Cum pot scapa de blefaroconjuctivita?

Afectiuni oculare

Postata de Carmen cu un an in urma.

Buna ziua. Am 52 ani, port ochelari la citit. Problema mea a inceput de anul trecut. Mi sa pus diagnosticul prima data de blefaroconjuctivita alergica. Am luat 10 zile tratament cu Spersalerg si betabioptal. M-am simtit bine dupa ele. La nici 2 luni m-am dus la control. A zis ca nu mi_a disparut blefaroconjuctivita. Mi_a dat lacrimi artificiale Lubrystil synfo, dar de la ele ma mancau ochii, am renuntat, am luat la recomandarea medicului picaturi laluvit, am facut alergie, occhi umflati,, acuma iau systane ultra picaturi. Eu nu am matreata la gene. Simptomele mele sunt, ochi uscati care ustura, uneori nisip in ochi, am pleoapele un pic umflate, mi se umfla si sub ochi, imi lacrimiaza usor, sensibilitate la lumina. Sa continui doar cu lacrimile? Sau ce lacrimi bune imi recomandati? Eu folosesc systane ultra de 4 0ri pe zi, dar discomfortul ochilor nu a disparut complect.Am fost la 4 medici oftalmologi. Am ochii uscati si ble faroconjuctivita, dar fara matreata aia la gene.

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum un an

Buna ziua,

In primul rand, recomandarea este sa continuati utilizarea picaturilor de lacrimi, deoarece ele ar trebui sa ajute la ameliorarea simptomelor de ochi uscati si de disconfort. Daca nu ati gasit inca picaturi care sa va ofere un confort optim, recomandam sa discutati cu medicul oftalmolog despre alte optiuni disponibile pe piata. Exista multe tipuri diferite de picaturi pentru ochi si ar putea fi necesar sa incercati mai multe variante pana cand gasiti una potrivita pentru dvs.

In plus, ar fi benefic sa identificati si sa evitati orice factori declansatori ai blefaroconjunctivitei care ar putea agrava simptomele. Acestia pot include polenul, praful, produsele de machiaj sau alte alergene specifice. Puteti incerca sa utilizati ochelari de protectie, sa evitati mediile cu praf si sa evitati expunerea prelungita la factori de mediu care va pot irita ochii.

Daca simptomele persista sau se agraveaza, ar fi recomandat sa va adresati medicului oftalmolog si sa discutati despre optiunea de a incerca alte tratamente, cum ar fi medicamentele antiinflamatorii sau corticosteroizii topici.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/oftalmologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Sanatatea-ochilor/recomandari-utile-pentru-folosirea-corecta-a-picaturilor-de-ochi_13400

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Legatura dintre dieta si afectiunile oculare Nu neglija tulburarile de vedere! Pot indica afectiuni grave Alergii oculare - Conjunctivita alergica Afectiuni genetice rare Cum se trateaza dermatita in functie de severitatea afectiunii

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua