Salut! In urma unui efort, am probleme cu respirația.?

Anxietate

Postata de Cătălin cu 10 luni in urma.

Salut, in urma unui efort destul de mare zic eu (Am tras singur de o mașină) acum o luna. La cateva secunde dupa ce am oprit efortul, nu am mai putut sa respir, imi amortise toata partea stângă a corpului, si ma sufocam. Am ajuns la urgențe, am stat 3 ore la perfuzie, si mi sa dat un calmant cred, dupa mi au dat drumul acasa, pe motiv ca nu am nimic, doar am facut atac de panică. Cat am stat acolo, mi au facut un ekg care a iesit ok. Toata bune si frumoase, ajung acasă, nimic schimbat. După 2 zile, mi au apărut următoarele simptome: Nu mai pot respira cum trebuie trebuie sa oftez, si asta nu merge mereu) si nu pot respira, cum trebuie. Am făcut analize ( care din punctul meu de vedere, nu au legătură cu problema mea) si au ieșit ok. Am facut ecocardiografie, cu aparatul acela ca la gravide, nimic iesit din comun, am facut test de efort, dupa spusele medicului, a ieșit cum trebuie. Am fost până si la pneumolog sa fac radiografie la plămâni, din care a reieșit ca sunt ok la plămâni. Acum aștept, sa mi se de a trimitere la un CT si sper ca acolo sa gasesc problema. Am abia 25 de ani, este pacat sa ai probleme de genul, la varsta asta .
S a mai confruntat cineva cu această problemă? Si cum a reușit să treacă de ea?
Va rog sa mă ajutați, ca nu stiu ce sa mai fac..

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

SfatulMedicului

acum 10 luni

Buna ziua,

Problemele de respiratie pot fi cauzate de o multitudine de probleme de sanatate, nu doar probleme pulmonare sau cardiace. Unele probleme neurologice sau musculare pot cauza, de asemenea, dificultati de respiratie. De asemenea, problemele de anxietate sau atacurile de panica pot cauza, de asemenea, dificultati de respiratie.

Este foarte bine ca ati facut deja o serie de investigatii medicale care au iesit bune. Acest lucru inseamna ca majoritatea cauzelor evidente de probleme de respiratie au fost deja eliminate.

De asemenea, daca nu ati facut-o deja, poate ar fi de folos sa vorbiti cu un psiholog sau psihiatru despre experienta ta, in special daca medicii suspecteaza ca ati avut un atac de panica.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Anxietate-si-atac-de-panica/cum-se-manifesta-un-atac-de-panica_13127
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/cauzele-aparitiei-atacurilor-de-panica_18060
sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/cand-devin-atacurile-de-panica-o-problemai-esentialul-despre-tulburarea-_18549

Raspunde
 
0
 
Psih. Stefania Budacu

acum 10 luni

Bună seara, din felul în care relatați că respirați, oftând, și eu aș înclina tot către atac de panică – cu atât mai mult cu cat investigațiile de specialitate au ieșit bine.
Discutați cu un medic pune omolog sau cu un specialist internist și vedeți dacă mai sunt investigații medicale posibile . dacă totul se oprește aici ca și investigație, rămâne partea emoțională - pentru care vă recomand să vă adresați unui psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv comportamentală. Toate cele bune!

Raspunde
 
1
 
Cătălin

acum 10 luni

Bună seară, mi a spus nimeni ca aici se opresc investigațiile, astea au fost principalele investigații pe care le am facut. Sper sa gaseac problema in urma CT ului, ca sincer, simt ca nu mai rezist. Nu mai pot dormi noaptea, ziua n am pofta de mâncare, de nimic.. mulțumesc pentru răspuns, mai aștept și alte păreri.

Raspunde
 
0
 
Clinica Hope

acum 10 luni

Este îngrijorător să treci prin astfel de simptome și este înțeles că te simți frustrat și neliniștit în legătură cu aceasta. Faptul că ai fost deja la mai mulți medici și ai efectuat diverse investigații este un pas în direcția corectă pentru a afla cauza acestor simptome.

Este posibil ca simptomele tale să fie legate de anxietate sau de o tulburare de panică, mai ales dacă toate testele medicale au ieșit normale. Atacurile de panică pot provoca simptome fizice intense și pot fi declanșate de stres sau efort fizic intens.

Pentru a gestiona această situație, poți lua în considerare opțiunile de terapie sau consiliere pentru a-ți ajuta să înveți tehnici de gestionare a anxietății și a stresului. Terapia cognitiv-comportamentală (TCC), de exemplu, poate fi foarte eficientă în învățarea modului de gestionare a simptomelor de anxietate și de panică.

Este important să îți acorzi timp pentru a-ți îngriji și a-ți sprijini sănătatea mintală și fizică. Sper că vei găsi răspunsuri și că vei găsi modalități eficiente de gestionare a acestei situații. Ne poti contacta pentru mai multe informatii si programari!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua