Postata de ani mari cu 14 ani in urma.
buna ziua,as dori sa mi se raspunda la o intrebare in legatura cu o raceala simpla a fiului meu,in varsta de 4 luni.raceala se manifesta astfel:stranuta destul de fregvent,tuseste ,ochii sunt inlacrimati si un pic rosii,este nelinistit,ii curge nasul destul de mult,aceste simptome sunt de doua zile,as dori sa mi se spuna cum as putea sa il tratez pe cai cat mai naturale,si cu rezultate eficiente cat mai rapide,as dori sa-mi spuneti daca baitele mai calde ii fac bine.va multumesc .ana.stefan din tulcea.
Adauga raspunsacum 14 ani
eu una sa fi preferat homeopatia pentru un copilas atat de mic ! mai documentativa dn ani mari si apoi mai diiscutam ...despre cat de eficienta este homeopatia in tratarea bebelusilor . daca doriti sa discutam mai multe gasiti adresa mea in pagina de profil . asta doar pentru a nu ramane nelamurita in legatura cu subiectul acesta . insnatosire grabnica bebelusului !
acum 14 ani
Remediul homeopat
Ceea ce separa homeopatia de tratamentele conventionale actuale este aceea ca remediile homeopate se administreaza în doze infime, ele fiind atît de diluate încît cei ce au pus la îndoiala eficacitatea homeopatiei au sustinut ca în unele remedii nu mai exista nici o urma de substanta terapeutica originara. Exista insa dovezi stiintifice care sustin eficacitatea acestor remedii. O doza mica in medicina obisnuita este o doza masiva în standardele homeopate.
Atunci cînd mijloacele de aparare ale organismului sînt dereglate (lucru frecvent, tinînd cont de modul nostru de viata), acesta nu poate face fata agresiunii agentilor patogeni, conducînd la aparitia bolii. Pentru a remedia acest lucru, mecanismele dereglate ale corpului trebuie ajutate cu remedii homeopate. Remediile homeopate sînt total lipsite de toxicitate, dozele de substanta activa fiind atît de mici încît nu pot produce efecte secundare neplacute. Aceste remedii, administrate corespunzator (conform indicatiilor medicului homeopat) actioneaza rapid si eficient direct asupra cauzelor bolii.
Sursele remediilor homeopate sînt diverse: minerale - de ex. Sulfur (sulf), Cuprum metallicum (cupru), vegetale - de ex. Chamomilla (musetel), Calendula (galbenele), de origine animala - de ex. Apis (albina), Vipera (venin de vipera) etc. Exista în prezent peste 3.000 de remedii homeopate, pentru denumirea lor utilizîndu-se denumirile latinesti (stiintifice).
Remediile homeopate se prescriu dupa anumite criterii. Exista mai multe tipuri de constitutii umane în care pot fi incadrati toti indivizii, în functie de trasaturile lor fizice si psihice, de antecedentele familiale si de alti factori pe care medicul homeopat îi afla dupa ce consulta pacientul.
Pentru folosirea corecta a remediilor trebuie sa:
evitam incalzirea tuburilor cu granule, deoarece se poate modifica actiunea terapeutica
le tinem la distanta de orice alte substante, mai ales camfor, eucalipt, menta si parfumuri
le administram cu cel putin 15-20 minute înainte de masa sau la o ora dupa mîncare
nu le atingem cu mîna. Pentru aceasta s-a creat un sistem special de dozare a granulelor homeopate folosind capacelul tubului, ceea ce permite o administrare rapida si precisa a lor fara a fi atinse.
le dizolvam sub limba, unde se gasesc multe vase capilare care permit substantei active sa treaca direct în sînge. La sugari, remediile pot fi dizolvate în apa fiarta si racita.
le administram la intervale cît mai mari de timp de tigari si cafea (se evita pe cît posibil fumatul si consumul de cafea), pentru a nu împiedica actiunea terapeutica a remediului.
Cele mai uzuale remedii homeopate se gasesc sub forma de granule (mici bilute asemanatoare gamaliilor unor ace) si sub forma de globule (mai mici decit granulele). Alteori, remediile au ca forma de prezentare picaturile (picaturile se pun într-un pahar curat cu putina apa si se tin putin în gura înainte de a fi înghitite) sau comprimatele (contin substanta terapeutica diluata in lactoza, în proportii bine stabilite, dupa tehnici precise. În farmacii se pot gasi si unguente cu remedii homeopate, pentru uz local (de exemplu unguente cu Calendula sau Arnica). Indiferent de forma de prezentare a acestor remedii, dozele de substanta activa din ele sînt foarte mici - în obtinerea lor se pleaca de la o anumita cantitate de substanta si prin diluari succesive se ajunge la doza dorita. O alta parte insemnata a producerii remediilor homeopate o reprezinta dinamizarea, un procedeu prin care substanta îsi schimba proprietatile, facînd ca efectele ei terapeutice sa fie foarte mult marite. Nu este suficient ca doza de substanta activa sa fie extrem de mica, ci este nevoie si de respectarea principiului similitudinii, regula de baza a homeopatiei. Daca un pacient are are totalitatea simptomelor asemanatoare (similare) cu patogenezia unui remediu, înseamna ca, pe baza principiului similitudinii, aceste simptome vor disparea daca pacientului i se administreaza acel remediu. A nu se confunda deci remediul homeopatic cu un ceai, care este un produs fitoterapic ce se obtine dintr-o planta printr-un alt procedeu. Efectele pe care le produc in organism remediile homeopate sînt total diferite de cele aparute dupa consumarea unor ceaiuri.
In ceea ce priveste medicina clasica, chiar daca mecanismele de actiune ale homeopatiei si alopatiei sint opuse, ele nu se exclud.
acum 14 ani
Chestia cu schimbarea efectului ca urmare a atingerii globulelor cu mana este un mit. Evitati mai degraba iutelile si tot ce contine cofeina. Si daca se poate, si activitatile sexuale pt. ceva timp, caci acestea toate afecteaza forta vitala a sufletului si ii scade puterea de a vindeca trupul de mii de ori mai mult decat ar putea atingerea cu mana a remediilor.
Iar in caz de nevoie, remediile actioneaza chiar si date in alcool sau mancare. Exista multe mituri.
Iar numarul de granule nu are nici o influenta la efect.
Intre o granula sau o jumatate de granula sau 5 granule, asa cum se dau in mod standard, sau chiar un tub intreg de granule luat deodata, nu este nici o diferenta in efect.
A folosi mai mult de o granula mare, asa cum este in tuburile din Romania, este doar risipa.
acum 14 ani
Acum vad eu ce ai scris tu aici madam Kosho.
Mai trebuie sa treaca multa apa pe Dunare ca ajung eu sa-ti dau tie socoteala. Vezi ca intreci masura si sa nu cumva sa o incurci caci se cam umple paharul. Ai grija !
Daca ai avea 2 celule celebrale si google la dispozitie ti-ai putea da singura seama ca textele scrise de mine nu sunt copiate de nicaieri si ca amatori si sarlatani cu cunostinte homeopate detaliate nu exista pe lumea asta. Dar cum nu dispui de aceste 2 lucruri ci numai de rautate si inversunarea tipica unei scorpii foumiste, nu este de mirare ce vorbesti si cum vorbesti.
acum 14 ani
Asaaaaaa. Si cam ce o sa ii faci? Ia sa vedem. Cum o sa o incurce? Hai ca sunt curios!
acum 14 ani
Si acesta este raspunsul unui Doctor, dr.Ionescu?Acesta este raspunsul unui om intelept ? In ce sunteti doctor, in jurnalism ?
De ce nu va "divulgati" studiile sau personalitatea...daca va tot simtiti atat de neindreptatit?
Atata timp cat va scrieti comentariile ca si un simplu "aflat in zona" , nu aveti pretentia de a fi luat in serios.
sa va fie rusine !
acum 14 ani
Doamne iarta, din ceea ce scrie acest ionescu arata o crunta lipsa a bunului simt, ocupatia, nivelul educatiei si al scolii pe care acesta a urmat-o cat si problemele psihice de care acesta sufera .Este clar ca educatia lui lasa mult de dorit.
ionescule
Atata timp cat nu esti capabil sa dai raspunsuri clare, corecte, LIZIBILE, profesionale si deontologice, nu ma simt absolut deloc ofensata de cuvintele INCORECT scrise si de exprimarea gramaticala gresita pe care o folosesti.
Daca erai un om cu coloana vertebrala raspundeai clar la cele 6 intrebari pe care le-am pus , pt ca pe toti cei carora le vei spune aberatii, ii voi trimite la acesta pagina, CA SA VADA CE FEL DE OM II SFATUIESTE ( precum: prescriptii de tratamente online, prin telefon sau prin mail la bebelusi si copii, adulti; sfaturi precum cele ca HIV/SIDA nu se transmite prin contact sexual neprotejat, incurajand tinerii la a face sex neprotejat; faptul ca HPV nu este responsabil de aparitia cancerului de col la femei si ca nicidecum nu s-ar transmite prin sex neprotejat,barbatul fiind purtator asimtomatic; faptul ca discuti violent si abuziv cu medicii forumului; Doctorul Otesteanu nefiind singurul pe care l-ai atacat ; faptul CA AMENINTI UTILIZATORII FORUMULUI A CAROR RASPUNSURI TE DERANJEAZA etc, etc )
Nu numai ca esti un sarlatan dar esti si un om bolnav psihic, asta e clar cu toate ca nu sunt medic.
Din fericire in Romania inca exista institutii care respecta si aplica legea, ar trebui sa te uiti peste toate posturile tale sa vezi CATE LEGI AI INCALCAT PANA ACUM prin ceea ce ai postat pe acest site; si pe urma sa iti permiti sa ameninti pe cineva.
acum 14 ani
Pentru toti utilizatorii care veti ajunge pe aceasta pagina, va rog sa intrati la Discutii pe teme medicale, rubrica Insomnia si alte tulburari de somn, intrebarea " va rog sa ma ajutati!!!!!!!!!!", postat de utilizator gabriela 803 .... sa vedeti acolo cum violenta si lipsa de cultura pe care acest om o afiseaza fata de alti doi medici calificati ai forumului
PE TOTI CEI CARORA LE VEII MAI SPUNE ABERATII, II VOI TRIMITE LA ACEASTA PAGINA CA SA TE CUNOASCA IN TOATA "SPLENDOAREA" TA ionescule
acum 14 ani
Doamnelor şi domnilor ,
Cu permisiunea d-voastră , vă rog să mi permiteţi să-mi exprim câteva concluzii şi observaţii ,în cadrul Forumului Sfatul Medicului în care activăm cu toţii ( cadre de specialitae , persoane cu valoroase idei şi chiar experienţă în domeniul medico-sanitar, mame şi chiar pacienţi ....şi mulţi alţii ) :
1 Ideea constituirii Sfatului Medicului este excelentă atât pentru cei în suferinţă cât şi pentru noi participantii,care avem posibilitatea de a le răspunde la întrbările lor , fiecare după pregătirea şi experinţa pe care o avem .
2. Pacienţii sau reprezentanţii lor aşteaptă de la noi răspunsuri ( sfaturi ) căt mai concise , practice şi la subiect ., în limitele deontologiei medicale , aşa cum am constatat la mulţi dintre participanţi .
3 . Forumul nostru nu trebuie să devină rampă de publicitate neloială nici pentru cabinete particulare,nici pentru anumiţi medici sau chiar medicamente ,cum am văzut uneori . Aceşt ia au alte posibilităţi şi alte locuri .
4 . Am discutat cu mulţi pacienţi sau aparţinători şi mi-au spus că articolele nu le înţelegem , nici nu ne interesează.
5 . Lanţul slăbiciunilor , pornit de la o întrebare : RĂCEALĂ. SIMPLĂ , adresată nouă , de o mămică , ar fi cazul să se termine căci devenim ridicoli .
Fiecare să răspundă la întrebări, aşa cum cosideră şi în funcţie de gradul de pregătire profesională ,de experienţa sau cunoştinţele pe care le are .
6. Noi nu vedem pacientul, nu-l putem examina şi de multe ori anamneza nu ne este cunoscută , deci nu putem să ne impunem conduita terapeutică , ci numai sfaturi şi îndrumare la instituţiile sanitare ale Statului ,sau angajaţii acestora .
Să fim în interesul celor în suferinţă , fără orgolii şi fără patimă.
Dr. Emil Oteşteanu
acum 14 ani
Ce comenmtarii inutile din partea unora si altora. Aici pe acest site se pun pur si simplu niste intrebari ca sa afli si parerea altora nu sa stai sa judeci de ce ala sau celalalt si-a scris parerea, care poate e buna sau nu, daca nu vrei pareri nu intri pe site, si te duci direct la dr. si faci analize etc, ce mai e de facut . Fiecare face ce vrea si adopta ce metoda vrea, eu nu inteleg cramponarile in legatura cu atestare anumitor dr. ( dr. Ionescu) nu obiga nimeni pe nimeni sunt doar cuvinte, pareri, sfaturi asternute pe "monitor" asta nu inseamna ca trebuie sa le si aplici. Ar trebui sa ne dam cu parerea stric despre subiect nu sa comentam raspunsul unuia si altuia, este o parere personala.
Va multumesc!
acum 14 ani
stiti am deschis intradevar sa aflu un raspuns fiindca copilul meu are primele simptome... dar am citit numai contrariile dintre 3 persoane...
acum 14 ani
Nad, primele simptome ...care sunt? de raceala? cat timp are copilul?E nevoie de mai multe informatii ca sa primesti un raspuns. Sau pur si simplu scrie direct unui medic pediatru din forum. Eu asa am facut, am lasat un mesaj privat la un medic de pe forum .
In ceea ce priveste contrariile , e un forum in care oricine poate raspunde orice chiar daca se spun "tratamente" " fara acoperire" , de catre unii, e trist ca cineva chiar ar putea sa creada si sa foloseasca remediile date de dr. Ionescu sau altii asemenea fara sa mai consulte medicul de specialitate ( CEEA CE STIM BINE ESTE NECESAR INAINTE DE A LUA ORICE TRATAMENT) si sa isi agraveze sanatatea. Eu sunt noua pe forum si chiar am citit mai multe raspunsuri ale acestor persoane care se contrazic si am observat ca : unii utilizatori activi,Iului, Kasho, dr. Otesteanu, si alti medici se contrazic cu dr. Ionescu pt ca raspunsurile lui pun in pericol sanatatea celor care pun intrebari. Aceasta este parerea mea .Va multumesc!
acum 10 ani
buna ziua.mariuca mea in varsta de 7 luni este bolnavioara.e racita de 2 saptamani , ne curge nasul si tusim.m.am saturat de augmentin ,eurespal si ibalgin pe care medicul de familie ni le prescrie de fiecare data .stiu ca ,consumul de antibiotice poate duce la scaderea imunitatii bebelusului .imi puteti spune si alte remedii in afara de acestea? multumesc
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua