Diferența mare de tensiune intre brațe reprezintă un pericol?

Afectiuni si tulburari cardiovasculare

Postata de Alex Pri cu 4 luni in urma.

Bună ziua,
In urma cu aproximativ 1 an am inceput sa am pulsul destul de neregulat 160 bpm aprox. când luam anumiți excitanți precum cafeina. Fără cafeina 130 pe acolo. Am fost diagnosticat cu hipotensiune ortostatica in urma testului tilt, mi s a explicat că inima pompează suplimentar că sa nu leșin datorita tensiunii bruște care devină mica. Am făcut și un studiu electrofiziologic nedeclansandu se aceasta tahicardie. Iau în prezent propranolol 10mg și rytmonorm 150mg dimineata și seara dar totuși ceva nu este in regula. Problemele s au diminuat, nu mă mai ia salvarea de 5 ori pe luna ca fără pastile dar zilnic am nod în gat, parca nu pot înghiți bine, durere în piept care uneori pare că doare mai rău și dacă apăs mai tare pe lângă subraț. Și am observat cu mai multe tensiometre destul de profesionale, că în special atunci când am aceste simptome tensiunea sistolica este ceva de genul 134 stânga 119 dreapta, 127 stânga 108 dreapta. Am măsurat cu mai multe deci sigur nu este o eroare de măsurare. Uneori e buna, foarte mica diferența și mă simt ok. Am făcut o programare în săptămânile următoare și la cardiologie vasculara pentru indicele glezna-brat pentru că din ce am văzut pe internet nu este ok o diferență așa mare 1.5, 2 intre brațe. De asemenea profilul lipidic este destul de varza, ldl hdl trigliceride, vldl chiar 50 și ceva și el iar eu am 54kg și 32 de ani și un ficat gras diagnosticat in trecut...Ceva recomandări? Mulțumesc pentru timpul acordat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului

acum 4 luni

Buna ziua,

Diferenta mare de tensiune intre brate poate indica o problema medicala serioasa, cum ar fi o boala a arterelor, o problema a inimii sau o boala a rinichilor. Asadar, da, o asemenea diferenta reprezinta un pericol si trebuie investigata.

Daca tensiometrele pe care le-ati folosit sunt calibrate corect si au fost folosite corect, atunci este posibil ca aceasta diferenta sa fie reala. Tensiunea arteriala poate varia intre brate, dar in mod normal diferenta nu ar trebui sa fie mai mare de 10 mm Hg.

Faptul ca aveti probleme cu ritmul cardiac, dureri in piept precum si un profil lipidic anormal sunt tot semne de alarma ce necesita diagnostic si tratament adecvat. Faptul ca ati fost diagnosticat cu hipotensiune ortostatica si tahicardie arata ca exista o problema.

Va recomandam sa discutati cu medicul curant despre aceasta diferenta de tensiune intre brate, precum si despre simptomele pe care le aveti. Daca sunteti ingrijorat, nu ezitati sa cereti si o a doua parere. Nu trebuie sa ignorati aceste simptome.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/cardiologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Boli-ale-inimii-si-vaselor/masurarea-tensiunii-arteriale-pe-ambele-brate-ajuta-la-reducerea-risculu_19712
sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-ritm-si-conducere/cauze-care-determina-tahicardia_16254
sfatulmedicului.ro/Hipertensiunea-arteriala--HTA-/tensiunea-arteriala-oscilanta-si-riscurile-acesteia_17167
sfatulmedicului.ro/Hipertensiunea-arteriala--HTA-/legatura-dintre-tensiunea-arteriala-dieta-si-greutatea-corporala_145

Raspunde
 
0
 
Alex Pri

acum 4 luni

Mulțumesc de răspuns. Foarte organizat și explicit. Observ între medicii ce pot fi găsiți din linkul postat de dumneavoastră, ultima opțiune, second opinion cu dl doctor Murat Gulbaran. Ce presupune mai exact aceasta "opțiune"? O a doua părere la analizele mele deja existente? Deoarece am destule, până și un angioct etc. Mulțumesc.

Raspunde
 
0
 

acum 4 luni

Buna ziua,

Un consult de "second opinion" (a doua opinie) presupune solicitarea unei evaluari medicale suplimentare din partea unui alt specialist decat cel care a oferit prima opinie. Scopul acestui demers este de a obtine confirmarea diagnosticului initial, de a explora alte optiuni de tratament sau de a avea o perspectiva diferita asupra unei afectiuni medicale.

Va dorim multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

6 afectiuni cauzate de fumul de tigara Cauze si factori de risc pentru tulburarile endocrine Afectiuni ale cavitatii bucale 5 afectiuni grave care nu prezinta simptome Anorexia, bulimia si obezitatea - tulburari de alimentatie si greutate

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua