Postata de P. Isabela cu 5 luni in urma.
In luna februarie am făcut primul episod de amigdalita (cu puroi, rezultatul exudatului indicând prezenta streptococului beta hemolitic de grup A). Am schimbat trei antibiotice (ospen 7 zile, xifia 5 zile, lovofloxacin 10 zile) până am ajuns la antibioticul bun klacid-10 zile. Am refăcut exudatul faringian și streptococul nu mai era prezent (menționez că ASLO era mărit), dar acum 10 zile iarăși m-am trezit cu puroi în gât, luând iarăși klacid. Am consultat și medic ORL, ce a fost de părere că ar fi de scos amigdalele , dar între timp totuși să încercăm să întărim imunitatea sistemul respirator cu luivac și isoprinosine. Intrebarea mea este dacă se poate face tratament injectabil cu penicilina sau moldamin???.. și să scap o dată pentru totdeauna de acest streptococ... să evit cumva operația
Adauga raspunsacum 5 luni
Buna ziua,
Amigdalita streptococica recurenta poate fi foarte greu de gestionat. Tratamentul tipic pentru aceasta ar fi cu antibiotice, pe care se pare ca deja l-ai incercat. Efectuarea unui tratament injectabil cu penicilina sau moldamin poate fi, de asemenea, o optiune. Decizia de a merge pe aceasta ruta ar trebui sa fie luata impreuna cu medicul dvs.
Daca vi se propune extragerea amigdalelor, aceasta este o decizie pe care ar trebui sa o luati cu atentie. Desi extragerea amigdalelor poate reduce sau elimina episoadele de amigdalita streptococica, operatia are propriile riscuri si nu este garantat ca va rezolva problema in totalitate.
Luivac si Isoprinosine pot ajuta la intarirea sistemului imunitar si pot reduce frecventa infectiilor, dar acestea nu va vor vindeca complet de streptococ.
Consultarea cu un medic specialist - poate fi un microbiolog sau un imunolog - poate fi utila in acest caz. Acestia pot ajuta la identificarea oricarei posibile probleme cu sistemul dvs. imunitar care ar putea face corpul dvs. mai susceptibil la infectii.
In concluzie, amigdalita streptococica repetitiva este o problema complexa care ar putea necesita o abordare cuprinzatoare pentru a o rezolva complet.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/ginecologie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Faringita-si-amigdalita/faringita-streptococica-acuta_475
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/cum-se-trateaza-corect-infectiile-streptococice_17721
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua