discromatopsia partiala

Afectiuni oculare Defect de vedere de culoare

Postata de adam elena cu 14 ani in urma.

Cum se poate trata aceasta boala numita discromatopsie partiala?
Ce repercursiuni poate avea in timp asupra persoanei ?

Adauga raspuns

Raspunsuri (48)

adam elena

acum 14 ani

Am auzit ca nu se poate trata.As dori tare mult ca un medic sa-mi dea un raspuns, deoarece fiul meu a fost diagnosticat cu aceasta boala si din aceasta cauza nu mai poate urma o cariera militara.

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Dr. Miron

acum 14 ani

Stimata doamna,

Discromatopsia este o afectiune congenitala care din pacate nu are nici un fel de tratament. Intr-adevar impiedica exercitarea unor profesii cum ar fi cele din armata, politie, sau cele care implica orice fel de conducere de vehicul amator sau profesionist (vatman, pilot, mecanic, etc). Fiul dumneavoastra se poate indrepta catre o profesie apropiata de cea militara, daca aceasta este dorinta sa.

Raspunde
 
0
 
adam elena

acum 14 ani

Multumesc pentru raspuns,cu toate ca nu era cel pe care il asteptam ,dar asta este n-avem ce face,A fost intr-adevar o lovitura grea pentru el.
Multumim ca existati si ne puteti da sfaturi.

Raspunde
 
0
 
elena

acum 14 ani

Cei care au aceasta afectiune nu disting bine culorile sau unele nuante. In Romania nu au voie sa conduca pt ca este posibil sa nu vada pietonii imbracati in culorile pe care ei nu le disting sau chiar sa nu vada masinile, forma lor, marimea,... la timp si se pot provoca accidente. Unii nu vad bine nici luminile semaforului. Sunt totusi multe meserii unde nu trebuie sa distingi culorile perfect. Sanatate.

Raspunde
 
0
 
crazy

acum 13 ani

tu stii ce vorbesti?
a fi discromat nu e egal cu orb!!!!
eu sunt discromat si nu mi-am dat seama de asta decat atunci cand am dat nenorocitul ala de test isihara!
nu am confundat niciodata culorile sau nuantele sau cum zici tu sa nu vad pietonii pe strada!

Raspunde
 
0
 
adam

acum 13 ani

Bine zis "in Romania nu au voie sa conduca",numai la noi sunt niste nenorciti mai destepti.

Raspunde
 
0
 
Mihail

acum 11 ani

Nu imi vine sa cred cate aberatii....,Elena cine te-a informat ca discromatii nu vad pietonii sau masinile,forma lor,marimea.Are you so stupid?!!

Raspunde
 
0
 
andrei

acum 10 ani

Asta am patit si eu chiar azi cand m-am intors de la unitatea de politite nu ai ce sa faci...

Raspunde
 
0
 
andrei

acum 10 ani

exact asa am patit si eu...niciodata n-am incurcat culorile

Raspunde
 
0
 
FLORIN

acum 10 ani

esti discromata,draga?
de unde stii ca cei care au aceasta afectiune nu vad oamenii pe strada?
informeaza-te corect inainte sa vorbesti p***ai !
daca nu stii suficient de mult ...TACI !!!

Raspunde
 
0
 
adam elena

acum 14 ani

Multumesc elena,m-am documentat si acum stiu mult mai multe despre aceasta boala,acum voi consulta un oftalmolog pentru a depista cauza,daca este din nastere sau a dobandit-o in timp,deoarece fiul meu are carnet de conducere si asta ma ingrijoreaza,fisa medicala la obtinerea carnetului stim toti cum se face.
Sanatate tuturor!

Raspunde
 
0
 
Vasile Tomoiaga

acum 14 ani

Discromatii pot conduce in majoritatea tarilor vestice, din Canada in Australia.

Doar in Romania inertiala nu pot, pentru ca unii medici nu doresc sa iasa din "cercul stramt" pe care l-au mostenit.

"In Romania nu au voie sa conduca pt ca este posibil sa nu vada pietonii imbracati in culorile pe care ei nu le disting sau chiar sa nu vada masinile, forma lor, marimea,... la timp si se pot provoca accidente. Unii nu vad bine nici luminile semaforului."

De unde stiti chestia asta doamna? Sunteti discromata? V-a spus vreun discromat? Dar oare animalele care nu au vedere tricromatica de ce nu dau toata ziua cu capul in "culorile pe care nu le disting"?

Perpetuarea ignorantei sfatoase (pe langa ca nu stiu imi expun si altora nestiinta) dauneaza grav sanatatii mintale.

Ati putea incepe cu blogul http://discromat.wordpress.com/

Este scris de un om care vede viata prin ochi discromati, vorbeste din proprie experienta, nu din auzite sau citite.

Raspunde
 
0
 
tinu

acum 13 ani

Eu zic ca discromatii sant oameni normali chiar mai atenti decat ceilalti.Nu spun acest lucru gratuit. Un exemplu elocvent in acest sens: testul japonezului de exemplu numarul 8 care se evidentiaza prin doua culori si anume un trei evidentiat printr-un rosu de o nuanta mai inchisa si buclele de roz deschis ce confera acelui numar cifra opt aceasta nuanta din urma este citita corect de ochii celui care spunem ca are o suferinta de discromatopsie deoarece ochii acestuia sesizeaza corect nuanta mai deschisa si nu o interpreteaza (nu proceseaza creierul acestuia) pe cand ceilalti care sant considerati normali de catre acesti medici eminenti care cand te duci la ei cu o problema majora sant praf si se leaga de o afectiune minora care in celelalte state ale lumii nu mai este considerata anomalie si-au dat seama ca vederea lor este o vedere sensibila si prelucrarea informatiilor vizuale sunt de o finete ce nu poate fi interpretata corect de ceilalti prin toate studiile efectuate care s-au dovedit a fi arbitrare si neadevarate.Deci in concluzie aceste teste sant eronate iar cei opt la suta care se spune ca sufera de o anomalie cred cu toata raspunderea ca e o aberatie a medicinii moderne, sa nu uitam ca in USA se recruteaza tineri cu discromatopsie ;de ce oare? va spun tot eu care nu am aceasta problema :au vederea mai sensibila si mai performanta decat noi pe campul de lupta si pot descoperi cu usurinta camuflajele inamicului.Ce spuneti de geniile care nu au fost intelese de a lungul timpului de catre generatia lor fiind facuti nebuni iar dupa secole ne-am dat seama cand stiinta a progresat ca aceste genii neintelese de p***a aveau dreptate;cat la suta reprezentau geniile in lume?erau foarte putini fata de marea masa de manevra care erau considerati ,,oameni normali" etc.Deci prin urmare aceste persoane care spunem noi astia normali ca sufera de o anomalie genetica ,le atribuim o vina nemeritata si nedreapta iar daca ne consideram oameni inteligenti sa ne recunoastem greseala facuta de-a lungul timpului si sa o indreptam asa cum se cuvine.Va multumesc pentru ca cititi aceste randuri si va doresc multa sanatate!

Raspunde
 
0
 
Daniel

acum 10 ani

Salut! De unde ți-ai luat informarțiile cum că tinerii cu discromatopsie sunt recrutați în SUA. Nu de alta, dar sunt discromtop și aș vrea să aplic și eu :) Mai mult, ce vrei să spui cu testul japonezului și numărul 8. Nu înțeleg.

Raspunde
 
0
 
CAIUS

acum 13 ani

Am citit multe din comentariile domniei voastre. Ca cetatean care sunteti direct interesat inclin sa am rezerve asupra celor mentionate prin bloguri. Ma gandesc ca si discromatii sunt oameni si ca doresc sa se bucure de toate realizarile tehnicii moderne,dar in acelasi timp nu cred ca este normal sa pui in balanta propria placere de a conduce un autoturism cu siguranta celor cu care convetuiesti. Stiut fiind ca si epilepsia nu se manifesta zilnic am fi inclinati sa acordam circumstante atenuante si acestora...banuiesc ca nu v-ati dori sa fiti operat de un medic chirurg cu multe dioptrii...ci doar numai consultat..In fond cred ca ar fi mai indicat sa pledati pentru ca discromatii sa poata obtine permisul de conducere cu, conditia ca in momentul in care se urca la volan sa-si ataseje un semn distinctiv..(eventual cu cele trei culori).asa cum poarta si incepatorii... astfel incat colegii de trafic sa-l poata ajuta daca este nevoie.
Personal mai cred ca acestia au deprinderi normale si ca ar putea conduce un autoturism insotit de o persoana care distinge culorile in modul cel mai firesc.Cat despre medicii oftamologi sa nu credeti cumva ca acesta examinare reprezinta sursa lor de venituri ca sunteti intr-o grava eroare...ci mai degraba buna intentie de a-si proteja semenii de un eventual si nefericit accident.

Raspunde
 
1
 
devil

acum 13 ani

FALS!!!
Sunt doua lucruri total diferite: perceptia culorilor si perceptia formelor. In realitate, conform studiilor medicale, discromatii compenseaza mult mai bine in distingerea formelor si a miscarilor.
In realitate, daca am urma teste de simt cromatic mult mai complexe o sa constatam ca fiecare din noi ne incadram intr-o categorie de discromatopsie !!!!

Raspunde
 
1
 
anonim

acum 13 ani

In primul rand as vrea sa va spun ca sunt discromat si sunt total de acord cu tinu in ce a spus mai sus. Totul a inceput cand am fost recrutat in armata. Fiind din dobrogea, am optat pentru scafandri de lupta. Am inceput cu ex. medical unde am aflat pentru prima data ca am "probleme de vedere"si am fost respins (asta se intampla prin 2000) In prezent, vreau sa va spun ca am si permis de conducere si lucrez si in armata de foarte multi ani, culmea sunt si lunetist. In toti acesti ani nu am deranjat pe nimeni si nici nu am gresit cu ceva in ceea ce priveste aceasta afectiune. Asa ca in Romanica este posibil orice chiar daca este interzis, iar cei care sunteti in situatia mea, sa fiti optimisti si multa discretie, ca se poate.

Raspunde
 
1
 
Wlad

acum 7 ani

Salut , imi poti spune cum te pot contacta ?

Raspunde
 
0
 
mihai

acum 13 ani

Persoanelor care nu sunt discromate daca ati vedea si voi ca si persoanele discromate v-ati da seama ca gresiti enorm in privinta lor.persoanele discromate observa culorile la fel ca si voi dar intr-un perimetru mic iar in acel perimetru daca sunt acele puncte destul de mici amestecate cu mai multe culori (cum sunt acele din testul respectiv cu buline colorate)nu sunt percepute ca si ceilalti.iar masinile sau alte corpuri chiar mici si foarte mici deoarece nu sunt amestecate iar luminile semafoarelor sunt vizibile foarte bine si de pers discromate cat despre masini ,oameni sau alte corpuri se disting foarte usor oricat de mici ar fi ele..ca o mica demonstratie puneti un discromat chiar si un daltonist sa iti deosebeasca 2 corpuri f mici ( ex.bilute)de culori dif. foarte mici si veti observa ca le deosebeste si va spune chiar si culoarea lor.

Raspunde
 
0
 
Dumitru,R.Moldova

acum 12 ani

Am discromatie partiala nu vad cam 7 fise din testul Ishihara ,doctorul a spus cà nu pot sà fac permis pentru nici o categorie.

Raspunde
 
0
 
Pag 1 din 3
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Legatura dintre dieta si afectiunile oculare Nu neglija tulburarile de vedere! Pot indica afectiuni grave Alergii oculare - Conjunctivita alergica Afectiuni genetice rare Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×