pete albe

Boli de piele Insuficienta suprarenala Tulburari ale sistemului nervos central Anemia pernicioasa
+1
Vezi toate grupurile

Postata de ioniciiii cu 12 ani in urma.

mi-au iesit pe piele de ceva timp niste pete albe dar doar pe maini ..si in zona petei pielea e asa cum ti se face cand iti este frig ...dar nu foarte tare ..si am fost la solar si mi s-au inrosit...cu ce as putea sa ma dau sa imi treaca?

Adauga raspuns

Raspunsuri (23)

ioniciiii

acum 12 ani

va rog sa ma ajute cineva

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Dara

acum 12 ani

Ar trebui sa mergi la dermatolog.

Raspunde
 
0
 
ioniciiii

acum 12 ani

:( multumesc

Raspunde
 
0
 
google

acum 12 ani

In afara de vitiligo, pete albe apar si in alte afectiuni ale pielii, cu ar fi hipomelanoza; hipomelanoza se caracterizeaza prin aparitia de pete albe, depigmentate, mici, 2-6 mm, de obicei la nivelul zonelor expuse luminii soarelui; desi cauza exacta care produce aceste pete de hipomelanoza nu este cunoscuta, se considera ca razele ultraviolete au un rol crucial in aparitia acestor pete albe. Hipomelanoza NU necesita tratament, in parte si datorita faptului mijloacele terapeutice disponibile sunt limitate si ineficiente.

Raspunde
 
0
 
google

acum 12 ani

De vitiligo sufera aproximativ trei la suta dintre oameni. Petele albe precum laptele de pe corp pot aparea la orice virsta (adesea au un caracter de familie, mostenit sau pot aparea dupa o trauma neobisnuita, mai ales la cap), intr-o cantitate nelimitata si pe orice portiune de piele. Aceasta pata depigmentata poate aparea chiar si sub par, sub gene sau sub sprincene. Aparitia ei nu este insotita de vreo mincarime sau durere.

Absenta melanocitelor (celule care contin pigmentul) contribuie la hipopigmentare (un nivel scazut innascut sau dobindit al sintezei de melanina) pe portiuni de piele bine delimitate sau dispuse simetric, de la una-doua pete pina la aproape toata suprafata corpului.

Pielea este sensibila la soare
Portiunile de piele afectata de vitiligo au o sensibilitate ridicata la razele solare. De aceea este recomandat sa va feriti de razele solare directe, pentru ca lipsa pigmentului face ca pielea sa fie lipsita de orice aparare. Ca urmare a expunerii la soare pot aparea arsuri puternice sau niste zone intunecate, hiperpigmentate in jurul petelor.

Cauza acestei boli nu este cunoscuta. Ea poate insoti boala Addison (o boala endocrina rara, care consta intr-o deficienta hormonala; se caracterizeaza prin pierderea greutatii, slabiciune in muschi, tensiune arteriala scazuta si intunecarea pielii indiferent daca a fost sau nu expusa la soare), diabetul zaharat, anemia pernicioasa (carenta de vitamina B12) si disfunctiile glandei tiroide.

Vitiligo – semnalul ca suferiti de o dereglare interna
Teoriile aparitiei acestei afectiuni sint dintre cele mai diverse. Iata una dintre acestea: Vitiligo este o afectiune a intregului organism determinata de o multime de factori, provocata mai ales de tulburarile aparute in nutritia tesuturilor si in metabolism. Aparitia petelor albe pe piele este numai o atentionare, un semnal exterior care anunta o dereglare interna.

Ce fel de dereglare? Aceasta poate fi o tulburare mostenita in metabolismul substantelor; orice vatamare a fatului si insuficienta nutritiei in perioada de dezvoltare intrauterina; tulburari in activitatea glandelor de secretie interna (glanda tiroida, cea suprarenala); alimentarea insuficienta a tesuturilor ca rezultat al unor afectiuni cronice ale organelor digestive; consecinta stresului care conduce la tulburari vasculare si dereglari ale circulatiei substantelor nutritive si a produselor rezultate in urma metabolismului din celule.

Organismul – un sistem autoreglator
Cu toate acestea, in oricare dintre aceste variante intr-o masura mai mare sau mai mica sint abordate procesele digestiei alimentelor si ale asimilarii substantelor nutritive. Digerarea alimentelor nu este completa: in locul unei cantitati determinate de aminoacizi necesari organismului se formeaza doar o parte a lor, iar restul este constituit din substante grele de natura albuminica, care nu se asimileaza. Acest lucru dezorganizeaza procesele metabolice ale aminoacizilor din ficat, ceea ce conduce la rindul sau la o acumulare de amoniac. Prezenta in exces a acestei substante este toxica.

Foarte sensibile la amoniac sint celulele sistemului nervos central, cel care regleaza activitatea intregului organism si, in particular, este responsabil pentru formarea pigmentului care ne apara pielea.

Organismul viu ca un sistem autoreglator este astfel construit incit majoritatea verigilor sale se dubleaza. In cazul ruperii legaturii sau atunci cind unul dintre organe este vatamat intra in actiune niste mecanisme compensatorii si creste intensitatea de actiune a verigilor salvate ale lantului. Datorita acestui fapt, la majoritatea oamenilor cu tulburari metabolice vitiligo nu apare.

Vitiligo ascunde tulburarile de metabolism
Procesele care se petrec in organism se compenseaza unele pe altele, astfel incit omul nu isi da seama adesea de problemele sale. La bolnavii de vitiligo procesul compensatiei este insuficient. Si chiar daca ei nu se vaita de nimic altceva in afara petelor, cu ajutorul unei examinari atente se observa unele tulburari metabolice.

Vitiligo in stare pura practic nu exista. Asemenea tulburari de metabolism pot aparea sub forma unei alergodermatoze, a unor afectiuni cronice ale sistemului digestiv, a diverselor pneumopatii sau pot aparea la suprafata sub forma miopiei progresive, a alopeciei, a psoriazisului, a disbacteriozei intestinale, a diverselor tulburari ale sistemului nervos central.

Tulburari ale sistemului nervos central se observa practic la fiecare bolnav de vitiligo. Acidul glutaminic actioneaza ca un excitant pe care organismul il produce in cantitati mari pentru compensarea otravirii cu amoniac a sistemului nervos central. In mod corespunzator cresterii intoxicatiei se accentueaza excitarea nervoasa. Bolnavului i se pare de foarte multe ori ca este oprimat, chiar si cele mai neinsemnate evenimente ii pot provoca o reactie nepotrivita sau, dimpotriva, o depresie.

In prim-plan – tratarea cosmetica
Incercind sa compenseze senzatiile neplacute si, mai ales, durerea provocata de tulburarile digestive, de spasmele vasculare, organismul creste cu foarte mare atentie producerea de substante calmante asemanatoare morfinei – enkefalina si endorfina. In cazul unei asemenea anestezii deosebite, pe bolnavul de vitiligo fie nu il doare nimic, fie senzatia de durere scade in intensitate. De aceea, el cauta ajutorul medicului nu imediat ce a aparut afectiunea de baza, ci numai atunci cind incepe sa fie nelinistit de manifestarea exterioara, cosmetica a bolii, sub forma unor pete.

Tratarea acestei afectiuni urmareste in special scopuri cosmetice. Petele mici pot fi mascate cu o crema sau cu o lotiune care imita bronzul, care sa nu pateze hainele si care sa reziste pe piele citeva zile. Trebuie sa va folositi de unele mijloace de protectie solara (indicele de protectie sa fie egal cu 15). In majoritatea cazurilor bolnavii sint multumiti atunci cind produsele cosmetice isi ating scopul.

Tratarea trebuie indreptata catre afectiunea de baza, incluzind aici si o dieta corespunzatoare.

Raspunde
 
0
 
ioniciiii

acum 12 ani

pfai nu pot sa cred ...ce am citit ...cunva ca ar trebui a renunt la solar .vai nu :| nu stii nici o crema tratament cu care as putea sa ma dau ?:(((

Raspunde
 
0
 
Utilizator21563773304

acum 4 ani

si fiica mea are vitiligo si se extinde nu stiu cu ce ar putea fi stopat.ARE mainile albe la sprancene la coltul gurii si acuma si pe picioare

Raspunde
 
0
 
Dr. Mirela Telipan

acum 12 ani

Este posibil ca petele albe sa fie vitiligo si expunerea la solar a produs un eritem pe pielea fara pigment si fara protectie solara . Puteti aplica citeva zile un dermatocortip***ad gen advantan crema si sa mergeti la un consult dermatologic ptr un diagnostic de certitudine.

Raspunde
 
0
 
ioniciiii

acum 12 ani

multumesc frumos!

Raspunde
 
0
 
marian

acum 11 ani

cum pot sa scap de aceste pete albe nu le mai suport prima oara mia aparut 2 trei puncte iar acum am spatele plin si au inceput sami apara si pe maini...ce trebuie sa eau

Raspunde
 
0
 
lungan mihai

acum 10 ani

Doamna Dr. Mirela Telipan in legatura cu petele albe ,aceste pete se pot lua si prin contact sexual sau probabil ca am luat de la altcineva si vreau sa stiu daca eu am luat de la persoana respectiva.Am fost la dermatolog mi-a dat tratament dar nici un rezultat si a zis sa mai refac tratamentul inca o data .Astept raspunsul dumneavoastra .Va multumesc .

Raspunde
 
0
 
LEONID

acum 10 ani

salutare la toata lumea am o problema si eu si as vrea sami dati un sfat daca se poate fie mic fie mare miau iesit niste pete pe minii si cel mai interesant ca miau inceput sa apaie in locurile unde de mic am avut lovituri sau taituri de la inceput erau mici acum a inceput sa se mareasca ce pot sa fac ce sfat imi datiii va rog sa ma ajutatiii va voi fii recunoscator$$$

Raspunde
 
0
 
Diiana

acum 10 ani

Bunaa ! Am si eu o problema . De ceva timp mi-au aparut cateva pete de defirite dimensiuni in zona gat-piept si pe mana . Nu sunt foarte multe , dar ma sperie . Nu pot spune ca sunt de la soare pentru ca le am si din perioada iernii . Orice raspuns imi este de folos :). Va rog sa ma ajutati !

Raspunde
 
0
 
alexandra

acum 10 ani

buna mi au aparut doua pete albe pe mina micute cu ce ar trebuii oare sa imi dau ,nu ma maninca , doar ca sunt inestetice,va rog sa imi raspundeti v-as fi foarte recunoscatoare va multumesc.

Raspunde
 
0
 
toader ioan

acum 8 ani

buna miau aparut niste pete albe pe degete si nu stiu cum as putea scapa de ele exista ceva tratament

Raspunde
 
0
 
Bianca

acum 8 ani

Buna, stiu ca nu te pot ajuta cu mare lucru cu aceasta problema dar te ajut cum pot, de 8 ani de zile am si eu aceasta problema, nu te speria pentru ca daca te stresezi ti-se pot afecta sau in cel mai rau caz sa se extinga :( Dar cel mai mult ai nevoie si de sprijinul celor din jur, de exemplu eu vara asta mi-am propus sa merg la piscina si la plaja fara ami fi rusine ami arata corpul de curand am constatat ca sorele imi ajuta petele a se decolora si ami ajunge la aspectul de piele normala asta am patit eu petele mele se decoloreaza si imi apar mici puncte de piele asta e un lucru bun zic eu, dar in timp de acesti 8 ani nu mi-sa exstins petele asa cum sau facut asa au ramas. Poate te intrebi la ce mam referit atunci cand ti-am zis ca ai nevoie si de sprijinul celor din jurul tau, pai prietenii mei majoritatea stiu de petele mele nu sunt la vedere sunt doar pe spate si pe picioare, dar ma afecteaza ca nu pot purta si eu rochite sau pantaloni scurti.. ai nevoie ca prietenii tai sa te inteleaga si sa nu te faca sa te simti mai prejos ca tu ai aceste pete sti cum gandesc eu "cui nui place sa nu se uite" si asa cu timpul spunand asta am ajuns sa nu imi mai pese de ce zic altii.

Raspunde
 
0
 
dragos

acum 8 ani

Doamna sau domnisoara eu va multumesc ,acum am o explicatie pt petele mele .rusine nu i-mi este, dar nu intelegeam situatia .cand a-ti adaugat si cuvantul stres am inteles ce se intampla.daca aflati ceva nou ,va rog sa ma contactati.PS va doresc o minte puternica ,ca la frumoasa din AVATAR .

Raspunde
 
0
 
LEONID

acum 8 ani

lucian ce tratament tea dat medicul scriemi te rog sa incerc si eu....astept

Raspunde
 
0
 
Carmen Vasile

acum 8 ani

Fiicei mele de vreo trei luni iau iesit pete albe moi si putin unflate pe picioare nu are mancarimi ce putem face eu ma preocup in septembrie avem vizita la dermatolog

Raspunde
 
0
 
Mariana

acum 8 ani

Am si eu pete pe corp albe si rosiatice la baie cele rosiatice dispar dar apar lnapoi am folosit un gel dar au aparut inapoi daca este cineva care cunoaste untratament va rog sami spuneti va multimesc

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Tipuri de boli de piele Bolile de piele Ce boli ale pielii par contagioase, dar in realitate nu sunt Pericolul din si de la piscine. Ce boli de piele transmisibile putem lua de la bazin Boli de piele autoimune

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×