Postata de MembruMobileApp1501370390 cu o luna in urma.
Am fost diagnosticată cu unter în AVF cu ecostructură parenchimatoasă inomogenă și endometrul de 9mm. Nodul fibromatos intramural anterior de 23/20mm. Ovar stâng de aspect și dimensiuni normale. Ovar drept mărit de volum de 60/48mm prin prezența unei formațiuni hipoecogena,fără semnal Doppler prezent. Am făcut testul ROMA care a ieșit 8,5% (<29,9) (HE4 60,83 ...CA125 7,19 ). Am făcut și examenul Papanicolau care a ieșit C II ,clasificarea BETHESDA negativ pentru leziuni intraepiteliale. Am fost programată pentru operație însă abia peste 5 luni și aș vrea încă o părere. Menționez că am 53 ani și sânt în menopauză, și cum e și normal cred,sânt neliniștită
Adauga raspunsacum o luna
Buna ziua,
Aceasta interpretare medicala necesita neaparat consultul unui medic specialist, insa pe baza informatiilor oferite se pot face unele urmatoari precizari:
1. Un "unter in AVF cu ecostructura parenchimatoasa inomogena" este stingherit de termenul "unter". Ati putea avea un "uter" cu o structura parenchimatoasa inomogena, adica tesutul uterului este neuniform si are caracteristici diferite. Aceste modificari sunt comune cu fibroamele si adenoamele.
2. "Endometrul de 9mm" se refera la grosimea captuselii uterului (endometrul), iar aceasta dimensiune este usor mai mare pentru o femeie in menopauza, deoarece endometrul tinde sa fie mai subtire atunci cand o femeie nu mai are cicluri menstruale.
3. "Nodul fibromatos intramural anterior de 23/20mm" se refera la un fibrom uterin, care este un tip de tumora benigna (non-canceroasa) localizata in peretele uterului.
4. "Ovar stang de aspect si dimensiuni normale. Ovar drept marit de volum de 60/48mm prin prezenta unei formatiuni hipoecogene,fara semnal doppler prezent", mentioneaza ca aveti un ovar normal si unul marit, cauzat de prezenta unei tumori sau a unui chist. "Formatiunea hipoecogena" se refera la faptul ca aceasta tumora sau chist este mai intunecata pe un ecograf, iar "fara semnal doppler prezent" arata ca aceasta tumoare nu are propriul sau flux sanguin.
5. Testul ROMA se foloseste pentru a calcula riscul de cancer ovarian, iar valoarea de 8,5% (<29,9) sugereaza ca aveti un risc scazut.
6. Clasificarea Papanicolau II este o indicatie normala.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Menopauza/menopauza-simptome-substitutie-hormonala-tratament-alternativ_1007
sfatulmedicului.ro/Imagistica-si-endoscopia/laparoscopia-in-diagnosticul-afectiunilor-uterului-trompelor-si-ovarelor_1157
sfatulmedicului.ro/Chisturi-ovariene/lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stie-orice-femeie-despre-chisturile-ovarie_15542
Va dorim multa sanatate!
acum o luna
Mulțumesc pentru răspuns! Într-adevăr e "uter în AVF",a fost greșeală din tastatură. Cum am scris și în mesajul anterior, am fost la medic specialist și m-a programat pentru operație însă voiam și o altă opinie !! Sper sa fie bine totul bine până când voi merge la operatie!
acum o luna
Va dorim multa sanatate!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua