Încă să nu fi scăpat de anxietate?

Anxietate

Postata de Flavius cu 5 luni in urma.

Bună ziua!
Am 21 de ani , iar de o perioadă îndelungată de timp mă confrunt cu atacuri de panică, în care am reușit să le mai controlez.
Întrebarea mea este, dacă am fost la doi cardiologi diferiți și ambii mi au spus ca nu am absolut nimic la inimă, doar tahicardie sinusală, ceea ce este normală la emoții, efort etc, eu de ce am bătăile mai crescute chiar și atunci când stau în pat , am 80 de bătăi, când mă ridic am aproape 100 , iar dacă efort cresc foarte tare ,130,140.
După ce stau jos scad aproape de 100 să zic. Plus ca obosesc destul de repede, mă simt moale , fără energie și fără chef de viata.
Într-adevăr mereu îmi monitorizez bătăile și tensiunea și mereu mă gândesc să nu am ceva la inimă sau să nu pățesc ceva dacă fac efort sau alte chestii.
Încă să nu fi scăpat de anxietate?

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului

acum 5 luni

Buna ziua,

Pare ca te confrunti cu semne de anxietate, manifestarile pe care le descrii fiind tipice pentru aceasta afectiune. Simptomele anxietatii pot fi foarte variate si pot varia foarte mult de la o persoana la alta, inclusiv bataile inimii mai rapide si senzatiile de oboseala. Grijile constante privind sanatatea ta si monitorizarea constanta a tensiunii arteriale si a ritmului cardiac pot face parte, de asemenea, din simptomele anxietatii.

Daca doi cardiologi ti-au confirmat deja ca nu ai probleme la nivelul inimii, este poate momentul sa iti indrepti atentia spre alte posibile cauze ale simptomelor pe care le experimentezi. Poate fi util sa discuti cu un medic despre aceste simptome, pentru a putea stabili daca sunt sau nu legate de anxietate. Exista si multe tehnici si strategii care te pot ajuta sa inveti sa iti gestionezi anxietatea, inclusiv terapia cognitiv-comportamentala, exercitiile de relaxare, meditatia si multe altele.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Vitamine-si-minerale/deficiente-nutritionale-care-pot-provoca-depresie-si-anxietate_17528
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/top-20-moduri-de-a-rezolva-tulburarile-de-anxietate-si-stresul_10303
sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/palpitatiile-semn-al-anxietatii-sau-al-unei-boli-de-inimai_15193

Raspunde
 
0
 
Flavius

acum 5 luni

Am fost la foarte mulți medici, am făcut analize peste analize, totul iese bine și perfect, medicii spun ca sunt perfect sănătos, nu știu ce să mai cred . Am diagnostic de tahicardie sinusală și atât

Raspunde
 
0
 
Clinica Hope

acum 4 luni

Îți recomand să continui cu psihoterapia, în special terapia cognitiv-comportamentală (TCC), care poate fi de mare ajutor în gestionarea gândurilor și comportamentelor anxioase. Un terapeut te poate învăța tehnici eficiente pentru a-ți controla îngrijorările și pentru a reduce monitorizarea constantă a bătăilor inimii. Aceste strategii, combinate cu tehnici de relaxare și un stil de viață sănătos, te pot ajuta să te simți mai bine și să îți recâștigi energia.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua