Ce reprezinta: HEMATII RARE, Inflamatie GRANULOCITARA in urma examenului Papanicolau?

Boli cu transmitere sexuala

Postata de MariaM cu 10 luni in urma.

Buna seara!

Am efectuat testul Papanicolau, si genotipare HPV.
Am primit rezultat momentan doar la Papanicolau, urmand sa merg la interpretare si consult cand voi avea si cel de la HPV, insa sunt ingrijorata.
La Papanicolau mi-a iesit:
Modificarea florei vaginale
Hematii rare
Inflamatie GRANULOCITARA

Ce reprezinta acestea? In momentul in care am efectuat aceste teste si eco, la Eco doamna doctor a observat uterul inflamat. Am luat multe antibiotice suferind de probleme la nivelul gatului si m-am confruntat cu candidoza, le tratam cu Flucovim prescris sau medicamente naturiste. Doamna doctor a spus cand a vazut uterul inflamat ca am Vaginoza Bacteriana, intrucat nu am tratat bine o raceala alegand metode naturiste intrucat am organismul si imunitatea slabite datorita administrarilor de antibiotice frecvent. Dansa mi-a prescris atunci TERGYNAN OVULE 10 zile si AFLAMIL pastile 7 zile.

Este grav rezultatul meu? Sau se leaga de acea infectie deja depistata pentru care urmez tratament?

Multumesc anticipat!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 10 luni

Buna ziua,

Rezultatul testului Papanicolau indica o modificare a florei vaginale, cu prezenta de hematiilor rare (celule rosii) si inflamatie granulocitara (inflamatie cauzata de o anumita categorie de celule albe, numite granulocite). Acest rezultat, impreuna cu inflamatia observata la nivelul uterului, poate fi o consecinta a vaginozei bacteriene precum si a administrarii frecvente de antibiotice, care pot perturba echilibrul normal al microbiotei vaginale. De asemenea, candidoza poate contribui la aceste modificari.

Desi este important sa tratati vaginoza bacteriana si sa restabiliti echilibrul normal al florei vaginale, va sugeram sa asteptati si rezultatul testului HPV inainte de a trage concluzii definitive. HPV este un factor important de risc pentru cancerul de col uterin, iar prezenta sau absenta acestuia poate influenta interpretarea rezultatului testului Papanicolau.

In concluzie, chiar daca rezultatele testului Papanicolau sunt normale, este bine sa discutati cu medicul ginecolog rezultatele si sa urmati tratamentul recomandat pentru a restabili sanatatea florei vaginale si a reduce inflamatia.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Investigatii/testul-babes-papanicolau-si-importanta-lui_15114
sfatulmedicului.ro/Investigatii/testul-babes-papanicolau-cand-cum-si-de-ce-se-facei_17141

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Simptome ale bolilor cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua