Am si eu o intrebare

Afectiuni respiratorii la copii

Postata de MembruMobileApp1500720127 cu 6 ani in urma.

De vreo doua saptamani am ceva ca un nod in gat si cand apare nu mai pot sa respir normal respir foarte greu dar nu apare mereu daca inghit in sec de mai multe ori dispare mentionez am fumat aproape doi ani si nu mereu am tras in mine imi este frica sa nu fie cancer in gat

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

Psihoterapeut Roxana Patrascu

acum 6 ani

Mergeti la medicul generalist, la pneumolog daca o sa va dea recomandare. In cazul in care investigatiile medicale ies in regula, atunci este foarte posibil sa va confruntati cu hiperventilatie, respiratie toracica etc.

Respiraţia prea intensă are drept rezultat scăderea nivelului de dioxid de carbon, iar respiraţia prea lentă are ca efect creşterea acestuia. Pentru organism este cel mai benefic să existe un echilibru între cantitatea de oxigen şi dioxid de carbon din sânge. În cazul hiperventilaţiei, cantitatea de oxigen din sânge este mai mare şi acest lucru are o serie de consecinţe negative:
- Îngustarea anumitor vase de sânge – se diminuează mai ales fluxul de sânge spre creier
- Intensificarea aderenţei hemoglobinei la oxigen – oxigenul se desprinde mai greu şi nu ajunge să fie utilizat de către celule.
- În mod paradoxal, chiar dacă hiperventilaţia presupune un aflux mai mare de oxigen, celulele din anumite zone ale creierului şi corpului primesc o cantitate mai mică de sânge şi oxigen.
Rezultatele pot fi:
Ameţeală;
Stare de confuzie;
Vedere înceţoşată
Intensificarea ritmului cardiac;
Senzaţia de sufocare;
Amorţeală şi furnicături în extremităţi;
Mâini reci şi umede;
Rigiditate musculară;
Incapacitatea de a respira cu uşurinţă.

Problema se poate trata prin câteva ședințe de psihoterapie. Poți ȋnvăța să iți monitorizezi ritmul respirator și să ȋți ȋnlocuiești respirația toracică cu respirația abdominală (corectă), astfel ȋți vei echilibra respirația și te vei simți mai bine.

Daca te pot ajuta si cu alte informatii, poti sa imi scrii aici sau pe mail-ul personal.

Toate cele bune!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Modificari cutanate in afectiunile respiratorii Afectiunile cardiace la copii Afectiunile respiratorii - cand ne prezentam la medic? Afectiunile leucocitare la copii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×