ovare polichistice

Boli genitale feminine

Postata de georgian9103758 cu 15 ani in urma.

Am fost diagnosticata cu ovare polichistice. Mi s-a zis sa nu mai iau in viata mea anticonceptionale. Eu auzisem ca ovarele polichistice se trateaza cu anticonceptionale...Ce sa mai inteleg? Stiti cumva care e explicatia?

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

IULIANA-ANA

acum 15 ani

Din cate stiu in cazul ovarelor polichistice se recomanda tratament cu anticonceptionale ex Diane 35 acestea contin estrogen si progesteron.
Poti incerca rezolvarea cu tratament naturist

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Dorina6899908

acum 15 ani

Chisturile functionale,care persista 2-3 luni se trateaza cu anticonceptionale ,chiar si cele de origine endometriozica . Nu pot sa stiu cine si dece ti-a zis asa ceva,poate ai chisturi de alta natura ???!!!!!

Raspunde
 
0
 
c

acum 15 ani

Anticonceptionalele contin estrogeni sintetici si progestini (un fel de copii ale progesteronului natural). Acesti hormoni sintetici sunt diferiti de hormonii naturali (altfel nu se pot patenta) si administrarea lor creaza un haos hormonal in corpul oricarei femei deoarece:
- numai fractiuni din ei se pot utiliza de catre organism, restul este toxic
- sunt de cateva sute de ori mai puternici decat hormonii naturali
- nu se elimina decat f. greu din organism (spre deosebire de H. naturali), ceea ce genereaza o intoxicare lenta a ficatului.
Deci ti s-au interzis aceste anticonceptionale deoarece (probabil) ai deja prea mult estrogen. Deoarece in cazul ovarelor polichistice trebuie reglati mai multi hormoni in afara de estrogen si progesteron, este poate util de incercat un tratament integrativ (electroterapie + fitoterapie + terapie ortomoleculara etc) care sa-ti restaureze hormonii la valorile normale. Mentionez ca electroterapia se foloseste cu succes la Univ. Karolinskaia din Suedia pentru tratamentul PCOS.

Raspunde
 
0
 
Utilizator21542799223

acum 5 ani

Buna ziua! Numele meu este Camelia, sunt studenta la medicina in ultimul an si fac un proiect de cercetare in legatura cu sindromul ovarelor polichistice. De asemenea, si eu am fost diagnosticata cu acest sindrom, fapt care ma motiveaza sa ma implic in imbogatirea cunostintelor medicale pe aceasta ramura. 

Am o mare rugaminte la voi, pentru cine doreste sa se implice, am nevoie de completarea formularului urmator:

adresa_web_filtrata /forms/d/e/1FAIpQLSd0cYdErvBMviEFm-rm7Uqb_SEk-bc0_3bCLIAzywzCvVEf9g/viewform?vc=0&c=0&w=1

Sunt 90 de intrebari cu raspunsuri de la 0 la 4, sub forma unei scale. Timpul de completare nu ar trebui sa depaseasca 15 minute.

Va multumesc anticipat. Imi doresc tare, tare mult sa pot avea cat mai multe formulare completate.

Cu respect,
​​​​​​​Camelia.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Boli ale aparatului genital feminin - generalitati (vaginita, metrita, anexita) 6 simptome grave specifice bolilor sexuale feminine Afectiuni ale aparatului genital feminin Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Ghid al bolii inflamatorii pelviene

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×