semne de autism ?

Autism

Postata de ralu22 cu 12 ani in urma.

buna ziua am un baiat de 2 ani si 2 luni si nu vb mai deloc zice asa cateva cuvinte scurte in rest nu zice nmc e atent la tv la pc se uita la mn cand il strig si vn dupa mn insa nu se joaca cu alti copii de varsta lui ii ignora total am fost la neuro cu el si ne-a zis ca e posibil sa fie cv genetic ca si sotul meu a vb in jur de 3 ani sau sa fie o intarziere de limbaj si ne-a dat encephabol si cerebrolysin 10 zile pe luan timp de 3 luni insa trat au fost ineficiente era prea agitat si plingea intruna nu mai drm deloc noaptea si nici nu mai minca si am decis sa il intrerup ...acum ma tem totusi dc nu vb daca ii vb se uita asa fix la mn tipa uneori mai zice cate o sip***a dar cv f vag...sa fie autism ?as dori un rasp daca se poate multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (12)

Iuli

acum 12 ani

SPER ca nu ati intrerupt singura, fara sfatul medicului! Tratamentul trebuie ajustat, se poate da ceva mai putin puternic, doza mai mica etc, in nici un caz nu intrerupt fara acordul medicului! Mergeti obligatoriu si la un psihiatru de copii, cel mic trebuie evaluat.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
ralu22

acum 12 ani

pai am mers la un neuropsihiatru pediatru si ne-a dat acel tratament care l-am precizat care s-a dovedit ineficient

Raspunde
 
0
 
Iuli

acum 12 ani

Medicul a stabilit ca este ineficient? Ati mers la el pentru reevaluare? Tratamentul nu se intrerupe de la sine putere in nici un caz! Mergeti inapoi la medic si mai cereti o parere de la alt neuropsihiatru. Din pacate seamana a autism si numai medicii va pot ajuta, apoi recomandadu-va si terapii speciale.

Raspunde
 
0
 
Psiholog Doina Mafteiu

acum 12 ani

Buna ziua
Pentru problema pe care o semnalati ar trebui sa consultati un medic neuropsihiatru. Televizorul si calculatorul la varste atat de mici nu sunt indicate copiilor. Este de preferat ca cel mic sa fie implicat in activitati cu alti copii, activitati care presupun socializare, interactiune.

Raspunde
 
0
 
ralu22

acum 12 ani

am consultat 2 medici neuropsihiatri unul ne-a dat encephabol si altul ne-a trimis la bucuresti ptr investigatii in rest nmc

Raspunde
 
0
 
Daniela

acum 12 ani

Din pacate si daca e autism nu se poate face absolut nimic, de aceea medicii nu au fost foarte categorici in a da un tratament. Dati-i tratamentul si rugati-va sa nu fie, ca daca e...

Raspunde
 
0
 
Psiholog Doina Mafteiu

acum 12 ani

Buna ziua
Urmati tratamentul dat de medici si faceti evaluari periodice (2 - 3 luni) ale progreselor in dezvoltarea copilului. Varsta este destul de mica pentru a pune un diagnostic clar. Ce va ajuta acum, este stimularea copilului. In felul acesta veti putea planifica si o interventie terapeutica nu numai medicamentoasa, daca este cazul.
Toate cele bune

Raspunde
 
0
 
ralu22

acum 12 ani

ok multumesc mult ptr sfat o zi placuta sa aveti

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Laura Ciocoiu

acum 12 ani

Buna ziua,

E important sa consultati un psiholog care este specializat in logopedie si poate face o evaluare a nivelului de dezvoltare a limbajului, Simpla prezentare a informatiilor aici nu este suficienta pentru a avea o imagine clara despre dezvoltarea copilului.
Psihologul, care e important sa fie specializat in psihopedagogie speciala, trebuie sa-l observe, sa vada cum interactioneaza, daca stabileste relatii, in ce fel comunica, care este nivelul de dezvoltare in diferite arii ( limbaj, cognitiv, social, autoservire, motor etc ).

Poate avea elemente autiste, dar acest diagnostic nu se pune atat de devreme.

Numai un specialist poate face o evaluare complexa a copilului.

Raspunde
 
0
 
Laura Creasta

acum 10 ani

Din pacate, unele din cele mai mari probleme in cazul copiilor care sufera de tulburari din spectrul autismului sunt diagnosticarea si interventia tardive. Puteti incerca sa va inscrieti in Programul National Gratuit de Diagnostic Precoce si Evaluare Psihologica al Asociatiei HelpAutism.

www.helpautism.ro/programului-national-gratuit-de-diagnostic-precoce-si-evaluare-psihologica

Raspunde
 
0
 
Asoc.Spontania

acum 10 ani

Centrul de zi al Asociatiei Spontania are ca obiectiv pregatirea si sustinerea copilului cu nevoi speciale in dezvoltarea abilitatilor de comunicare, relationare, autoservire,sociale, intr-un mod adecvat nevoilor sale.

Suntem atenti ca, in cadrul centrului nostru, copilul sa gaseasca un mediu confortabil, prietenos si vesel. Din acest motiv punem accent pe dezvoltarea abilitatilor prin joaca si activitati pe placul copilului.

Serviciile in cadrul centrului sunt:
1. Informare
Asociatia noastra este deseori contactata de parintii ingrijorati ce tocmai au identificat diagnosticul copilului. In drumul lor spre recuperarea copilului, parintii au nevoie de sprijin, de informatii cu privire la diagnostic, serviciile si resursele disponibile,de idei pentru imbunatatirea comunicarii. Psihologii nostri vin in intampinarea parintilor raspunzandu-le la intrebari si punand la dispozitie, in sistem de biblioteca, cartile si articolele cu referinta la problemele intampinate de ei.

2. Evaluare psihologica
Stabileste nivelul de dezvoltare al copilului si reprezinta punctul de plecare in stabilirea planului personalizat de interventie

3. Interventie in cadrul centrului

Sesiuni de terapie ABA 1:1 ce pune accentul pe optimizarea abilitatilor pilot a fiecarui copil pentru a putea invata independent
Terapie ocupationala
Artterapie (sedinte individuale si in grupuri)
Terapie logopedica
Grupuri de socializare
Grupuri de suport pentru parinti

De asemenea, Asociatia Spontania, colecteaza hainute si rechizite pentru copiii defavorizati social pentru a preveni abandonul scolar.

Pentru mai multe detalii scrieti-ne pe [email protected] sau vizitati pagina noastra de web : www.spontania.ro

Raspunde
 
0
 
mara

acum 8 ani

spune-mi te rog ce face baietelut tau a fost autosm sau nu ?am in baiat care se aseamana ff bine cu al tau

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Autismul si remediile florale Bach 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Autismul - Investigatii si testari Autismul

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×