prolaps de valva mitrala

Boli de inima Prolaps de valva mitrala

Postata de alir cu 13 ani in urma.

buna ziua. am facut ecografie cardiaca si mi a spus ca am prolaps de valva mitrala. mi a dat tratament cu magneb6, betalok-zok , cinarizin,ketonal,plendil. as vrea sa stiu daca aceasta boala se trateaza si daca este grava.anxietatea are vreo legatura cu asta?sau starile de panica? multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (12)

Medic Epuran

acum 13 ani

Tratamentul prolapsului de valvă mitrală se face în funcţie de grupa de risc în care se încadrează bolnavul şi în funcţie de simptomatologia specifică respectivului bolnav. Astfel:
1. Bolnavii asimptomatici din grupa cu risc mic, fără modificări şi fara tulburari de ritm, vor fi trataţi (daca au anxietate şi stări de panică) cu anxiolitice şi vor fi examinaţi la 2-3 ani.
2. Bolnavii cu insuficienţă mitrală vor fi urmariţi anual.
3. La bolnavii cu extrasistolie ventriculara se vor folosi medicamente din clasa beta blocante, iar cei care fac tulburari de ritm paroxistice vor fi trataţi cu antiaritmice.
4. Bolnavii cu prolapsului de valvă mitrală asociată cu insuficienţă mitrală care dezvoltă insuficienţă cardiacă au indicatie pentru tratament chirurgical

Raspunde
 
0
 
Mihaela22120678

acum 13 ani

Daca e doar o descoperire intamplatoare si nu ai simptome ( de exemplu senzatie de sufocare sau oboseala la efort) atunci nu te speria. Prolapsul de valva mitrala se intalneste la multe femei, mai ales la cele mai slabute si inaltute.
Reprezinta de fapt o coborare a valvelor dincolo de linia normala atunci cand ele se inchid. Cum se spune si in comentariul anterior, daca nu este insotita de insuficienta mitrala nu sunt probleme. Insuficienta mitrala reprezinta o inchidere incompleta a valvei mitrale, ducand la regurgitarea sangelui inapoi din ventricule in atrii, si acest lucru se vede foarte bine la echocardiografia Doppler.
Sanatate!

Raspunde
 
0
 
monica

acum 13 ani

alir,
am luat tot ce ti s-a recomandat in urma cu 6 ani si panica imi crestea exponential. aveam aritmii iar betalok zok era de 100 si ajungeam cu pulsul sub 60 ceea ce ma panica si mai rau.
am continuat sa vad cardiologi in cehia 2 prieteni medici mi-au spus ca prolapsul de valva mitrala il au numai sp***anoagele ca mine sa ma apuc sa mananc bine.Si am ajuns la concluzii de baza cum ca prolapsul are la baza de dezvoltare un continut scazut de calciu si vitamine (invariabil toti medicii mi-au dat calciu si supradyn) al organismului, o disfunctie din copilarie si ca multa cantitate de cafea, in speta 3 pe zi imi consumau si mai mult calciu. am mers la medlife intr-o zi la un domn cardiolog, matei viorel, nu cred ca mai este acolo. i-am spus toate angoasele mele si mi-a zis 2 vorbe: ca medic cardiolog mi-as dori ca toti pacientii sa aiba boala ta, e cea mai simpla. daca vrei sa n-ai atac de panica lasa-te de cafea si bea decofeinizata. nu mai lua betalok si niciun alt betablocant daca vrei sa nu-ti obisnuiesti inima cu alt ritm si cand nu iei sa ai probleme, devii dependenta. am multumit, am platit si de atunci am iesit pe usa un om sanatos nu mai iau nimic, beau cafea de 7 ani fara cofeina, una pe zi, mananc intotdeauna ziua oricand oriunde m-as afla, iau vitamine in lunile cu r.
am aritmii usoare insa e normal, am o valva care nu se inchide bine, nu am putut practica sport cum as fi dorit insa sunt un om normal si nu mai am probleme.
sanatate,
Monica

Raspunde
 
0
 
alir

acum 13 ani

multumesc monica. m am mai linistit acum ca am citit ca a fost si altcineva in situatia mea. am probleme acum ca a venit frigul. ma inteapa inima un pic mai tare dar incerc sa nu ma mai gandesc la asta. efort nu pot sa fac iar cand ma supar iese tot raul la iveala. totusi nu mai sunt asa speriata si cred ca asta conteaza cel mai mult. poate vb pe mess daca vrei sa mi dai id-ul tau. te pup

Raspunde
 
0
 
Iosif

acum 2 ani

Doamna Monica am și eu probleme cu o valva nu se mai închide bine poate mă ajutați și pe mine sa îmi spuneți și mie cum procedați că sa nu mai aveți probleme Mă găsiți pe Facebook ca Iosif Gherca (iosif) sau iosifgherca48@ adresa_web_filtrata Gmail ! Vă mulțumesc!

Raspunde
 
0
 
pamela.ella2010

acum 12 ani

da si eu am fost diagnosticata la 27 de ani pvm la luj la d-ra dr Bedeleanu si eu am ajuns acolo ffindca aveam mereu probleme cu respiratia apoi eram agitata si nu respiram bine dar mia zis ca trebuie sa iau tratam de calciu si magneziu ca am spasmofilie si nevralgie intercostala care astea ma suparau din fericire nu era de la pvm si il am din nastere asa mi sa spus ca pana la adinci batranesti voi trai bine cu pvm dar trebuie sa nu fumez si sa nu beau alcool insa eu nu eram consumatoate de aceste vicii acum sant bn dar pe fond nerv pleaca toate si atacu de panica si depresia si de la tulburairle nerv si de la viata asta care uneori esta grea si noi ne consumama degeaba.Trebuie sa ne grijim sist nervos in primu rand apoi sa lupatm cu societattea sa nu luam in seama ca asa ne facem rau apoi sa avem calmu cel mai bun in noi si atucni va fi bn cu inima noastra chiar daca a vem probleme de pvm. acum pot zice ca prin credinta incredere si calm si rugaciuni si rtarie ne putem face inima buna si nervii tari asta cont cel mai mult si o viata linistita va doresc sanatate si toate vor fi ok cristinela

Raspunde
 
0
 
popa lucica

acum 11 ani

fata mea,in varsta de 20 de ani a fost diagnosticata cu pvm aritmie extrasistolica i s-a dat ca tratament metosuccinat si magnerot dupa primele pastile pulsul a devenit mai rar si bataile inimii foarte neregulate si puternice cu dureri in regiunea inimii aum nu stiu ce sa cred si ce sa fac.Cred ca voi merge undeva la o clinica mai mare de cardiologie .Ma gandesc sa nu fie ceva grav.astept un sfat de specialitate,sunt disperata daca vreti sa ma ajutati cu unsfat

Raspunde
 
0
 
alina

acum 9 ani

Buna ziua, am un baiat in varsta de 13 ani care a fost diagnosticat cu: prolaps de VMA, regurgitare mitrala gr ll, regurgitare aortica minima, regurgitare tricuspidiana gr ll. Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna acest lucru? Mi-au dat tratament cu Calciu Sandoz, Magnerot timp de 6 luni si Aspacardin timp de 15 zile. Abia astept sa-i fac tratamentul si sa vad daca isi va reveni.

Raspunde
 
0
 
alina

acum 9 ani

Buna ziua, am un baiat in varsta de 13 ani care a fost diagnosticat cu: prolaps de VMA, regurgitare mitrala gr ll, regurgitare aortica minima, regurgitare tricuspidiana gr ll. Poate sa-mi spuna cineva ce inseamna acest lucru? Mi-au dat tratament cu Calciu Sandoz, Magnerot timp de 6 luni si Aspacardin timp de 15 zile. Abia astept sa-i fac tratamentul si sa vad daca isi va reveni.

Raspunde
 
0
 
Utilizator11534266928

acum 6 ani

Buna Monica , as dori sa iau legatura cu tine daca se poate. Sufăr de aceeași afectiune de care ai suferit si tu. Te rog din suflet daca ai accepta sa luam legatura ptr a îmi povesti putin din experienta ta , as fi foarte fericita. Îți dau facebook-ul meu : Adryana Lele Lele ( am o cămașă de blugi si sunt pozată din profil ) mulțumesc frumos!

Raspunde
 
1
 
Utilizator11556214910

acum 5 ani

Buna ziua!
Vreau sa va spun tuturor ca aceasta nu este o boala grava in general,acum depinde de grad dar va va explica cardiologul la consult.
Eu am 14 ani,am fost diagnosticat cu prolaps de valva mitrala la care doamna cardiolog ce ma consulta mi a zis foarte calm ca nu este grav deloc si ca am o lipsa de calciu si magneziu (lipsa calciului si magneziului duce la "intepaturi" in inima) Mi s a zis sa nu fac efort ceea ce incerc sa respect mai cu greu fiindca sunt tanar si am interesele mele fata de sport.
Eu mai fac efort uneori,mai joc fotbal,fac sala dar nu prea prezint probleme,numai ca atunci cand alerg obosesc mai repede.Aceasta problema va disparea in cativa ani,deci nu imi fac griji.
Eu am grija cu alimentatia si cu stilul de viata,mananc zilnic 1 sau 2 banane,iau efervescent Supradyn pentru ca ma energizeaza si are vitamine,si beau mult lapte.
P.S: Nu va panicati,ganditi pozitiv si incercati sa aveti grija cu alimentatia si cu stilul de viata,duceti va la un cardiolog bun si bucurati va de viata!

Raspunde
 
1
 
Utilizator11579125724

acum 3 ani

Si eu am acelasi simptome 😔

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima Bolile de inima: simptome specifice Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima, sodiu si zahar Liposuctia, o metoda mai usoara de prevenire a bolilor de inima Cum te protejezi vara, daca suferi de boli de inima

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua