Postata de Awoody cu 12 ani in urma.
Buna. Am avut acum un an un sindrom vestibular central. De atunci am facut zeci de analize, rmn-uri, ct, eco, sange... Tot, inclusiv psihoterapie, dar degeaba. Contrar analizelor perfecte, eu sunt permanent ametit, parca mi se inmoaie picioarele si lesin, imi e greata foate des, ma dor ochii uneori, vad mai greu si in ceata, parca vad cu incetinitorul. Va rog daca aveti rezolvari sa imi scrieti. Multumesc!
Adauga raspunsacum 3 ani
Aceleasi simptome am avut si eu iar dupa 1 an jumate de investigatii am descoperit ca am deficit de vitamina D. Am inceput sa iau pastile dar rezultatele au inceput sa se vada dupa cateva luni.
Acum dupa 2 ani si cateva luni am mai ramas cu o mica stare de ameteala (uneori si doar in spatii inchise) dar e foarte bine ca am scapat de infern.
Daca vreti sa vedeti cat de importanta este vitamina D in organism cautati Dr. STEN Ekberg - Top signs you are vitamin d deficient
acum 2 ani
Buna seara. Mai este cineva dintre participantii vechi la aceasta discutie care ne mai poate spune cum se simte, ce a mai facut, etc?
acum 2 ani
Buna, nu am raspunsuri la problema dvs doar ca ceea ce experimentati dvs. traiesc acelasi lucruri fara in diagnostic sau un tratament care sa ajute. Va rog daca dvs a-ti descoperit de atunci ceva care sa va ajute va rog din suflet lasati-mi in mesaj. Multa sanatate!
acum 2 ani
Am trecut exact prin asta ameteala permanenta oboseala foarte mare depresie anxietate etc, problema era ca aveam anemie de B12 si B9 (Folat) . Dupa un tratament indelungat de B12 injectabil si Acid folic mi-am revenit . Recuperarea din deficitul de B12 si B9 este foarte lunga si grea (6-12 luni) , dar se poate . Iti recomand sa iti verifici B12 , B9 , Fierul (sideremie si feritina), Magneziu , la B12 tot ce este sub 500 poate crea aceste simtome
acum 6 luni
Mulțumesc,îmi poți lăsa un contact?
acum un an
Și cum ați rezolvat aceasta problema. Mai aveți ameteli?
acum un an
Și mai aveți amețeala? Întreb pentru prietena mea ca sa are ameteli permanente. Va rog sa îmi răspundeți
acum un an
Bună ziua, trecut ceva vreme de când s. Au scris ultimele. Postări impresii, dar vroiam s știu dacă va simțiți vreunu bine? Am citit toate paginile. Acestui subiect. Exact astăzi după o criza de ameteala puternica, o duc și eu de 2 ani aproape cu ceva luni pauza, pe partea stânga se desfășoară, simt cap tulbure stânga parca de beție, moleseala, ameteala mai. Mult ca o stare de beție. Conform celor 2 neuro la care am. Fost nevralgie Arnold, tratament arlevertul de la ambii am primit, tiolin, și ceva naturist. Am luat și celebrez 10 zile.
acum un an
Buna ziua, va recomandam programarea unui consult pentru o investigatie amanauntita. 031 9599
acum 9 luni
Salutare Awoody! Cum mai esti dupa atata timp, ai reusit sa scapi de ameteli?
acum 9 luni
Salut Awoody , cum mai esti dupa atatia ani? Am citit absolut toate comentariile la toti , a durat 3 zile , oamenilor sunteti tari , va apreciez si va resptect , sotia mea asre aceasta problema de foarte lung timp a inceput cand a deschis calculatoru cu veredere dubla ameteala continua , a mers la doctor unde ia prescris ceva atunci si dupa 3 luni ii trecuse , ea are si tiroida hashimoto , a inceput munk dar 2 ani si stres la munk a inceput o migrena puternica si vedere tremurata continua , presiune in frunte . Problema cea mai mare este ca nonstop de peste 8 ani are ameteala contiuna sentatie de om beat . Merge si iese din casa doar insotita de mine , noi suntem in strainatate cuplu mixt bulgar/roman . Nu avem nici un fel de suport aici doar unul pe altul , am facut rmn, ct, orl , oftalmologie, endocrinologie toate ies bune . Inainte nu dadeam asa mare importanta , eu o sa o sustin toata viata mea din toate punctele de vedere . Foarte greu prin ce treceti , de curand mam îmbolnăvit si eu de altceva si a inceput sa ma afecteze psihic practic sunt in depresie si cand fara ea plang si acum o inteleg cand imi spunea ca nu mai poate ca nu mai poate . Aici ia spus Migrena vestibulara/BPPD (Anglia) si cam atat fara tratament , in bulgaria ia spus BPPV un Otoneurolog , ceva asemaanator . A facut exercitii vestibulare , masaj la ceafa , a avut perioade de 90% dar tot timpul sa intors . As face orice sa gasesc o solutie ptr ea as da orice . Citesc aici si am ramas shocat sa descopar cata lumea are asa ceva . Am citit de o clinica in Bucuresti Neuroaxis fac investigatii ptr migrene si ameteli , avem vreo 6 rmn-uri facute in anglia si bulgaria . Ati fost careva la aceasta clinica ?
acum 7 luni
Salut,ma confrunt cu aceeasi problema,in mare parte senzatia de lesin ma apuca de multe ori cand intru intr-un loc unde sunt oameni,cand sunt singur nu ma simt asa in totalitate,te rog mult sa imi raspunzi🙏
acum 7 luni
Salut,ma confrunt cu aceeasi problema,in mare parte senzatia de lesin ma apuca de multe ori cand intru intr-un loc unde sunt oameni,cand sunt singur nu ma simt asa in totalitate,te rog mult sa imi raspunzi🙏
acum 7 luni
Buna ziua,
Pare ca te confrunti cu simptome de anxietate sociala, care devin mai intense in situatii in care te afli in preajma altor persoane.
Sensatia de lesin se poate datora hiperventilatiei - cand persoana anxioasa incepe sa respire prea repede. Este important sa iei legatura cu un profesionist in sanatate mintala pentru a-ti evalua starea si a primi un plan de tratament corespunzator.
Nu te alarma, aceste simptome sunt tratabile si multi oameni experimenteaza imbunatatiri cu ajutorul terapiei sau medicatiei.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie
Articole de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/ce-este-anxietatea-sociala-si-cum-poate-fi-depasitai_15022
https://sfatulmedicului.ro/Anxietatea-si-fobiile/gestionarea-anxietatii-sociale_17460
acum 2 luni
Salut ginkgo biloba plus vitamina b12 timp de 3 luni 2 tablete de ginkgo pe zi si o tableta de vitamina b12 ..La mine a funcționat sper sa te ajute și pe tine
acum o saptamana
Pentru cei cu:
slăbiciune
oboseală crescută
somnolență
capacitate fizică scăzută
dureri de cap
tinitus
tulburări de concentrare
amețeli
stări depresive
extremități reci
Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului.
acum o saptamana
Boala tăcută care îți poate pune viața în pericol: Tensiunea arterială scăzută – cauze
Există trei tipuri de hipotensiune arterială:
Hipotensiunea intrinsecă (primară)
Când tensiunea arterială scăzută persistă cronic și cauza este necunoscută. Aceasta afectează de obicei tinerii, adolescenții, persoanele de vârstă mijlocie și femeile cu o constituție subțire. Hipotensiunea intrinsecă este cea mai frecventă.
Hipotensiunea arterială ortostatică
O scădere bruscă a tensiunii arteriale la persoanele care au de obicei o tensiune arterială normală sau chiar hipertensiune arterială. Apare la schimbarea poziției de la șezut/culcat la picioare sau după o ședere prelungită în picioare. Acest tip de hipotensiune arterială este cel mai frecvent la persoanele în vârstă. Ea afectează până la 5-10% dintre pacienții cu vârsta de peste 65 de ani.
Hipotensiunea secundară
Tensiunea arterială scăzută poate fi un simptom al unei alte boli cronice, cum ar fi tulburările de ritm cardiac, hipertensiunea pulmonară sau insuficiența sistemului circulator.
Care sunt simptomele?
Hipotensiunea arterială provoacă simptome care pot îngreuna viața de zi cu zi și vă pot determina să solicitați ajutor profesional.
Acestea includ:
slăbiciune
oboseală crescută
somnolență
capacitate fizică scăzută
dureri de cap
tinitus
tulburări de concentrare
amețeli
stări depresive
extremități reci
Tensiunea arterială scăzută în timpul sarcinii
O scădere a tensiunii arteriale în timpul sarcinii este normală. Aceasta apare de obicei în primul trimestru și este cauzată de nivelurile mai ridicate de progesteron (un hormon sexual feminin) din sânge. Acest hormon este responsabil de elasticitatea vaselor de sânge. Valorile presiunii scad cu aproximativ 10 mmHg.
Alte cauze ale tensiunii arteriale scăzute în timpul sarcinii pot fi deshidratarea, exercițiile fizice sau statul prelungit în picioare.
Merită să vă verificați regulat tensiunea arterială în timpul sarcinii. Dacă vă confruntați cu tensiune arterială scăzută înainte de a rămâne însărcinată, anunțați-vă ginecologul.
Tensiunea arterială scăzută – cum să o creșteți
Tensiunea arterială scăzută nu necesită tratament farmacologic dacă nu provoacă simptome negative și nu este cauzată de o altă boală. În astfel de cazuri, puteți crește tensiunea arterială scăzută folosind remedii acasă:
Beți 2-2,5 litri de apă pe zi
Creșteți aportul de sare la un maxim de 10-20 g pe zi
Introduceți o activitate fizică regulată
Mâncați mai multe mese mai mici în loc de 1-2 mese mari
Suplimentați magneziul cu vitamina B6 și coenzima Q10, care afectează buna funcționare a sistemului circulator
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua