De ce ametesc tot timpul?

Ametelile si vertijul

Postata de alexandra525 cu 9 ani in urma.

Buna ziua, de aproximativ o saptamana ametesc aproape tot timpul(si cand stau in picioare si cand stau jos), mi-e greata si nu am pofta de mancare, simt o lipsa acuta de oxigen in incaperile inchise si putin ventilate si o stare de slabiciune generala. Mentionez ca am 22 de ani, sunt studenta si ultima perioada a fost destul de solicitanta (nimic iesit din comun). Am fost la medicul din campus si mi-a luat tensiunea ( 9 cu 6 -dimineata) si mi-a dat cateva sfaturi...De atunci ma simt tot mai rau si am ajuns sa dorm aproape tot timpul...va rog sa ma ajutati cu o parere, sfaturi. Va multumesc anticipat!

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

adrianasighisoreanu

acum 9 ani

mananci regulat? legume, fructe? 3 mese pe zi? daca incerci sa ti cura de slabire prin infometare, cam astea sunt simtomele

Raspunde
 
0
 
Advertisement
luminita

acum 9 ani

Cum pot unele persoane sa fie rautacioase!Daca exista aceste simptome,este posibil sa fie probleme ale tensiunii ortostatice,probleme hormonale,cervicale,deshidratare cu lipsuri de minerale si vitamine.Este posibil,fiind suprasolicitata,sa fie o mica anxietate pe fond se stres.Sfatul meu,nu ceea ce-i face bine altuia iti poate face si tie,mergi la medicul de familie si cere o hemoleucograma,dozare hormonala si eventual sa-ti prescrie ceva naturist,pentru anxietate.Nu te speria,vei fii bine!Daca ai magneziu prin casa,ia 2/cps pe zi.

Raspunde
 
0
 
Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 9 ani

Primul pas, mergi la medicul de familie. Daca este nevoie de medicatie, acesta va sti sa iti prescrie tratamentul potrivit sau iti va da trimitere catre un alt medic specialist.
Daca din punct de vedere medical totul este in regula, atunci este posibil sa fie simptome cauzate de stres, suprasolicitare, anxietate de performanta.

O abordare efcienta a problemelor emotionale (anxietate, depresie, furie, stres s.a) o reprezinta psihoterapia cognitiv-comportamantala.
Aceasta forma de psihoterapie contine metode de schimbare a stilului disfuncțional de gandire, generator de stima scazuta, nesiguranta, anxietate, timiditate, depresie.

Poti apela la cateva sedinte de psihoterapie cognitiv-comportamantala la cabinet sau online.
Mai multe poti citi, copiand aceste link-uri sus in bara de cautare sau poti accesa site-ul Psihoutil:

http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online/

http://www.psihoutil.ro/bine-ati-venit/psihoterapia-online-a-anxietatii/

In cadrul sedintelor de psihoterapie si dezvoltare personala vei invata metode eficiente de relaxare si respiratie abdominala lenta.

Respiratia prea intensa are drept rezultat scaderea nivelului de dioxid de carbon, iar respiratia prea lentă are ca efect cresterea acestuia. Pentru organism este cel mai benefic sa existe un echilibru intre cantitatea de oxigen si dioxid de carbon din sange. In cazul hiperventilatiei, cantitatea de oxigen din sange este mai mare si acest lucru are o serie de consecinte negative:
Ingustarea anumitor vase de sange – se diminueaza mai ales fluxul de sange spre creier
Intensificarea aderentei hemoglobinei la oxigen – oxigenul se desprinde mai greu si nu ajunge să fie utilizat de catre celule.
In mod paradoxal, chiar daca hiperventiltia presupune un aflux mai mare de oxigen, celulele din anumite zone ale creierului si corpului primesc o cantitate mai mica de sange si oxigen.

Rezultatele pot fi:
Ameteala;
Stare de confuzie;
Vedere incetosata
Intensificarea ritmului cardiac;
Senzatia de sufocare;
Amorteala si furnicaturi in extremitati;
Maini reci si umede;
Rigiditate musculara;
Incapacitatea de a respira cu usurinta.
Problema se poate rezolva printr-un demers psihoterapeutic, poti invata sa iti monitorizezi ritmul respirator si sa inveti sa respiri abdominal - pentru a-ti echilibra respiratia, pentru a te simti mai linistita.

Daca te pot ajuta si cu alte informatii, cu drag!
Psih. Roxana Pătrașcu
Telefon: 0721.349.765
Mail: [email protected]

Website: www.psihoutil.ro

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Primul ajutor in caz de vertij Vertijul Cauzele si tratamentele principale ale vertijului Ce este vertijul si cum poate fi tratat Ameteala si pierderi de echilibru? Tot ce trebuie stiut despre vertij

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×