Postata de Andreea cu o luna in urma.
Buna ziua! Primul contact sexual cu iubitul meu a fost acum 5 luni de zile, de la primul contact sexual in a 2-a sau a 3-a zi a aparut o infectie urinara pe care am reusit sa o tratez cu medicamente naturiste dupa care vreo 3 luni de zile nu am resuit sa ne mai intalnim din cauza ca el era plecat in Uk. Am venit in uk si tot asa ,dupa cateva zile de la contactul sexual a aparut o infectie pe care nu am reusit sa o tratez timp de o luna ,timp in care noi am continuat sa avem contact sexual si dupa ceva timp i-a aparut prietenului meu herpes parea a fi si niste rani mici albiciose in jurul capului penisului.
Ce poate fi? Este oare ceva grav?
Momentan asteptam niste rezultate a unor teste,mie mi-a luat secretie iar lui urina. Ce-i de acolo nu prea ne-au spus nimic de ce ar putea fi,daca o fi grav sau nu..la cine sa fie problema?
acum o luna
Buna ziua,
In primul rand, poate fi vorba despre o infectie cu o bacterie care este transmisa prin contact sexual, cum ar fi Chlamydia sau Gonoreea. De asemenea, poate fi vorba despre o infectie urinara cauzata de o bacterie care se gaseste in mod normal in zona rectului, dar care a ajuns la uretra in timpul actului sexual.
In al doilea rand, partenerul dvs. s-ar putea sa aiba o boala cu transmitere sexuala, cum ar fi herpesul genital. Acesta poate provoca aparitia de leziuni dureroase pe si in jurul penisului, care pot creste riscul de a dezvolta o infectie urinara.
In orice caz, este important sa mergeti la un medic pentru a fi examinati si testati. Tratamentul va depinde de cauza infectiei urinare. Daca este cauzata de o bacterie, va fi necesar un tratament cu antibiotice. Daca este cauzata de un virus, cum ar fi herpesul genital, medicul va putea prescrie un antiviral.
Asteptarea rezultatelor testelor este tensionanta, insa este un pas crucial in a identifica corect problema. Faptul ca medicii v-au recomandat sa fiti testati pentru boli cu transmitere sexuala indica faptul ca suspecteaza o posibila infectie de acest tip.
E important de retinut ca orice infectie trebuie tratata corespunzator pentru a preveni complicatii. De asemenea, utilizarea prezervativului in timpul actului sexual poate preveni raspandirea bacteriilor si a virusurilor care provoaca infectii urinare si boli cu transmitere sexuala.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/boli-infectioase
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-cu-transmitere-sexuala/boli-cu-transmitere-sexuala-sifilisul-gonoreea-chlamydia-scabia-sida_1101
sfatulmedicului.ro/Boli-cu-transmitere-sexuala/depistarea-si-prevenirea-bolilor-cu-transmitere-sexuala_9197
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua