La cat timp se pot reface analizele dupa tratament antibiotic?

Afectiuni prostata Encefalita anti receptorului nmda Criptococoza

Postata de petrutapetruta cu 13 ani in urma.

Buna seara.
Sotul meu a fost diagnosticat cu prostatita acuta, diagnostic transformat ulterior in prostatita cronica.
La cat timp dupa incheierea tratamentului antibiotic cu Ciprobay pot fi refacute analizele pentru urina si psa ca acestea sa nu fie valide?
Multumesc

Adauga raspuns

Raspunsuri (4)

Iuli

acum 13 ani

Cum adica ca acestea sa nu fie valide? Pentru a fi corecte, analizele se fac la 1 luna dupa incetarea tratamentului antibiotic.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
petrutapetruta

acum 13 ani

* pentru a fi valide.
Initial am scris gresit.Scuze.

Raspunde
 
0
 
google

acum 13 ani

Pregătirea pentru recoltarea urinii
Recoltarea corectă a urinei şi transportul rapid către laboratorul unde va fi testată sunt etape cruciale pentru obţinerea de informaţii de calitate la analizele din urină.
Pentru examenul obişnuit de urină (biochimie şi sediment) recoltarea se face din prima urină de dimineaţă, într-un recipient furnizat de laborator (de preferat), de unică folosinţă, cu capac etanş, pentru a preveni vărsarea, evaporarea şi contaminarea probei de urină.


Pentru urocultură recoltarea se face tot din prima urină de dimineaţă sau la cel puţin 4 ore de la ultima micţiune (urinare), într-un recipient de recoltare steril, cu gâtul larg (exclus eprubete), numit urocultor Urocultorul trebuie obţinut obligatoriu (pentru a garanta calitatea analizei) de la laborator. Transportul recipientului la laborator trebuie să se facă în mai puţin de 1 oră de la recoltare. Este important ca recoltarea să se facă înainte de începerea tratamentului cu antibiotice deoarece antibioticele de obicei distrug flora microbiană, iar rezultatul uroculturii va fi negativ chiar dacă infecţia urinară există. Din cauza eliminării intermitente a germenilor, se recomandă 3 recoltări (uroculturi) succesive. În cazul urmăririi eficienţei tratamentului cu antibiotice, recoltarea se repetă după 48-96 ore. Urocultura de control se va efectua după 3-5 zile de la întreruperea tratamentului.



Atentie! Este foarte important să se cunoască modul corect de recoltare a probelor de urină.

Instrucţiuni de recoltare adult:

* se face toaleta riguroasă a zonei genito-urinare cu apă şi săpun; la femei, în cazul în care este prezentă o secreţie genitală abundentă, alături de toaleta riguroasă se va introduce în vagin un tampon steril;
* se usucă zona spalată anterior cu ajutorul unei comprese sterile;
* se urinează o cantitate mică în toaletă (urina contaminată de bacteriile care există în mod obişnuit în segmentul inferior al uretrei) şi fără să se oprească urinarea se colectează în recipientul primit de la laborator restul de urină (recoltare din jetul urinar mijlociu);
* pentru a preveni contaminarea probei se evită să se atingă recipientul de zona genitală; de asemenea nu se atinge dopul urocultorului de nici un obiect din jur.

Raspunde
 
0
 
sfatosul

acum 13 ani

Am primit tratament cu OMNIC TOCAS si la inceputul tratamentului m-a ajutat sa urinez mai rar dar acum nu mai are efect si urinez din ora-n ora ziua iar noaptea de doua trei ori.Ce-mi recomandati?

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei (marirea in volum a prostatei, cancerul de prostata si inflamatia prostatei) Modificarile prostatei dupa varsta de 40 de ani Cum tratam corect prostatita acuta

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×