Dureri in timpul kinetoterapiei

Afectiuni coloana vertebrala

Postata de dream_cloud cu 12 ani in urma.

Am fost diagnosticata cu scolioza dorso-lombara si mi s-au dat de facut fizioterapie si kinetoterapie. Pana sa incep tratamentul, durerile apareau numai in anumite situatii (stat in picioare mult timp, mers pe jos, pozitii dificile), insa de cand am inceput gimnastica medicala, am dureri foarte mari la nivelul coloanei si muschilor adiacenti care insa sunt permanente. Este normal sa am aceste dureri si daca da, dupa cat timp ar trebui sa dispara? Mentionez ca acum durerile sunt mult mai puternice decat inainte de tratament. Va multumesc anticipat!

Adauga raspuns

Raspunsuri (6)

Adina

acum 12 ani

Kinetoterapia se executa in mod normal dupa fizioterapie cand sindromul algic deja a scazut (cel putin asa procedez eu). Dar principalul obiectiv al kinetoterapiei este corectia si in cazul scoliozelor hipercorectia, asa ca este posibil sa apara dureri pana la obtinerea uni grad de corectie, dureriele fiind date in pare parte de musculatura paravertebrala.
Trebuie sa continui, si sa explici kinetoterapeutului situatia aparuta.
Succes!

Raspunde
 
0
 
Advertisement
dream_cloud

acum 12 ani

Poate ca e doar o impresie, dar durerile, pe langa cele ale muschilor, le simt de-a lungul coloanei, durerea pleaca de jos in sus. Am mentionat kinetoterapeutului despre acest lucru, dar a cam ridicat din umeri si mi-a spus ca pana la urma trebuie sa treaca.
Va multumesc pentru raspuns!

Raspunde
 
0
 
sari

acum 12 ani

Sfatul meu este sa incerci si la alt medic, poate nu sunt bune exercitiile pe care le faci. Normal ar trebui sa te ajute, nu sa te doara mai tare. Este foarte important pe care parte se insista in exercitii, caci daca se fac gresit, se accentueaza scolioza. Se pot face si sedinte de masaj, reflexoterapie, acupunctura, cu efecte foarte bune, Incearca inotul face minuni in cazul tau, dar sub indrumarea unui kinetoterapeut, sau fara, ti se vor dezvolta muschii in paralel pe ambele pari ale coloanei, simetric., ajutand la sustinerea ei. pt alimentatie ti-as recomanda cura cu oua de prepelita, sunt foarte bune, contin multe minerale, toata gama de minerale si vitamine de care ai nevoie.
Sanatate.

Raspunde
 
0
 
Alina Iatan, recuperare medicala

acum 12 ani

Buna ziua! kinetoterapia este cea mai importanta pte dvs in urma diagnosticului de mai sus, asa ca ar trebui sa continuati, DAR nu ne-ati precizat varsta, ceea ce este f imp, apoi tipul durerii care s-a accentuat dupa gimnastica, daca e precum o febra musculara sau e o durere acuta. gimnastica medicala nu se face la durere, durerea fiind tratata prin procedurile de fizioterapie, abia apoi incepem recuperarea propriu-zisa pe termen lung a exercitiilor ptr scolioza. daca lucrati cu un specialist ar trebui sa stie si sa nu va raspunda ca o sa treaca. da, febra musculara trece prin exercitiu, dar aveti grija sa fie alt tip de durere! Sanatate si succes!

Raspunde
 
0
 
dream_cloud

acum 12 ani

Buna ziua! Am precizat mai sus, durerea, in afara de cea musculara care este normala, se mai simte si urcand de-a lungul coloanei, mai intensa in zona lombara. Am 23 de ani si ma confrunt cu problema aceasta de aproximativ 4 ani, am facut si atunci kinetoterapie timp de 2 luni, insa fara rezultate, dupa care a trebuit sa renunt si din cauza programului incarcat. Va multumesc!

Raspunde
 
0
 
Adina

acum 12 ani

La 23 de ani scolioza nu se mai poate recupera, dar se poate agrava, acest lucru schimband datele problemei. Kinetoterapeutul trebuie sa va palpeze musculatura pentru a observa diferentele de tonus muscular, apoi sa modifice exercitiile, sau numai dozajul lor in functie de simptome. Si ca in oricare specialitate medicala, trebuie sa aveti si a-2a opinie de la un alt specialist in kinetoterapie.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiunile spatelui si gimnastica Cifoza - curbura anormala a coloanei vertebrale Osteomielita vertebrala, o infectie periculoasa a coloanei Manipularea manuala a maselor care prezinta riscuri pentru lucratori, in special de afectiuni dorsolombare Stabilizarea axiala a coloanei vertebrale

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×