Postata de MargaritaS cu 7 luni in urma.
Toate problemele mele sau inceput din 2018, atunci sau inceput cu atacuri de panica ce au durat 7 luni fara oprire, eram ca in film ei o stare de derealizare enorma. Toti anii am cautat problema pe la neurologi.
Abia acum 2 luni am facut renghen la zona cervicală(voi atasa jos descrierea renghenului)
Am primit de la neurolog iarasi medicamente pentru ameteala(betaserc, lucetam, mildronat) - nu vad schimbari
Mentionez ca ametesc tot timpul, anume se invirte tot in jur atit in pozitie orizontala cit si verticală, am greață enorma, slabiciune, stare de oboseala si somn continuu, durere de cap, rau de miscare, nu pot gindi/concentra, etc.
In fiecare primavara starea se accentuează pina nu ma tinteste la pat.
Deja nu mai suport, sunt eupizata la medici, pastile cu pumnul si nimic ajutor.
Va rog mult care-i scaparea? Ma gindem ca problema poate e dupa cap? Osteocondroza? Dar ce fac?
DESCRIEREA RENGHENULUI CERVICAL
** Indreptarea lordozei cervicale fiziologice cu chitozare pronuntata
** Anomalia Kimmerle cu inel osos incomplet
** Structura corpurilor vertebrale - obisnuita.
** Instabilitate la nivelul C2-C3,C3-C4, C4-C5 C6-C7
** Spatile intervertebrale usor micsorate
acum 7 luni
Buna ziua,
Pentru tratarea ametelii, a osteocondrozei si a starii de greata este important sa abordezi problema ta din mai multe perspective.
1. Tratarea atacurilor de panica: Este important sa lucrezi cu un psiholog sau un psihiatru care sa te ajute sa gestionezi episoadele de panica. Terapia cognitiv comportamentala este adesea eficienta in tratarea acestor episoade. Meditatia si tehnicile de relaxare pot fi, de asemenea, utile.
2. Tratarea osteocondrozei: Tratamentul pentru osteocondroza in general implica exercitii fizice, kinetoterapie, antiinflamatoare si posibil sedinte de fizioterapie pentru a reduce durerea si a imbunatati mobilitatea. Consulta-te cu un medic reumatolog sau un medic ortoped.
3. Tratarea ametelii si a greturilor: In acest caz, analgezicele, antivertiginoasele, anticonvulsivantele si vasodilatatoarele sunt folosite pentru a controla aceste simptome. Este posibil ca medicul sa iti prescrie si medicamente antiemetice pentru greturi. Totusi, daca simptomele persista cu toate aceste masuri, asigura-te ca esti investigata pentru alte posibile cauze – de exemplu, probleme vestibulare, migrene, sau probleme la nivelul sistemului nervos central.
4. Programeaza o consultatie la un neurolog pentru evaluarea amanuntita a simptomelor tale.
5. Adopta un stil de viata sanatos: Dieta sanatoasa si un stil de viata activ pot ajuta la gestionarea simptomelor.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/medicina-interna
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Ametelile-si-vertijul/ameteala-si-pierderi-de-echilibrui-tot-ce-trebuie-stiut-despre-vertij_17604
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua