Postata de ioana1102 cu 14 ani in urma.
Buna ziua, iata rezultatul de la ultima analiza: vdrl calitativ: valoare obtinuta : pozitiv +; cantitativ: valoare obt: pozitiv
comentariu analiza:
1/1 +
1/2 +/-
1/4 -
1/8 -
1/16 -
la penultima am facut doar VDRL cantitativ: valoare obtinuta: la limita
comentariu analiza: 1/1 +/-
1/2 -
1/4 -
1/8 -
1/16 -
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca se mai poate transmite aceasta boala si daca pot avea un copil. Multumesc!
acum 14 ani
Am uitat sa specific m-am tratat in 2006 cu tetraciclina, deoarece sunt alergica la penicilina.
acum 14 ani
Exprimarea rezultatului:
Pentru VDRL/RPR:
- negativ (-);
- pozitiv (de la + la ++++). Daca se efectueaza un test semicantitativ, se va comunica impreuna cu intensitatea reactiei si titrul corespunzator ultimei dilutii care a indicat un rezultat pozitiv.
Pentru TPHA:
- negativ (-);
- echivoc;
- pozitiv (de + la ++++).
Algoritm de diagnostic. Un algoritm simplu pentru diagnosticul de sifilis se face pornind de la VDRL si TPHA. (teste care se efectueaza in laboratoarele Synevo).
VDRL = negativ; TPHA = negativ:
- serologie negativa;
- rezultatul nu exclude un diagnostic de sifilis la debut; in caz de suspiciune clinica se recomanda repetarea serologiei peste 2 saptamani sau efectuarea FTA-ABS IgM sau EIA IgM care se pot pozitiva precoce.
VDRL = negativ; TPHA = pozitiv:
- infectie veche tratata;
- eventual ar mai putea fi vorba de un sifilis intr-o faza foarte timpurie: in caz de suspiciune clinica se recomanda repetarea serologiei peste 2 saptamani sau efectuarea FTA-ABS IgM sau EIA IgM;
- alte posibilitati: reactie fals pozitiva la TPHA, sifilisul latent tardiv la care diagnosticul este uneori dificil, reactii incrucisate cu treponematozele non veneriene (pian, bejel, pinta) la pacientii originari din zone endemice.
VDRL = pozitiv; TPHA = pozitiv:
- sifilis recent sau vechi, netratat sau tratat tarziu.
Nota: in sifilisul primar valorile sunt slab pozitive, in cel secundar, titrul anticorpilor este crescut. In absenta semnelor clinice, un nivel la limita al anticorpilor face dificila interpretarea serologica. Se pune problema unui sifilis latent precoce sau a unui tratament antibiotic urmat de pacient. La pacientii tratati tardiv, serologia poate ramane pozitiva, dar urmarirea in dinamica a titrului anticorpilor cu diminuarea semnificativa a VDRL –ului ajuta la stabilirea diagnosticului.
VDRL = pozitiv; TPHA = negativ:
- in cazul unui VDRL intens pozitiv, este cel mai probabil vorba de un rezultat biologic fals pozitiv (se pune adesea problema existentei anticorpilor anticardiolipinici); oricum se recomanda repetarea serologiei peste 2-3 saptamani (eventual determinari cantitative in dinamica) - in cazul unui VDRL slab pozitiv se recomanda efectuarea FTA-ABS; daca acest test este negativ este vorba de un rezultat biologic fals pozitiv; daca testul este pozitiv poate fi vorba de un sifilis precoce si in acest caz se recomanda repetarea serologiei peste 2-3 saptamani (profilul serologic cel mai frecvent intalnit in sifilisul primar este VDRL+, TPHA +; foarte rar, in stadii precoce ale sifilisului primar, TPHA este negativ, FTA-ABS fiind pozitiv).
Recomandari
Recomandari pentru determinarea serologiei sifilis:
- in prezenta semnelor si simptomelor de infectie cu Treponema pallidum sau alte boli cu transmitere sexuala;
- test screening prenatal (in trimestrul I, III si la nastere);
- test screening premarital;
- test screening la angajare, asigurari de viata, etc.;
- test screening pentru donatorii de sange si de organe;
- detectarea sau excluderea infectiei la pacientii HIV pozitivi;
- monitorizarea raspunsului la tratament (RPR cantitativ).
acum 14 ani
Scrie pe Google ''''sifilis tratament'''' sau alte cuvinte in functie de ceea ce te intereseaza si vei gasi multe informatii. Trebuie sa te tratezi corespunzator, sa verifici prin analize daca te-ai vindecat. Sifilisul netratat duce la nebunie.
acum 14 ani
Sifilisul congenital se transmite la noul-nascut
congenital sifilisul sifilis copil boala
Autor: dr. Molfea Camelia
Sifilisul congenital se transmite la noul-nascut Sifilisul congenital este determinat de transmiterea infectiei de la mama la copil, tatal putand si el juca un rol, si anume unul indirect daca el a fost acela care a transmis infectia mamei.
Transmiterea de la mama la fat a sifilisului este mai probabila daca mama a dobandit boala de curand, mai ales daca ea se afla in primul an de evolutie a sifilisului. Ulterior riscul acesta se reduce.
Daca mama a fost infectata in ultimile 2 luni ale sarcinii (deci copilul se va naste inainte ca Treponema palidum, microorganismul ce produce boala sa ajunga in sangele mamei) se poate ca nou-nascutul sa nu prezinte manifestari de boala si el va face un sifilis congenital tardiv (apare dupa doi ani de viata).
Femeile aparent sanatoase, cu sifilis mai vechi pot da nastere atat unor copii sanatosi cat si unor copii cu sifilis congenital precoce sau la copii aparent sanatosi care vor dezvolta sifilis congenital tardiv.
Pana in luna a 5-a de sarcina se considera ca agentul infectios care produce sifilisul (Treponema palidum) nu poate trece prin placenta, de la mama la fat. De fapt contaminarea fatului este posibila incepand cu a 18-a luna de sarcina. Transmiterea infectiei sifilitice de la tata direct la produsul de conceptie (la viitorul copil) este doar o presupunere teoretica.
In momentul in care agentul infectios a ajuns la fat, posibilitatile sunt urmatoarele: sa aiba loc un avort spontan (neprovocat), sa aiba loc moartea fatului in uter, sa se produca o nastere prematura, a unui copil cu sifilis congenital sau sa se nasca un copil sanatos care tardiv va dezvolta sifilis congenital.
Practic sifilisul congenital se manifesta precoce la circa 1,5% din cazuri, tardiv la circa 72% din cazuri, iar 26,5% au doar teste pozitive de infectie.
Sifilisul congenital precoce determina un prognostic prost pentru copil, deoarece infectia apare intr-o perioada cand organismul acestuia nu si-a dezvoltat inca o imunitate deplina, infectarea facandu-se cu o cantitate mare de microorganisme.
Sifilisul congenital precoce este caracterizat prin manifestari de tipul corizei luetice (secretie nazala purulenta sau sangvinolenta ce apare de obicei in saptamanile 2-3 de viata), leziuni osoase si articulare care frecvent nu dau manifestari si care uneori se pot vindeca si fara tratament, si manifestari cutanate si ale mucoaselor-(exanteme localizate mai ales la nivelul mainilor si la nivelul picioarelor si de asemenea in regiunea perigenitala- in jurul organelor sexuale externe) si prezenta ganglionilor fermi, nedurerosi, mobili.
Sifilisul congenital tardiv este sigur, daca prezinta una din manifestarile:
* nas in sa ( prin prabusirea piramidei nazale datorata distrugerii oaselor de la acest nivel datorita corizei luetice despre care am vorbit mai sus)
* Santurile Parrot- cicatrici usor adanci dispuse sub forma de raze in jurul gurii si orificiilor nazale
* Triada Hutchinson- dinti Hutchinson (incisivi bombati cu baza larga, ascutiti), keratita interstitiala (infectie a corneei) si surditate prin afectarea urechii interne.
Problemele foarte severe pe care le poate produce aceasta boala fac sa fie strict necesara cautarea oricarei gravide pentru a se gasi o eventuala infectie sifilitica, mai ales ca sifilisul se poate trata si se poate vindeca oricand pe parcursul sarcinii, si cu cat el este descoperit si tratat mai repede (preferabil inainte de sarcina) sansele de afectare a copilului sunt mai reduse.
acum 14 ani
ce fel de tratament se face in timpul sarcinii, daca am avut sifis si l-am tratat cu ani in urma?
poate acest tratament afecta sarcina?
acum 12 ani
sifilisul latent se treteaza?
acum 12 ani
ieri in jur de ora 11am fost la stomotologie.iar azi pe la orele 10 am fost la pargasat sa sa imi fac analizele de hapatita a,b,c sifilis si sida.dar nmai la vdrl(sifilis)mi-a iesit pozitiv (+1) si dupa negativ.la celelalte mi-a iesit negativ negativ.ce sa inteleg?sa fie din cauza anesteziei de ieri sau chiar sa am vdrl?apropo mi-am facut si un test de sarcina si mi-a ieit negativ.va rog din tot sufletul dati-mi o porere.
acum 12 ani
Buna seara am si eu o intrebare va rog,mai intai de toate am luat aceasta boala de la mama mea prin laptele matern la varsta de 2 ani,atunci i sa descoperit mamei dar nu si mie intre timp ea sa tratat acum nu mai are nimik,la mine sa depistat cand aveam 12 ani,nu am avut simtome foarte grave doar anemie,la inima sulf sistolic si un pik ficatul marit,bineintele k am facut tratament cu moldamin chiar de 2 ori ca sa fiu sigura ca sa vindecat si miau iesit toate negative asta dupa tratament,am repetat tot timpul analizele timp de 10 ani de atunci si acum mia aparut VDRL-pozitiv,TPHA-pozitiv,specific k am facut analiza la o policlinica privata ,dar celelalte analize leam facut la dermato-venerice unde fusesem si internata,sotul meu are VDRL-negativ,TPHA-negativ ce sa fac in cazul asta ma gandesc k poate cei de la policlinica nau aparatura performanta care sa arate dak am sau nu aceasta boala ci vad doar urme am mai fost si la alte policlinici private si mia aratat acelasi rezultat,nu inteleg de ce numai la Spitalul de boli infectioase imi iese negative si in alta parte pozitive,va rog ajutatima vreau sa fac un copil si nu stiu daca sunt sanatoasa sau nu,multumesc astept un raspuns urgent
acum 11 ani
esti sanatoasa tun crede.ma si eu am fost la fel si am o fetita de 3 ani si e okkk
acum 8 ani
Am fost bolnava de sifilis cu 7 ani in urma la trei ani dupa tratament am nascut un baetel asi la un an si noua luni am nascut si o fetita aun sanatosi ambii.daca ai un specialist bun se trateaza boala bine
acum 8 ani
Am fost bolnava de sifilis cu 7 ani in urma la trei ani dupa tratament am nascut un baetel asi la un an si noua luni am nascut si o fetita aun sanatosi ambii.daca ai un specialist bun se trateaza boala bine
acum 8 ani
Buna Natalia. Eu sunt insatcinata in 4 luni si n am liniste. Am avut sifilis si tratsmentul l am facut cu 6 doze de moldamin care doua odata la o saptamana timp de trei saptamani. La 2 luni am ramas insarcinata.acum psihic sunt daramata nu stiu ce sa cred..la tine ce ti spun medicii?
acum 4 ani
Buna ziua si EU am avut Cu 21 de Ani in Urna boala asta sifilis si am facut un tárta ment indelungat cu ampicilina si moldamin si as vrea sa stiu daca reapare dupa atitia Ani caci as vrea sa fac un Bebe si nu stiu la ce sa ma astept as vrea un raspuns concret va multumesc anticipat
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua