Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta

Alcoolism

Postata de comentarii utilizatori cu 15 ani in urma.

vreau niste informatii despre alcoolism am niste probleme

Adauga raspuns

Raspunsuri (11)

simona166117244

acum 15 ani

Buna petronela,
Alcoolismul este o boala ce consta in nevoia puternica de a bea si neincetarea consumarii bauturilor in momentul in care apar probl provocate de alcool(explu pierderea locului de munca etc).
Dependenta de alcool are 4 simptome :
- nevoia de a consuma alcool ce nu poate fi controlata
- pierderea controlului: neputinta de a se limita la un songur pahar de alcool
- dependeta psihica
- nevoia de a creste cantitatea de alcool.
Alcoolul este cel mai mare dusman al ficatului. O cantitate mare de alcool consumata zilnic, duce la inflamari ale ficatului, sfarsind cu ciroza sau alte boli grave.
De asemenea consumul exagerat de alcool are efect negativ si asupra inimii.
Mai multe poti afla //sfatulmedicului.ro/articole/Psihiatrie/Alcoolismul_748.htm
Numai bine!

Raspunde
 
0
 
Advertisement

acum 15 ani

Buna,

Alcoolismul poate fi determinat de:
Cauze ereditare (alcoolismul nu este ereditar in sens direct, dar copiii din familii de alcoolici au un risc de 4 ori mai mare de a deveni dependenti)
Cauze organice
Cauze psihice
Cauze profesionale
Cauze conflictuale
Cauze educative
Cauze sociale

Exista 5 tipuri de bautori:
1. Gradul I: consuma alcool pentru a se detensiona, a uita de probleme, etc; acest tip nu este dependent, dar exista riscul de a deveni
2. Gradul II: consuma frecvent alcool, dar inca nu sunt dependenti.
3. Gradul III: sunt dependenti de alcool fizic, dar mai ales psihic; nu mai pot controla cantitatea de alcool consumata (nu au limita)
4. Gradul IV: sunt dependenti fizic: pot controla pentru o perioada consumul de alcool, dar nu pot renunta la el.
5 Gradul IV: consuma alcool periodic; sunt dependenti si consuma necontrolat timp de cateva zile, insa au si perioade fara consum abuziv

Dependenta de alcool se instaleaza astfel:

- In faza prealcoolica:
Se consuma alcool intotdeauna cu o motivatie sociala: la intalniri cu prietenii, in anturaj, etc.
Dupa o perioada de 1-2 ani in care s-a consumat alcool ocazional, pentru destindere, relaxare, etc, toleranta organismului la stres scade, individul ajungand sa se refugieze zilnic in starea de relaxare indusa de consumul de alcool. Organismul se obisnuieste cu aceasta doza zilnica de alcool, insa consumul este limitat: nu se ajunge in starea de betie.
- Faza de debut
In faza de debut apar tulburari de memorie, amnezii; individul incepe sa se simta vinovat si incepe sa bea pe ascuns pentru a nu fi judecat de cei din jur, se gandeste des la bautura si simte nevoia de a-si crea "rezerve" pentru a nu ramane fara bautura la indemana. Primul pahar de alcool din zi va fi devorat cu lacomie; Se instaleaza sentimentul de vinovatie si de negare a starii de dependenta; individul evita orice aluzie legata de alcool.
- Faza critica
In aceata faza, individul isi va pierde controlul; la fiecare :gurita"de bautura, organismul va reactiona si va cere o cantitate mai mare. Individul va incerca sa-si justifice modul de a bea, vor apaea problemele sociale, va fi respins de cei din jur. Comportamentul individului va fi agresiv, ostil, va afisa o siguranta de sine exagerata, dar va avea remuscari permanente. Treptat, individul isi creaza propria realitate, isi pierde interesul pentru orice, se auto-compatimeste, se neglijeaza (alimentatie, vestimentatie), incepe sa consume alcool de la primele ore ale diminetii.
- Faza cronica
Se caracterizeaza prin stare de ebrietate prelungita, alterarea rationamentului, psihoze alcoolice, crearea unui nou grup de prieteni format din indivizi inferiori din pct de vedere al clasei sociale, consumarea unor substituienti - ex: spirt (atunci cand nu poate procura alcool), stari de anxietate, tremuraturi, probleme psihomotorii, crize depresive, delir.

Tratament:
Dependenta de alcool (depinde de gravitate), poate fi tratata prin forte proprii sau cu ajutor specializat.
In primul rand este necesara o evaluare a complicatiilor organice; in multe cazuri, persoanele alcoolice au nevoie de ajutor psihologic pentr a-si creste stima si incredearea; pacientul trebuie motivat corespunzator si incurajat.
Este importanta sustinerea celor din jur.
In cazul in care prin abstinenta se instaleaza starea de sevraj sever, se recomanda dezintoxificare intr-un centru specializat.
Primul pas este etapa de dezobisnuire: se micsoreaza treptat consumul de alcool, pana in stadiul in care se renunta total.
Individul parcurge apoi o etapa de adaptare: participa din nou la evenimente sociale, intalniri, etc, fara a consuma alcool - acesta este un semn al rezultatelor tratamentului.

Sunt multe de discitat despre aceasta problema.

Cel mai bine te poate lamuri un specialist.

Te sfatuiesc sa completezi o fisa medicala - in sectiunea Consulta Medicul si sa discuti cu unul dintre specialistii ALCOHelp

Numai bine!

Raspunde
 
0
 
adriana45122466

acum 15 ani

In cazul in care s-au depasit de mult toate fazele descise de dvs.(persoana in cauza zilnic are impresia ca toata lumea ii este dusman;toti completeaza impotriva sa;sotia ii pune otrava in mancare;zilnic ii este infidela -cu orice barbat de pe strada,de la servici,din vecini...;refuza sa faca vizite rudelor sau se poarta urat cand suntem vizitati(de sarbatori) de acestia; in afara de servici-la care se duce regulat,chiar daca sub influenta alcoolului,cateodata- nu vrea sa faca nimic altceva;extrem de neingrijit si vesnic nemultumit de tot; iadul e in casa noastra zilnic! Ce sa fac ca nu mai rezit psihic si fizic? Simt ca nu mai am putere si nici copii nu mai rezista, e groaznic!Ce sa fac sa aiba incredere in noi si sa se faca bine?

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

sotul meu are tensiune si probleme cu ficatul face tratament si pt.una si pt.alta si nu poate renunta la alcool.nu stiu cum sa-l dezvat de alcool

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Avem in familie un cumnat care are probleme cu alcolul,unde ne putem adresa pentru consiliere si evetual tratament.Locuieste in Drumul Taberei.Asteptam un raspuns,Va multumesc.

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Tatal meu nu se poate abtine de la alcool,uneori incepe sa bea de la prima ora dimineata,problema mai mare este ca atunci cand bea parca o ia razna ,injura pe toata lumea parca nimic nu-i sta bine iar atunci cand reuseste sa nu bea parca este alta persoana .Cum sa procedam in cazul asta ???

Raspunde
 
0
 
comentarii utilizatori

acum 15 ani

Am un prieten care este alcolic ,asa cred eu deoare ce consuma zilnic alcol si in cantitati mari.La inceput credeam ca este ceva trecator dar ma-m inselat vreau sa-l ajut dar nu stiu cum? am nevoie de un sfat ce sa fac ??Va multumesc

Raspunde
 
0
 
Camelia

acum 13 ani

Ce bine ar fi daca ar exista medicamente eficiente care sa rezolve aceasta problema...... e foarte greu... si eu ma confrunt cu situatia asta. Am un frate alcoolic. E un blestem!!!!!

Raspunde
 
0
 
liv

acum 13 ani

Tatal meu este alcoolic. Bea in fiecare zi, nu conteaza ce, important e sa bea. Problema cea mai mare e ca nu vrea sa faca nici un tratament din cele recomandate de medic, ba mai mult considera ca vrem sa-i facem rau atunci cand il programam la medic. Nu se mai controleaza in niciun fel, vorbeste urat, jigneste pe toti si ne considera cei mai mari dusmani pe noi, familia lui dar mai ales pe mama care de aproape 30 de ani sta alaturi de el. Culmea e ca fata de cunoscuti si prieteni el este un om model, glumeste si vorbeste frumos. Cu mama se poarta cel mai urat, nu stiu cum mai rezista, ea e foarte bolnava dar continuua sa se roage pentru el si sa-i vorbeasca frumos. Nu stiu cum mai are puterea.... Noi, copii lui nu mai suportam. Avem si noi copii, incercam sa-i ferim de el pentru ca ne-a facut destul rau in copilarie dependenta lui. De dragul mamei ne-am purtat frumos mereu, suntem alaturi de el tot timpul. Am crezut ca il ajutam dar el nu accepta nici un ajutor. Nu ii pasa ca sanatatea lui e in joc, nu mai gandeste normal! Cum sa-l ajutam daca el nu vrea sa se trateze de dependenta?

Raspunde
 
0
 
anca

acum 12 ani

fratele meu are28 de ani, de mic e dependent de alcool, bea zilnic, cauta bautura, o ascunde, isi pierde mintile se cearta, sare la bataie, tremura knd nu bea, este rezervat,dak ii spui ceva se cearta, nu poate sta fara alcool, ce putem face_?am incercat sa vorbim cu el sa il ducem la specialist, da nici vorba de asta, spune k noi suntem nebunii, un tratament ceva_?

Raspunde
 
0
 
mihai

acum 12 ani

intradevar alcoolismul este o boala foarte periculoasa.poate imediat dupa consumul de droguri.dar la fel ca si consumul de droguri si dependenta de alcool poate fi vindecata.bineinteles cu multa vointa, dorinta, ajutor din partea persoanelor dragi si cu ajutorul unui psiholog.eu va recomand sa incercati centrul moreofyou fiidca au niste chestii fff tari pt astfel de probleme.parca au si site si e cu acelasi nume moreofyou.ro.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Ereditatea si alcoolismul Simptomele si stadiile alcoolismului 7 semne de alcoolism Sindromul alcoolismului fetal Alcoolismul – abuzul de alcool sau dependenta

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×