De ce nu pot sta in pozitia pup (ghemuit)?

Afectiuni coloana vertebrala

Postata de Gligor Razvan cu 9 luni in urma.

Nu stiu daca este o problema, dar nu pot sta in pozitia pup (ghemuit) pe toata talpa ci doar pe varfuri. Toti prietenii mei pot si ma gandeam daca as avea ceva problema. Multumesc!

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 9 luni

Buna ziua,

Exista mai multe explicatii pentru aceasta dificultate de a sta in pozitia pup (ghemuit). Unele dintre acestea pot include:

1. Flexibilitate musculara redusa: Poate fi posibil ca muschii din spatele coapsei si din zona soldului sa fie mai putin flexibili, ceea ce face dificila aplecarea genunchilor astfel incat talpa sa stea complet pe sol.

2. Mobilitate articulara redusa: O alta posibilitate este ca articulatiile tale, cum ar fi articulatia soldului sau cea a gleznei, au o mobilitate limitata. Aceasta poate fi cauzata de diferite conditii medicale sau de istoricul diferitelor leziuni.

3. Anatomie diferita: Fiecare persoana are o constructie anatomica unica, iar forma si structura corpului pot influenta capacitatea de a sta intr-o anumita pozitie. Este posibil ca forma oaselor, articulatiilor sau lungimea muschilor tai sa aiba un impact asupra modului in care poti sta in pozitia pup.

Daca te ingrijoreaza aceasta dificultate sau daca aceasta iti provoaca disconfort, este intotdeauna recomandat sa consulti un medic sau un specialist in recuperare fizica: https://www.clickmed.ro/medic/recuperare-medicala
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Terapii-complementare/recuperarea-medicala-cu-ajutorul-masajului_16277

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiunile spatelui si gimnastica Cifoza - curbura anormala a coloanei vertebrale Osteomielita vertebrala, o infectie periculoasa a coloanei Manipularea manuala a maselor care prezinta riscuri pentru lucratori, in special de afectiuni dorsolombare Stabilizarea axiala a coloanei vertebrale

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×