananc o felie de paine si dupa ce am venit de la praid imi caram singura valiza :D

Raspunde
 
0
 

acum 15 ani

intra pe www.praid.ro eu am fost si face miracole. daca vrei mai multe detalii id-ul meu este lelia_dologa.

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

cand iau algocalmin,antinevralgic,nurofen,si alte analgezice,apar unele stari,cum ar fi nas infundat,fuse seaca,imi curge nasul,respiratie grea.mi-e teama sa iau si alte medicamente,nu stiu cum reactioneaza corpul la ele,asa ca sufar pana imi trece.

Raspunde
 
0
 
RAMONA

acum 12 ani

Eu va recomand sa mergeti la domnul dr Filip Victor Cornelius. Este un medic f bun in probleme de astm alergic.Acum e posibil sa va recomande STALORAL, un medicament putin cam scump dar care am inteles ca poate duce chiar la disparitia crizelor(scria cineva pe forum care a luat)

Raspunde
 
0
 
ANDREEA

acum 11 ani

AM UN BAIETEL DE TREI ANI SI FACE AIEROSOL DE LA VASTRA DE 5 LUNI SI INCA NU ESTE TRATAT CE POT FACE DEA SCAPA ASTEPT UN RASPUNS

Raspunde
 
0
 
adi

acum 10 ani

Astmul
Astmul este o boala care afecteaza bronhiile. Bronhiile sunt ramificatii ale traheei ce conduc aerul spre alveolele pulmonare. La astmatici, bronhiile se ingusteaza astfel incat apar dificultati in circulatia aerului atat la inspiratie cat si la expiratie. Mai multi factori pot fi la originea acestei afectiuni:
- fibrele musculare situate in jurul bronhiilor se contracta ("spasm" bronsic)
- mucoasa este iritata si se congestioneaza
- in interiorul bronhiei se acumuleaza mucus anormal de vascos.
Caracteristic astmului este rolul important jucat de contractia musculaturii bronhiilor. Spasmul dispare in cateva minute dupa inhalarea medicamentelor specifice, iar circulatia aerului in bronhii este net ameliorata.
Bronhiile se contracta in contact cu iritantii cei mai diversi, ca de exemplu:
- aer rece si uscat;
- efort fizic;
- fumul de tigara (inclusiv cel din expunerea pasiva);
- poluarea;
- stresul;
- infectii ale cailor respiratorii (guturai,gripa).
Remedii naturale :
-cimbrisorul : se indica in tuse convulsiva, astm bronsic, tuse productiva.
-cimbrul: este o planta pe care medicii fitoterapeuti o recomanda astmaticilor, datorita continutului bogat in uleiuri volatile. Persoanele care sufera de astm trebuie sa bea zilnic doua cani cu infuzie preparata din doua lingurite cu cimbru uscat si maruntit.
-ungurasul: anorexie, aritmii cardiace, astm bronhic, bronsite cronice, dischinezie biliara, gripa, dureri de cap, dureri de rinichi, guturai, palpitatii cardiace, stari febrile, tulburari de ritm cardiac pe fond nervos, tuse convulsiva si spastica – sub forma de infuzie, praf de planta uscata pus sub limba.
-sovarf :afectiuni respiratorii,afectiuni stomacale, anorexie, astenie, astm bronhic, bronsite, colite de fermentatie, dizenterie, faringite, gastrite hipoacide, insomnie, stari gripale, stomatite, traheite, tulburari intestinale, tuse convulsiva
-patlagina : boli tratate cu patlagina: bronșite cronice, astm bronșic, diaree, ulcer gastrointestinal, hipercoleterolemie, hipertensiune arterială, ulcer varicios, ulcerații cutanate (băi), conjunctivite, blefarite, laringite, traheite
-podbal : acnee, anorexie, astm bronhic, bronhidroză, bronşite cronice, dischinezii biliare, dispepsii, emfizem pulmonar, erupţii tegumentare, hiperhidroză, laringite, răguşeală, răni, reumatism, seboree, silicoză, tulburări dispeptice, tuse, ulceraţii.
-isop : gripa, bronsita, laringita, astm bronsic, tuse, hipertensiune, anorexie, afectiuni gastrice,intestinale, boli hepatice, icter, leucoree, boli renale, boli reumatice, meteorism, amenoree
-iarba mare : bronsite, astm bronsic, tuse, afectiuni cronice ale aparatului urinar, reumatism, guta, spondilita anchilozanta, dischinezie biliara hipotona si atona, anemie, leucoree; tonic general, stomahic, sedativ nervos, vermifug; bun imunomodulator natural.
-vitamina A si C :’’lipsa de vitamina A şi C din alimentaţie duce la creşterea riscului apariţiei astmului, într-o măsură care ar putea fi relevantă clinic”, a explicat coordonatorul studiului dr. Jo Leonardi-Bee. Cercetătorii susţin existenţa acestei legături între vitamine şi astm, deşi atrag atenţia şi asupra altor factori importanţi în declanşarea acestei afecţiuni.
-magneziul : numeroase studii au evidenţiat nu numai că deficienţa de magneziu ar putea creşte predispoziţia unor persoane la astm, ci şi că acest mineral este eficient ca adjuvant în tratamentul asmaticilor. De asemenea, numeroase cercetări au subliniat că persoanele care au o alimentaţie săracă în magneziu au mai multe simptome astmatiforme. De aceea, consumă cât mai multe cereale integrale, fructe oleaginoase şi seminţe, bogate în magneziu, implicat în buna funcţionare a plămânilor şi în relaxarea căilor respiratorii.
-uleiul din luminita noptii : este foarte util in urmatoarele afectiuni. scăderea tensiunii arteriale, controlul greutăţii corporale, reducerea riscului formării de cheaguri sanguine, reducerea riscului la afecţiuni cardiovasculare şi infarct. Este de asemena eficienta in tratarea afectiunilor dermatologice, plagilor ai astmei.
-extractul din muguri de coacaz negru :actiunea sa anti-inflamatorie si de crestere a nivelului corticosteroizilor,precum si prin actiunea sa imuno-stimulatoare si anti-alergica reprezinta principalul preparat utilizat in tratamentul astmului bronsic alergic,dar si a astmului bronsic cu componenta infectioasa.
- extractul din muguri de calin : astm bronsic, bronsita cronica astmatiforma, dispnee astmatiforma, asocieri in bronhospasm; eczema atopica; hipoacuzie. -extractul din mladite de macese: rinofaringite repetate la copii, episoade bronhopulmonare banale si recidivante, patologie respiratorie de natura alergica; la copii cu tulburari de crestere datorate episoadelor inflamatorii recidivante (otite, amigdalite, rinite, traheobronsite); profilaxia antigripala; artroze; in migrene si cefalee vasomotorie; in epuizare generala sau la persoane care obosesc usor.

Adrian Udrea,fitoterapeut,nutritionist,Timisora
Retete personalizate:[email protected]

Raspunde
 
0
 
Utilizator21529411213

acum 5 ani

da, multumesc mult
cel mai fain raspuns
o sa urmez ce scrieti
sunt din Bucuresti, fac bronsita f des, am avut un astm bronsic de mica
ac am iar o bronsita astmatiforma si vreau sa o tratez naturst
mi-a placut enorm rapunsul
Dumnezeu sa va binecuvanteze
nalena5@ adresa_web_filtrata

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Bolile respiratorii cronice si kinetoterapia Simptome ale bolilor respiratorii Care e rolul hipersensibilitatii alimentare in producerea bolilor respiratorii?

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×