Emotiile influenteaza procesul de excretie?

Boli digestive functionale

Postata de Utilizator21530189633 cu 5 ani in urma.

Buna ziua. Datorita unor intamplari petrecute anul trecut, in sensul ca petreceam mai mult timp in locuri in care nu exista o toaleta, simt ca s-au petrecut anumite schimbari in corpul meu. Mi-am obisnuit organismul sa merg mereu la toaleta( pentru a face treaba mare) inainte de a pleca intr-un loc in care stiu ca nu exista toaleta sau inainte de plecarea de acasa. Am fost anul trecut la un control general, iar acel doctor mi-a spus ca nu este nimic in neregula, ca are legatura cu emotiile, el vazand acest lucru ca fiind benefic pentru ca elimin substantele inutile din organism. M-a verificat si de hemoroizi, insa nu era cazul.

Insa acest obicei devine enervant. La inceput, mergeam din proprie initiativa la toaleta, acum simt mereu nevoia sa merg inainte de a pleca de acasa sau in orice alta situatie: de exemplu intr-o zi in care am avut un zbor intr-o alta tara, am mers la toaleta cam de 5-6 ori (acasa, la aeroport, in avion, in celalalt aeroport). Daca prima data este normal, ultimele dati este un fel de diaree care-mi irita si zona. Plus ca inainte de a pleca undeva, chiar daca fac treaba mare, dupa o perioada de timp inca simt o senzatie ciudata in zona anala, ca si cum mi-ar veni iar sa fac.

Aceasta senzatie vine cu o stare ciudata: palme transpirate, si simt in stomac un fel de nervi care accelereaza procesul si asta ma face sa merg la toaleta iar si iar, pentru a nu avea un eveniment nefericit.

Daca intr-o zi stiu ca nu trebuie sa calatoresc prea mult sau ca voi sta toata ziua acasa, nu am nicio problema. Fac o data pe zi si gata.

Simt ca emotiile imi induc aceasta stare si faptul ca ma gandesc poate prea mult la chestia asta, dar totusi sper ca exista vreun remediu si pentru aceasta problema, deoarece nu pot pur si simplu sa nu ma mai gandesc deloc la asta.

Multumesc anticipat pentru ajutor. :) O zi buna!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

Utilizator21530189633

acum 5 ani

Imi poate da cineva un raspuns/ o parere?

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Tabloul paraclinic in bolile hepatice autoimune Bolile autoimune Boli oportuniste in HIV: limfomul non - Hodgkin Vezica biliara (colecistul): boli specifice Regimul alimentar in bolile de ficat

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×