atacurile de panica si anxietatea

Anxietate

Postata de George84132364 cu 15 ani in urma.

salutare din nou.as vrea sa ma lamureascasi pe mine cineva.anxietatea si atacurile de panica pot provoca un infarct?azi cineva m-a speriat rau de tot zicandu.mi ca daca am anxietate pot sa fac un infarct chiar daca am 23de ani.eu nu am probleme cu inima dar ma tot gandesc in continuu daca e asa sau nu.

Adauga raspuns

Raspunsuri (28)

Mau

acum 10 ani

Si eu sunt exact ca tine aveam impresia ca am ceva la stomac cancer sau ceva am făcut analizele toate au ieșit perfecte dupaia am crezut ca am in sânge la fel analize si nimic apoi am simțit unsprezece la cap ma tinea ceva am mers la un neuroolg am făcut o encefalograma si nimic ....dar eu am înfrunta atacuri de panica si candul ca am ceva :( ...

Raspunde
 
0
 
Advertisement
angela

acum 9 ani

In urma cu 6 ani am avut un accident vascular ramanind paralizata PE partea dreapta mi-am revenit físicamente dar am ramas cu o anxietate care mi-a facut viata foarte limitata .In timpul atacurilor de anxietate credeam ca o sa mor dar nu am murit nu se moaré asa usor ñu se poate trai cu aceasta teama .Total depinde de tine de manera ta de a privi acest lucru vista e o continua lupta cu sau fara anxietate asa ca del mai bun remediu este lupta cu tine insuti cu toate temerille si problemele generate de aceasta .

Raspunde
 
0
 
Georgiana

acum 7 ani

buna,am si eu aceeasi problema dar la mn bataile inimi neregulate sunt in fiecare zi,adica am cam 100 pe minut,credeti ca asta poate produce un infarct?

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Gabriel Pîrvan

acum 7 ani

Bună ziua,

O modalitatea eficientă de tratare a atacului de panica o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamentala.
Aceasta vizeaza urmatoarele direcţii de tratament:
-Deoarece evenimentul critic în atacul de panica este interpretarea eronată, catastrofică a senzaţiilor corporale intervenţia vizează în primul rând modificarea acestor interpretari.
Există diverse metode pentru a realiza acest lucru: psihoeducaţie (oferirea de informaţii corecte), exerciţii de expunere interoceptivă, disputare cognitivă.
-Renunţarea la comportamentele de siguranţă, efectuarea comportamentelor şi expunerea la situaţiile evitate sunt alte elemente importante ale terapiei.
-Învăţarea unei tehnici de relaxare şi respiratie. Acestea ajută de asemenea la reducerea stării de activare generale şi eliberarea tensiunii din organism.
Sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentala se pot tine în cabinet, dar şi online audio-video pe Skype sau Messenger pentru cei care nu pot ajunge la cabinet. Sedintele online sunt la fel de aficiente ca şi şedinţele din cabinet.
Informatii suplimentare despre terapia atacului de panica, despre sedintele online si despre tarife puteti afla accesand link-urile:
http://www.psihoutil.ro/psihoterapie-cognitiv-si-comportamentala/panica/
http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online/
http://www.psihoutil.ro/contact-tarife/

Toate cele bune!

Psihoterapeut Gabriel Pirvan
Telefon: 0764.443.184
E-mail: [email protected]
Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
0
 
Utilizator11526650479

acum 6 ani

Sunt exact la fel ca tine as vrea sa vb cu tine daca se poate poate ma poti ajuta si pe mine sa imi spui cum depasesti totul

Raspunde
 
0
 
Utilizator11526650479

acum 6 ani

Buna tuturor sunt noua pe acest forum va rog sa imi spuneti cum faceti fata atacutilor de panica anxietate eu singer nu mai stiu cum sa procedez ma inteapa inima rau si durerr im spate in omoplatul stang am fost la 6 medici cardiologi care miau spus ca nu am nimic la inima ci doar o valva care nu se inchide perfect dar ca este mica pb e nesemnificativa am ajuns la fundeni la un doctor la iasi si la multi altii zic ca sunt bine dar pe mine ma inteapa inima am exstrasistolea inima niste goluri ciudate care ma termina pshic am doua fetite si mie frica sa nu patesc ceva sincer

Raspunde
 
0
 
Florin ivan

acum 4 ani

Dacă primești un răspuns să mă anunți și pe mine.si eu pățesc la fel

Raspunde
 
0
 
dtanase

acum 5 luni

Eu am avut noroc cu un cardiolog, care mi-a tinut o mica lectie in ce priveste inima: infarctul nu vine niciodata ca o intepatura (iar mai rar se intampla sa nici nu il simti). Intepaturile in partea stanga a pieptului pot fi chestii minore de la inima, sau chiar de la stomac, sau de la intestinul gros / colon superior si chiar de la coloana prin nevralgiile produse muschilor intercostali. Incercati sa faceti o diferentiere sa vedeti unde este inima dvs de fapt VS unde aveti realmente intepaturi si veti observa ca nu este ca in filme... Extra sistolele astea le poti vedea foarte clar cu un holter - daca ele exista cu adevarat si nu cumva sunt provocate de anxietatea in sine. Ca sa nu astepti recomandari , etc plateste in privat holter si scapi de toata corvoada explicatiilor.
Cum mai esti acum? Nu e asa ca s-au ameliorat reactiile? Chiar sunt curios... Si sunt de parere ca aici gresim noi cei trecuti prin asta : si anume ca nu lasam sa se vada evolutia pozitiva generalizata, spre panica celor ce trec prin ce am trecut si noi candva.

Raspunde
 
0
 
Pag 2 din 2
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Scapa de panica si anxietate Insomnia poate indica probleme de anxietate Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tratament naturist pentru anxietate Anxietatea si atacurile de panica

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×