Postata de alina987654 cu 8 ani in urma.
Buna seara,eu am inceput sa am senzatie de greata usoara inspre seara,apoi am baut un ceai de menta si totul s-a inrautatit,starea aceasta a devenit mai acuta ,si nu am putut adormi mult timp din cauza ei si a durerilor de cap si stomac.In ziua urmatoare nu am mincat aproape nimic deoarece imi era foarte rau.Vreau sa mentionez ca nu am mincat nimic gras.In ziua precedenta am mincat(dejun:un ou fiert+salat+2 banane si un mar ,apoi am mincat 2 bucati de cozonac,3 bomboane ,un 2 mere si 1 portocala) adica nu am mincat nimic gras.Vreau sa mentionez ca singurul aliment de la care nu mi-a fost greata si am putut sa il maninc a fost tartine cu cascaval.
Am avut asa simptome ziua ca:
1.stare de voma persistenta care se acutizeaza cind ma gindesc sau simt miros de mincare.
2.dureri abdominale pe timp de noapte
3.mi-a fost foarte frig nu ma puteam incalzi noaptea
4.Lipsa poftei de mincare
5.migrene usoare
6.constipatie (in prima parte a zilei ) apoi a iesit o mare parte de fecale
7.rigiit
Ati putea sa imi spuneti macar orientativ ce ar putea fi.Deoarece am o stare de ameteala deoarece nu maninc nimic,dar nu pot minca deoarece imi este greata,si miine trebuie sa plec si voi fi in drum vreo 3 ore si imi este frica sa nu vomit deoarece nu maninc nimic.
acum 8 ani
Buna ziua , nu as vrea sa spun ca este gastrita pentru ca in lipsa unui consult nu se poate pune un diagnostic insa ceea ce descrieti dumneavoastra este conform cu o suferinta gastrica . Va recomand sa nu mai beti ceai de menta (este iritant pentru stomac) si sa consumati supe de legume care pot contine si putina carne de pui . Evitati fructele si legumele crude pentru ca fermenteaza si irita .
Alimente care trebuie evitate in gastrita:
Alimentatia sau dieta joaca un rol esential in gestionarea evolutiei bolii si in prevenirea complicatiilor grave, asa cum este ulcerul sau cancerul gastric. Exista cateva restrictii alimentare de care trebuie sa se tina cont pentru a ajuta la procesul de recuperare si la mentinerea unei activitati gastrice in limite normale.
Categorii de alimente care trebuie evitate in gastrita:
- alimentele si condimentele picante (chili, piper etc.);
- prajeli, produse semi-preparate si de tip fast-food;
- muraturi;
- cafea si orice alt produs cu cafeina;
- otet;
- bauturi alcoolice;
- bauturi racoritoare carbogazoase;
- dulciurile si prajiturile - cu unt, ciocolata, gogosi, negrese etc.
Din categoria fructelor si legumelor care trebuie evitate in gastrita se numara:
- ceapa cruda;
- varza;
- broccoli;
- fructe necoapte;
- nuci;
- citrice;
- afine;
- rosii.
In ceea ce priveste consumul de carne si peste, exista cateva restrictii referitoare in special la modul de gatire, deoarece ingreuneaza digestia.
- carnea de vita;
- carnea prajita;
- somon;
- hering.
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua