Intestin subtire-biopsie

Boli intestinale Intestin subtire sau fistule pancreatice

Postata de Sophia M cu 11 ani in urma.

1.As dori sa fac biopsie de intestin subtire, dar nu numai din partea superioara. Cum se procedeaza si unde as putea face aceasta investigatie?
2.La fel, exista in Bucuresti, laborator care analizeaza calitatea bilei?
3.Ce analize pot face pentru a depista ce enzime digestive sunt in cantitate mica sau lipsesc? (de ex. pentru fructoza sau lactoza)

Multumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 2 zile

Buna ziua,

Biopsia intestinului subtire este un proces care implica recoltarea unui esantion de tesut pentru analizarea microscopica. Aceasta procedura se face de obicei in timpul unei endoscopii sau a unei colonoscopii.

Daca doriti sa faceti o biopsie si de la partea de mijloc sau inferioara a intestinului subtire, cel mai probabil, medicul va folosi o tehnica numita "enteroscopie cu balon".

Aceasta metoda permite medicului sa vizualizeze si sa preleveze esantioane din zone mai indepartate ale intestinului subtire. Durere minima sau deloc in timpul sau dupa procedura. Procedura poate fi efectuata in mai multe clinici private, dar si in spitalele publice cu sectii de gastroenterologie.

Exista mai multe laboratoare medicale private unde puteti efectua o analiza a bilei, dar aceasta procedura este mai rar necesara si se face de obicei in cadrul unor investigatii mai complexe, cum ar fi Endoscopia Retrograda a Cailor Biliare si Pancreatice.

Pentru a identifica enzimele digestive care pot fi in cantitate mica sau absente, puteti efectua un test special numit "testul de sange pentru enzime digestive". Acesta poate determina nivelurile diferitelor enzime, cum ar fi amilaza, lipaza, proteaza, etc.

In ceea ce priveste intoleranta la fructoza sau la lactoza, aceasta poate fi depistata prin efectuarea unui "test de respiratie cu hidrogen".

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/biopsie_569
https://sfatulmedicului.ro/Analize-de-laborator/informatii-esentiale-despre-biopsia-hepatica_4970
https://sfatulmedicului.ro/Cancer/biopsia-cum-se-obtine-si-rolul-ei-in-oncologia-moderna_20875

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Artrita din bolile inflamatorii intestinale Boli inflamatorii intestinale Ocluzia intestinala Boala inflamatorie intestinala si cancerul colorectal Polipii intestinali

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua