Postata de monycy cu 14 ani in urma.
De foarte mult timp am o scurgere vaginala de culoare galbuie /dar nu am consultat nici un ginecolog am incercat eu sa fac baie cu diferite ceaiuri dar reapare mereu , insa de 3 saptamani scurgerea persista mult mai abundent alaturi de mancarimi insuportabile nu stiu ce mi-se intampla :(si mai rau e ca am continuat sa am relati sexuale cu prietenul meu iar la ultima relatie vaginul mi-sa inflamat foarte tare si mi-au aparut niste basicute mici care a doua zi s-au spart si sunt mai greu de suportat la urinare deoarece are loc usturimea....ma deranjeaza enorm la mers si a trebuit sa renunt la servici ptr 2 zile / partea cea mai rea este ca nu ma aflu in romania si nu stiu cum sa procedez sa scap de problema mea
astept un raspuns MONICA
acum 14 ani
draga moni cel mai probabil e candidoza.dar ptr ca nu ai luat tratament medicamentos la timp s-a agravat (de aici bubitele rosii)..la fel am patit si eu si dupa ce imi descrii nu are ce sa fie altceva.exista tratament in orice farmacie si sub forma de capsule si crema ca sa nu mai manance....sper sa te faci bn..
acum 14 ani
Este foarte posibil sa ai herpes. Vezi pe Google descrierea simptomelol si ce tratamente sunt recomandate. Tratament trebuie sa faca si partenerul, altfel te reinfectezi de la el. Barbatii sunt purtatori ai diverselor boli, dar ei sunt asimptomatici, adica nu prezinta semne. Pt ameliorarea mancarimii poti face bai cu apa calda in care ai dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar sau din farmacie. Sanatate
acum 14 ani
HERPES GENITAL - DESCRIERE
Herpes genital, boala transmisa pe cale sexuala, este o infectie cauzata de virusul simplex. Exista doua tipuri de virusi simplex care pot cauza herpesul. Primul tip de virus simplex (HSV-1) cauzeaza herpesul oral. Al doilea tip, HSV-2, cauzeaza herpesul genital. Insa ambele tipuri de virusi pot determina aparitia herpesului oral si genital.
CE SE INTAMPLA CAND O PERSOANA ESTE INFECTATA CU HERPES GENITAL?
Dupa ce te-ai infectat cu virusul herpesului genital, este posibil ca simptomele sa nu apara intr-o zi sau intr-o saptamana. Poate dura luni, chiar si ani pana observi ceva. Din cauza aceasta este greu de stiut cand virusul a patruns in corp. Dupa ce au fost infectati, unii oameni pot observa o prima izbucnire. Aceasta insa nu este proeminenta. Dar la altele persoane, virusul instalat poate izbucni printr-o forma severa chiar la cateva zile de la contaminare.
CARE SUNT SIMPTOMELE HERPESULUI GENITAL?
Simptomele herpesului genital variaza si pot include:
- o arsura, basici, taieturi sau rani in zona genitala (vagin, vulva, anus, penis sau scrot);
- furnicaturi, arsuri sau senzatia de scarpinare in zona genitala;
- dureri in zona genitala;
- scurgeri din penis sau vagin;
- dureri sau arsuri in timpul urinarii;
- simptome de gripa (dureri de cap, febra) si glande umflate (noduli) in vintre;
- sau, in caz contrar, este posibil ca aceste simptome sa lipseasca cu desavarsire.
Herpes genital
UNDE APAR SIMPTOMELE?
Simptomele herpesului genital pot aparea in diferite locuri ale corpului. Odata ce o persoana este infectata, virusul inactiv se afla intre nervii sacrali de la baza coloanei vertebrale. Odata activ, virusul trece prin caile nervoase spre suprafata pielii, unde poate izbucni. Nervii din fese, zona genitala si coapse sunt conectati. Deci o izbucnire poate aparea in zona anusului, pe fese, coapse, penis, scrot, vagin si/sau vulva.
CARE ESTE FRECVENTA APARITIEI HERPESULUI GENITAL?
Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala (BTS) in Statele Unite. Aproximativ 50 de milioane de americani au herpes genital; 1 milion sunt infectati anual. Asociatia Americana de Sanatate (ASHA) afirma ca unul din 5 adulti au herpes genital.
CINE ESTE MAI EXPUS INFECTIEI?
Oricine a avut sau are contact sexual. Herpesul genital este mai intalnit la femei (aproximativ o femeie din patru) decat la barbati (aproape unul din cinci).
POATE CINEVA SA AIBA HERPES GENITAL SI SA STIE ACEST LUCRU?
Da, atata vreme cat simptomele sunt vizibile si dureroase, desi ele pot fi subtile si uneori nerecunoscute. De fapt, aproximativ 75% dintre persoanele care sunt infectate nu stiu de existenta virusului in organismul lor.
CE DUCE LA IZBUCNIREA VIRUSULUI?
Factorii care transforma virusul pasiv in activ variaza de la persoana la persoana si de obicei ei nu pot fi evitati. Unii factori sunt presupusi a fi ranirile, lumina soarelui, stresul emotional si fizic, ciclul menstrual, alte boli (in special cele care se manifesta si prin febra), traume medicale, medicamentele steroide (de exemplu cele administrate in cazul astmului), relatiile sexuale si dieta alimentara neadecvata.
acum 14 ani
Ti se pare normal 1. sa vezi ca ai o problema genitala (o scurgere anormala) si sa nu mergi la medic? 2. sa ai in continuare raport sexual si mai ales neprotejat cu partenerul, ceea ce iti agraveaza pe de o parte afectiunea si pe de alta parte il contamineaza si pe el (daca nu cumva ai luat de la el ceva)?
Tu stii ca afectiune genitale lasate netratate duc la INFERTILITATE si la tine si la el? Este inadmisibil sa te tratezi ca in evul mediu cu ceaiuri! Acelea nu fac decat sa AGRAVEZE situatia, inmultind microbii. URGENT LA MEDIC AMANDOI, daca vrei sa mai salvezi ceva! Si pana atunci abstinenta totala.
acum 14 ani
Tratament
In prezent nu este disponibil nici un chimioterapic antiretroviral caresa previna instalarea starii de latenta sau care sa asigure eradicareainfectiei herpetice latente; de asemenea, nu influenteaza risculde aparitie, frecventa sau severitatea recidivelor dupa intrerupereatratamentului. In schimb, tratamentul antiviral s-a dovedit a fi eficientin scurtarea evolutiei, reducerea severitatii si a infectiozitatiiprimoinfectiei herpetice, si, intr-o mai mica masura, a recidivelorde herpes genital, atat la bolnavii imunocompetenti, cat si la ceiimunodeprimati; mai mult, tratamentul indelungat poate contribuila scaderea frecventei recidivelor si la reducerea infectiozitatii(inclusiv din infectia asimptomatica).
Principalul chimioterapic antiviral utilizat in tratamentul herpesuluigenital este aciclovirul cu multiplele sale denumiri comerciale. Derivateale acestuia, cu efecte similare, dar regimuri de dozaj diferite suntvalaciclovir si famciclovir. Tratamentul antiviral se continua 14zile, iar daca dupa acest interval de timp leziunile nu s-au vindecat,tratamentul poate fi prelungit cu inca 7 zile.
In cazul bolnavilor cu recidive de herpes genital (peste 5-10 recidive pean) se recomanda inceperea tratamentului antiviral in faza prodromala sauin prima zi de la aparitia leziunilor pentru ameliorarea simptomatologieisi scurtarea duratei de evolutie. Acest tratament profilactic s-adovedit eficient la peste 75% din bolnavii cu herpes recidivant,reducand frecventa recidivelor, perioada de vindecare a leziunilor sicontagiozitatea. De obicei, tratamentul cu aciclovir in scop profilacticse poate continua pe o perioada variabila intre 6 luni si 6 ani. Totusi,desi tratamentul profilactic reduce contagiozitatea, el nu o eliminacomplet.
Nu a fost inca stabilita siguranta administrarii tratamentuluiantiherpetic la gravide. Riscul de transmitere perinatala al herpesuluigenital de la mama la nou-nascut este mai mare atunci cand mama seinfecteaza cu putin timp inaintea nasterii (30-50%), decat atunci cand seinfecteaza in prima jumatate a sarcinii sau are herpes genital recidivant(3%). De aceea, gravidelor care nu au avut herpes genital in antecedentesi ai caror parteneri sexuali au herpes genital sau oro-labial li seva recomanda evitarea contactelor sexuale genitale sau oro-genitaleneprotejate. Toate gravidele vor fi examinate la inceputul travaliuluipentru a decela prezenta eventualelor leziuni de herpes genital. Gravidelecare nu au semne sau simptome de herpes genital pot naste normal. Totusi,cezariana la gravidele cu leziuni active de herpes genital nu eliminariscul transmiterii la nou-nascut.
Alaturi de terapia antivirala specifica, bolnavii trebuie informatidespre:
- evolutia naturala, insistand asupra potentialului recidivant, ainfectiilor asimptomatice (si a contagiozitatii din aceasta perioada)si a transmiterii sexuale a infectiei;
- masurile necesare pentru reducerea transmiterii infectiei: abstinentasexuala in perioada prodromala si cat timp persista leziunile; folosireaprezervativului in cazul contactului sexual cu parteneri noi sauneinfectati;
- posibilitatea de transmitere a infectiei si in perioada asimptomatica(mai ales la bolnavii infectati cu HSV-2 si in primul an dupa primulepisod);
- riscul de infectie neonatala;
- beneficiile tratamentului antiviral.
acum 13 ani
Mamo, fata nu are simptome de herpes! Nu o mai speria si tu.
acum 13 ani
ma confrunt de o sap cu mancarimi pe piele brate si gat nu stiu ce am Va Rog Sa-mi spuneti.:D
acum 10 ani
pote ai argegie
acum 13 ani
Am si eu o problema,,,,, si va rog sa ma ajutati,,,Dupa ce am avut relatii cu prietenul ,,cred ca am primit o infectie de la el ,,,,am niste eliminari alb.galbiu,,si citoadata miroase foarte urit,,,,am fost la medic dar degeaba,,,nu ma ajutat nimic,,,,Datimi va rog un sfat daca stiti voi,,,,,,,,vriun leac ceva ,,,ca nu mai stiu ce sa fac ,,,,,Va rog mult de tot,,
acum 12 ani
Ai facut o candidoza.Din pacate dispare foarte greu sau niciodata.Este intretinuta de alimentele pe care le consumi:dulciuri,paine,alcool,unele medicamente,etc.Medicamentele anti miciotice au de cele mai multe ori efect doar in timpul tratamentului,cand il opresti,infectia revine.Regimul alimentar este foarte important in eliminarea acestei micoze.Eu am aceasta problema de vreo 10 ani si cu toate ca am fost la diferiti medici si am urmat o gramada de tratamente nu dispare decat temporar.In plus,am si herpes genital de cativa ani.Herpesul se activeaza la alimente care contin Arginina (ciocolata,alune,cereale,gelatina,vin rosu,etc),la nu mai multe de 2 zile de la consum,de fiecare data.In plus mai apare in apropierea menstruatiei.Nu se trateaza,dar se rareste prin evitarea consumului acestor alimente.Tratamenul cu L-lisina (antagonisul argininei) da si el rezultate.Va doresc multa sanatate!
acum 12 ani
:(
acum 12 ani
...
acum 12 ani
am si eu o problema va rog frumos sa imi sp si mie ce sa fac am usturimi vaginale si merg mereu la baie si kand fac pipi ma ustura enorm de mult:(:(:( ce pot sa fac
acum 10 ani
esti racita
acum 12 ani
Ellena si eu am aceeasi problema de vreo 4 luni am fost la medic si a zis ca am cistita mia dat tratament si inca nu mi-a trecut...
acum 11 ani
buna ziua!!!am o problema,de cateva zile am o mancarime groaznica jos si ma ustura cand fac treaba mica,care sa fie cauza...si un lichid alb care pare a fi o infectie,cred!!
acum 10 ani
raceala ai poate da si scarpanete
acum 11 ani
ASEAR MIAM LUAT PIELEA DE LA TALPA PICIORULUI SI MA USTURA INGROZITOR. CE POT FACE A MA PUTEA VINDECA?
acum 11 ani
rodica te mananca pielea deoarece ai alergie la cv din casa sau la mancare
acum 11 ani
cum vorbesti asa urat????nu se stie cand poti pati si tu la fel
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua