Postata de Sorina cu 2 luni in urma.
În urmă cu 23 de ani, m-am lovit puternic în cantul unui perete, lovitura a fost puternică , simțeam că-mi zvâcnește tot capul, de aceea am mers la spital la urgente unde s-au uitat un pic dupa care mi-au spus că m-am ales cu un cucui și dacă imi va fi rău ( ameteli, vărsături) să revin, între timp să pun gheață. Zis și făcut, nu ma avut probleme deci nu am revenit, in schimb mi-a rămas cucuiul acolo nu a dat înapoi, era tare și de mărimea unui bob de mazăre, nu i-am mai dat importanță mult timp. De mai bine de un an, acest "cucui" a început să crească și și-a schimbat textura ( mai moale și mai mobil, crește văzând cu ochii. Am fost la medicul de familie și mi-a zis că mai bine-l las așa și ma tapez un pic. Dar am parul destul de rar și în ultimul timp toată lumea ma întreabă ce am pățit și ce am acolo.La dumneavoastră vin să cer un sfat, aș putea încerca să-l operez sau e periculos?
Adauga raspunsacum 2 luni
Buna ziua,
Este foarte bine ca ati observat schimbarile in aspectul si textura „cucuiului”. Faptul ca a inceput sa creasca si si-a schimbat consistenta poate indica prezenta unei formatiuni benigne, cum ar fi un lipom (o acumulare de tesut gras sub piele) sau un chist, insa este esential sa eliminati orice alte cauze mai serioase.
Va recomandam sa consultati un medic specialist, cum ar fi un dermatolog sau un chirurg, care poate evalua mai atent formatiunea. O ecografie sau alte investigatii imagistice ar putea fi recomandate pentru a intelege mai bine structura acestuia. In functie de diagnosticul pus de specialist, se poate decide daca este nevoie de indepartarea chirurgicala.
De obicei, astfel de interventii sunt simple si cu riscuri minime, mai ales daca este vorba despre o formatiune benigna. Insa este important sa aveti un diagnostic clar inainte de a decide sa o indepartati. Interventia chirurgicala poate sa va ajute nu doar din punct de vedere estetic, ci si pentru a elimina orice disconfort sau potential risc de complicatii viitoare.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia:https://www.clickmed.ro/medic/dermatologie, https://www.clickmed.ro/medic/chirurgie-generala
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Chirurgie-estetica/lipomul_972
sfatulmedicului.ro/Frumusete-si-intretinere/sanatatea-pielii-capului_6095
Va dorim multa sanatate!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua