Postata de Dadulescu cu 12 ani in urma.
buna seara ! am 15 ani si am o pleoapa putin cazuta , la ochiul stang .Pe parcursul unei zile mai aglomerate observ ca pleoapa sta la locul ei , dar dimineata iar este cazuta. Cred ca asta se datoreaza calculatorului . Exista niste exercitii ale ochilor , sau ceva recomandari pentru ca pleoapa sa stea mereu la locul ei ?
Adauga raspunsacum 12 ani
MagneZiB6,ia 3/zi si scrie-mi grupa ta de sange,daca nu sti,fa analizele.Nu mai bea Cola sau alte p***ai,cafea,nu fuma.
Nu ochii sunt bolnavi ci musculatura.Cat dormi pe noapte?
acum 12 ani
7-8 ore . grupa 0
acum 12 ani
ok,de ce nu dormi la ora asta?????Trebuie sa folosesti imunoimodulatori.Ai grija,niciodata sa nu inghiti Aloe,Echinacee sau alte imunostimulatoare.Merge bine sa iei Vital 0 din care iei 3/zi,cauta pe site
citeste despre tine si ia ce ti-am zis
GRUPA 0 VANATORUL
Exista o stransa legatura intre grupa de sange, alimentatie si sanatatea oamenilor. Putini oameni se gandesc la implicatiile grupei sanguine desi aceasta reprezinta o forta genetica puternica.
. Grupele sanguine pot fi folosite ca amprenta celulara si ne dezvaluie multe mistere ce marcheaza starea noastra de sanatate sau de boala. Din acest punct de vedere este valabila zicala: "mancarea unui om este otrava altuia" .
Stiinta grupelor sanguine permite alegerea unei alimentatii adecvate pentru prevenirea unor boli, incetinirea imbatrinirii, tratarea obezitatatii.
Sfatul nostru este sa urmezi dieta grupei sanguine cel putin doua saptamani si vei sesiza in aceasta perioada multe schimbari: un nivel mai crescut de energie, scadere in greutate (sau crestere, dupa caz), o reducere a tulburarilor digestive, ameliorarea problemelor cronice de sanatate.
Fiecare om este unic, avem nevoi nutritionale diferite; de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. Grupa sanguina este cheia care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii, echilibrului emotional, ea determina rezistenta fata de boli, eficienta cu care ardem caloriile, raspunsul la stres si insasi personalitatea noastra.
Analiza grupelor sanguine a furnizat explicatii privind faptul ca unii oameni sunt capabili sa piarda in greutate urmand anumite diete, in timp ce altii nu, unii oameni isi mentin vitalitatea la varste inaintate in timp ce altii se deterioreaza fizic si mental.
Fiecare grupa sanguina contine mesajul genetic al alimentatiei si comportamentului stramosilor nostri. Istoria umanitatii este istoria supravietuirii. Viata in timpurile stravechi era scurta, brutala si grea. Diferenta dintre grupele sanguine reflecta in ultima instanta capacitatea de adaptare a omului la diferite solicitari din partea mediului exterior.
Grupa 0 semnifica "vechimea". Primii oameni erau vanatori iscusiti, deci carnea (proteinele) reprezentatau principala sursa de energie. Acesta a fost momentul in care atributele digestive ale grupei 0 s - au definitivat. Omul cu grupa 0 hranit cu proteine are un sistem imunitar puternic, este viguros si rezistent. Intre sange si alimentele consumate se produce o reactie chimica care face parte din mostenirea genetica, din acest motiv sistemul digestiv si imunitar este influentat si acum, de alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina. Dupa ce vanatul s - a imputinat oamenii au plecat in cautarea hranei in alte zone ale globului. De aceea grupa 0 este predominanta si este "donator universal".
CARACTERISTICILE GRUPEI 0
Consumator de carne;
Tract digestiv viguros, dar cu aciditate crescuta;
Sistem imunitar hiperactiv;
Intoleranta fata de adaptarile la dieta si la mediul inconjurator;
Raspunde optim la stres printr - o activitate fizica intensa;
Necesita un metabolism eficient pentru a se mentine suplu si energic prin suplimentarea alimentatiei cu iod si calciu;
In ceea ce priveste personalitatea, grupa 0 poarta o memorie genetica de putere, rezistenta, indrazneala, incredere in fortele proprii, putere de concentrare, actiune si un dezvoltat simt de autoconservare.
Recomandari pentru controlul greutatii
Exista mai multi factori care influenteaza cresterea in greutate pentru grupa 0:
Reglarea tiroidiana. Oamenii cu grupa 0 au tendinta spre hipotiroidism (nivelul scazut al hormonilor tiroidieni, lipsa iodului). Efectele hipotiroidismului sunt: cresterea in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala.
Factorul principal al cresterii in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Urmand dieta grupei 0 prin reducerea consumului de cereale, paine si paste fainoase se constata scaderea in greutate.
Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa 0: graul, porumbul, fasolea uscata, lintea, varza, conopida, mustarul.
Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa 0: sarea iodata, pestele, ficatul, carnea rosie (vita), spanacul si toate legumele verzi.
Recomandari generale pentru dieta grupei 0
Sintagma "suntem ceea ce mancam" trebuie sa va atraga atentia asupra alimentelelor din comert si in ce masura sunt apropiate de ceea ce ofera natura.
Se recomanda alimentatie bazata pe proteine: carne sp***a de peste, pui, vita, cat mai proaspata fara adaos de conservanti si alti aditivi. Se vor evita mezelurile preparate industrial.
Foarte benefice sunt alimentele marine (surse de iod, regleaza functia tiroidiana) care trebuie sa reprezinte o componenta majora a dietei grupei 0.
Persoanele cu grupa 0 trebuie sa reduca produsele lactate in special laptele dulce (intoleranta la lactoza). Deoarece calciul este foarte necesar, se recomanda suplimenti alimentari de calciu (mai ales pentru femei). Alternative excelente sunt: branza de soia, laptele de soia.
Dintre uleiuri si grasimi se recomanda uleiul de masline. O sursa benefica de proteine si grasimi vegetale sunt: nucile si semintele crude de dovleac.
Legume deosebit de benefice: toate legumele verzi, hrean, ceapa, usturoi, gulii. Fasolea uscata trebuie evitata sau consumata cu moderatie sub forma de garnitura.
Persoanele cu grupa 0 nu tolereaza produsele din grau. Nu se recomanda paine, paste fainoase si dulciuri realizate pe baza de faina de grau deoarece glutenul din cereale incetineste metabolismul si transforma hrana in depozite de grasimi.
Fructele sunt recomandate in cantitati cat mai mari fiind o importanta sursa de fibre, vitamine si minerale. O alternativa excelenta la paine si paste fainoase. Daca vei manca un fruct in loc de paste sau piine organismul va primi mai multe principii nutritive si vei atinge mai usor obiectivele legate de controlul greutatii. Fructe deosebit de benefice sunt: prunele, smochinele, ananasul. Este bine sa reduceti sau sa evitati urmatoarele fructe: pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure.
Sucuri de fructe si legume cu continut scazut de zahar. Sucurile de legume sunt preferabile celor de fructe.
Condimentele care trebuie evitate sunt: otetul, piperul, mustarul.
Bauturi recomandate in cantitati moderate: bere si vin rosu.
Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru. Se recomanda ca tel final eliminarea cafelei. Ceaiul verde este o buna alternativa pentru cafea.
Exercitiul fizic, munca fizica, reprezinta cel mai bun antidot pentru cei din grupa 0 impotriva stresului, depresiei, oboselii si insomniei.
Recomandari generale pentru dieta grupei O
SUPLIMENT ALIMENTAR
VITAL 0 care se ia 3/zi EXCLUSIV DE LA CALIVITA
De evitat orice produs imunostimulator
Tabelul cu alimente benefice si cu alimente de evitat
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.
ALIMENTE RATIE FRECVENTA BENEFICE DE EVITAT
Carne rosie sp***a 120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei
4-6 ori pe saptamina Vita, vitel, miel, inima, ficat Porc, slanina, costita
Carne pasare 120 -180 gr. barbati
60-150 gr. femei
2-3 ori pe saptamina
Pui, gaina, curcan, rata Gisca
Alimente marine 120-180 gr.
3-5 ori pe saptamina
Cod, pastrav, macrou, stiuca, somon, peste cu carne alba Somn, caviar, sp***aci de mare, caracatita
Lapte, Iaurt
120-180 ml.
0-3 ori pe saptamina Nu exista lactate foarte benefice
Alternative(brinza de soia, lapte de soia) Brinza sarata, afumata, fermentata, cascaval, schweitzer, lapte dulce
Brinzeturi
60 gr.
0-3 ori pe saptamina
Oua 1 ou
3-4 ori pe saptamina
Uleiuri si grasimi 4 - 8 linguri
pe saptamina Ulei de masline, in Ulei de porumb, ulei de arahide
Nuci si seminte 6-8 nuci
3-4 ori pe saptamina
Nuci, seminte de dovleac Arahide, fistic, unt de arahide, seminte de mac
Legume uscate 1 ceasca sub forma uscata
o data pe saptamina Fasole alba marunta Fasole mare, fasole aramie, linte
Legume O ceasca de legume preparate salata sau inabusite
3-5 ori pe zi Legume verzi(spanac, urzici, patrunjel, stevie), gulii, sfecla, ardei rosii, hrean, ceapa, rosii, ridichi, usturoi, morcovi, telina. Vinete, varza alba, varza rosie, masline negre, porumb, cartofi, conopida, mustar, avocado
Cereale 1 ceasca sub forma uscata
0-3 ori pe saptamina Nu exista cereale deosebit de benefice pentru grupa 0
Neutre : secara, orez, orz, piine de secara 100% Toate produsele din faina alba, faina de porumb, fulgi de porumb, cereale combinate
Piine 1 felie
0-2 ori pe zi
Paste fainoase 1 ceasca sub forma uscata
0-2 ori pe saptamina
Fructe 90-150 gr.
3-5 ori pe zi Foarte benefice : Prune, smochine, ananas, cirese negre
Neutre : mere, grapefruit, struguri, lamii, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura. Mure, pepene galben, nuci de cocos. capsuni, banane, portocale
Sucuri naturale
Sunt de preferat sucurile din legume celor de fructe
250 ml. de 2-3 ori pe zi Toate fructele si legumele permise Bauturi racoritoare sintetice
Apa 2 litri pe zi
Ceaiuri de plante 1-3 cani pe zi Foarte benefice : Macese, papadie, tei, ghimber, patrunjel, menta, hamei
Neutre : musetel, soc, ginseng, ceai verde, paducel, salvie, voronic, Traista ciobanului, lucerna, matasea porumbului, echinaceea, gentiana, senna, frunze de capsuna
Mirodenii condimente si dulciuri Asezonarea salatelor si mincarurilor Foarte benefice: Patrunjel, varec, curry, ardei rosu
Neutre: sare iodata, dafin, busuioc, boia, coriandru, chimion, salvie, rozmarin, cimbru, tarhon, sos de soia, miere, ciocolata Piper, otet, capere, muraturi, maioneza, ketchup, scortisoara, vanilie
Bauturi Cantitati mici din bauturile
permise Cantitati moderate de bere,
vin, ceai verde, apa, sifon Bauturi alcoolice distilate, cafea, cola, ceai negru
Alimentele care nu sunt incluse in categoriile "benefice" sau "de evitat" sunt considerate "neutre" si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie
PUTETI SA VA COMANDAT POSTERUL CU GRUPE SANGUINE DE LA CALIVITA.
ESTE UN INDRUMATOR FOARTE BUN SI UN ORNAMENT IDEAL IN BUCATARIA DVS.
acum 12 ani
am un fus orar diferit :d . Va multumesc frumos pentru informatii si recomandari.
acum 12 ani
Off
acum 12 ani
de cateva zile am pleoapa de la ochiul drept inchisa pe jumatate si trebuie sa fac un efort ca sa o tin deschisa.am fost operata de tiroida Basedow subtotala si dupa tratament cu euthyrox 200mg pe zi tsh era tot mare si medicul mia dat euthyrox 100 si novothyral 100 pe zi si cam dupa 3 luni mia aparut pleoapa cazuta.am facut RMN la cap si nu am nimic.ma puteti ajuta cu un sfat si un tratament?va multumesc
acum 10 ani
Buna ziua! As vrea sa stiu daca ati descoperit cauza lasarii pleoapei. Ma confrunt cu aceeasi problema de cativa ani ,basedow, hipertiroidie si ptoza palpebrala. Se pare ca ptoza e mult mai des intalnita decat am crezut eu ,iar singura solutie pentru remediere e chirurgia plastica si reparatorie.Daca in rastimpul de un an (daca mai intrati pe forum) ati mai descoperit ceva, v-as fi recunoscatoare daca ne-ati impartasi si noua, celorlalti. Multumesc!
acum 4 ani
Bună ziua aceeași problema o am și eu pleoapa ochi drept lăsată cred că e și virsta dar numai la unul nu știu ce să mai fac am fost la oftalmolog la ORL e foarte inestetic vă mulțumesc
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua