Buna ziua?

Afectiuni neurologice

Postata de Utilizator21549372700 cu 5 ani in urma.

Sunt mama unui baiat de 22 de ani, student la facultatea de Farmacie, anul IV. În timpul sesiunii când invăța câte 12 ore pe zi a avut un episod de pierdere a cunoștinței. Facea o pauza , stând în poziția culcat pe canapea, s-a ridicat brusc și a mers la toaleta . După micționare si-a pierdut cunoștința, preț de câteva secunde, cred și a cazut. După ce si-a revenit nu s-a simțit rău, iar tensiunea era 12/ 8. Ce mă îngrijorează este că acest lucru s-a repetat la interval de 8 luni. La fel a pățit și în sesiunea din vară, tot la ridicare bruscă și după micționare. Menționez că nu bea, nu fumează , are 1,96 și 85 de kg, face sport și are o alimentație rațională, bea în jur de 1,5 l apă pe zi. Credeți că e cazul să-mi fac griji. Mă gândesc să-i fac niște analize, e necesar si un RMN? În vară înainte de leșin i-am făcut analize și au ieșit bune, inclusiv EKG -ul ! multumesc anticipat!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

Medstudent

acum 5 ani

In principiu nu cred ca trebuie sa va faceti griji, pentru ca sincopa post-mictionala nu ar trebui sa fie de cauza cardiaca sau neurologica. In timpul mictiunii, precum si la ridicarea brusca, tensiunea scade datorita vasodilatatiei si sangele nu mai iriga eficient creierul ptr cateva secunde, ducand la pierderea cunostintei. Oboseala este si ea un factor. Daca nu mai are alte simptome, precum dureri in piept, bataie rapide si/sau neregulate ale inimii, crize convulsive, amorteli sau furnicaturi in membre, este cel mai probabil sincopa post-mictionala.
Ptr linistirea dvs si excluderea altor afectiuni, puteti face glucoza serica si hemoglobina glicozilata, precum si o electroencefalograma (EEG)

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Siringomielia, o afectiune neurologica asociata cu malformatii congenitale ale creierului Afectiuni neurologice la copii – simptome, cauze si tratament Incontinenta, o afectiune frecventa a varstei inaintate Top 20 afectiuni ciudate si misterioase Afectiuni ale cavitatii bucale

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×