Postata de ANA GEORGIANA cu o luna in urma.
De 4 luni ma confrunt cu o problema, când merg pe strada sau ma agit sau sunt la munca îmi apare o senzație foarte ciudata va explic cum pot cu, cuvintele mele parca ma rup cu conștiința de mine simt o senzație ciudata în spate la cap o presiune sau o senzație de gol în cap amețesc și atunci pe moment îmi bate inima tare și cred în sinea mea ca urmează sa cad jos din picioare și asta se întâmplă doar când fac mișcare va rog din suflet sa îmi spuneți ce se întâmplă ce boala credeți ca înseamnă asta
Adauga raspunsacum o luna
Bună seara! Este posibil să vă confruntați cu stări acute de stres sau anxietate. În aceste stări întâlnim adesea stări de derealizare, depersonalizare. Vă recomand să faceți un consult la un psiholog clinician sau la medicul psihiatru.
Starea de derealizare este caracterizată printr-un sentiment intens de irealitate și detașare față de mediul înconjurător. Persoanele care experimentează derealizare percep lumea din jur ca fiind confuză, neclară sau chiar falsă. Deși această senzație poate fi temporară, ea este adesea asociată cu tulburări de anxietate sau traume.
Cumva, e ca și cum ai trăi într-un film, dar totul pare ușor decalat și lipsit de substanță.
Starea de depersonalizare este o tulburare disociativă în care o persoană simte o detașare sau o separare de propriul său corp și minte. E ca și cum ar fi un observator extern al propriei sale vieți. Simptomele pot include senzația de a fi în afara propriului corp, de a-ți privi viața ca pe un film sau de a simți că gândurile și acțiunile nu sunt proprii. Este adesea legată de traume sau stres extrem.
acum o luna
Va mulțumesc pentru sfatul dumneavoastră o sa îl iau în considerare
acum o saptamana
Am și eu o întrebare dacă se poate un sfat. Fin senin simt ca amețesc capul greu ameteala și palpitatii în piept în stomac în cap. Și nu dorm noaptea bine lafel palpitatii tresar speriat din somn. Țin sa menționez toate analizele bune rmn la cap analize de sânge ok cardiolog ok etc.... am făcut tot ce se poate toate ok. Unde sa ma duc psiholog sau psihiatru ?? Medicul orl mia zis unul din ei dar nu știu unde sa ma duc la care dintre ei. Care este diferența?
acum o luna
Va mulțumesc o sa merg sa îmi fac o programare la un medic cât mai repede
acum o saptamana
Simptomele pe care le descrieți – senzația de „rupere” de propria conștiință, presiunea la nivelul capului, amețelile și bătăile rapide ale inimii în situații de activitate fizică – pot fi semnele unei tulburări de anxietate sau a unui episod de depersonalizare, dar pot avea și alte cauze de natură fizică sau psihică. Aceste senzații sunt des întâlnite și în cazurile de atacuri de panică sau alte tulburări asociate stresului.
Pentru a primi un diagnostic corect și a înțelege cauza acestor stări, vă recomandăm să consultați un specialist, fie un psihiatru, fie un neurolog. Aceștia pot exclude alte posibile cauze medicale și vă pot ajuta să găsiți cea mai bună modalitate de tratament sau management al simptomelor. Până atunci, încercați să acordați atenție momentelor și contextelor în care apar aceste senzații – acest lucru vă poate ajuta să recunoașteți factorii declanșatori și să îi gestionați mai ușor.
Vă încurajăm să vă adresați direct unui specialist și, dacă este nevoie, suntem aici să vă oferim sprijinul de care aveți nevoie.
acum o saptamana
Buna ziua,
Simptomele descrise par sa fie neplacute si sa va afecteze calitatea vietii. Daca toate investigatiile medicale – RMN, analize de sange, si examinarile cardiologice – au iesit normale, atunci este posibil ca aceste stari sa fie legate de o componenta psihologica sau psihiatrica, cum ar fi anxietatea sau un alt tip de tulburare legata de stres.
Din moment ce experimentati simptome fizice intense – cum sunt palpitatiile si starile de ameteala – si dificultati semnificative de somn, ar putea fi o idee buna sa incepeti cu un psihiatru. Acesta poate evalua daca exista o componenta care necesita medicatie si va poate indruma mai departe catre un psiholog pentru psihoterapie, daca este necesar.
Tratamentul combinat (medicatie si terapie) este adesea mai eficient in astfel de situatii.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/top-20-moduri-de-a-rezolva-tulburarile-de-anxietate-si-stresul_10303
sfatulmedicului.ro/Frumusete-si-intretinere/16-moduri-simple-de-a-reduce-stresul-si-anxietatea_17060
sfatulmedicului.ro/Insomnia-si-alte-tulburari-de-somn/ce-cauzeaza-tulburarile-de-somni_19071
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua