Febră persistentă, de 3 săptămâni consecutiv, la bebelus de 9 luni.?

Afectiuni respiratorii la copii Faringita Febra Infectia cu stafilococ auris rezistent Infectie bacteriana Infectie gat Infectie respiratorie Infectie streptococica Infectie virala Infectii Infectii ale tractului respirator inferior
+8
Vezi toate grupurile

Postata de Utilizator11544340095 cu 5 ani in urma.

Bună ziua,
Avem un bebelus de 9 luni cu stare febrilă ajungând in pragul temperaturii de 40 (39.6, 39.8, chiar 40.3)
A fost diagnosticat inițial cu o herpangina si roșu in gât, internat si tratament cu ampicilina. La externare i s-au prescris analize de scaun ( rotavirus, adenovirus ...rezultat negativ)
Persistand febra ulterior externarii, cu diaree mucozitati si tuse de această dată, plus ochi încercanați, transpirație destul de abundentă si refuzul mancarurilor "solide" (piureuri, accepta doar lichide, laptele ) am mers din nou la medic. Diagnostic de această dată angina acută, tratament la domiciliu zynnat plus antitermice și antidiareice.
Nici de această dată nu s-au încheiat creșterile de temperatură, după doar 2 zile de tratament la domiciliu cu aceleași simptome copilul fiind internat, analizele reliefand pozitiv adenovirus si faringita congestivă. Proba de exudat pentru stabilirea existentei unui streptococ/stafilococ a iesit negativă, medicul explicând că rezultatul poate fi influentat dat fiind faptul ca i s'a administrat antibiotic anterior efectuării ei.
De această dată, tratament cu penicilina intravenos si antitermice pentru controlul temperaturii, plus rehidratare intravenos.
Intrebarea e, de ce după aproape o săptămână de tratament, copilul încă face febră aproape de 40, iar acea faringita nu se vindecă !? Mai există vreo analiză care se poate face pentru depistarea bacteriei vinovată pentru acea faringita!? Ce altă cauză ar mai putea fi pentru aceste simptome?
Vă rugăm să ne transmiteți răspuns sau îndrumări dacă aveti, nu mai avem liniște! Eventual si pe mail [email protected] sau telefonic 0760 331 509.
V-am fi recunoscători! Vă mulțumim!

Adauga raspuns

Informatii utile

Modificari cutanate in afectiunile respiratorii Afectiunile cardiace la copii Afectiunile respiratorii - cand ne prezentam la medic? Afectiunile leucocitare la copii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua