Postata de Dana9999 cu 13 ani in urma.
Fiicei mele de 12 ani i s-a depistat, in urma cu un an, o scolioza in stare incipienta, asociata cu torace infundat ("pectus excavatus"), in partea dreapta (medicul nu sustine ca are legatura cu scolioza,. dar nu exclude posibilitatea). A purtat corset pentru scolioza si a facut gimnastica adecvata. Cu coloana vertebrala este OK. Ce sanse sunt sa se rezolve si toracele infundat, ce sporturi sunt recomandate pentru a se dezvolta si partea dreapta a toracelui, la fel ca stanga? Este recomandat sa faca un sport care sa-i solicite mai mult partea stanga a corpului? Este vorba doar de fortarea respiratiei, pentru a umfla toracele prin exercitii de respiratie repetate? Inotul este benefic dezvoltarii toracelui?
Va multumesc.
Dana Vilceanu
([email protected])
acum 13 ani
Inotul este cel mai bun sport, dar executat cu un kinetoterapeut, care sa ajute musculatura sa se dezvolte, armonios pentru a nu necesita interventie ortopedica. Tehnica se numeste hidro-kinetoterapie.
Sanatate!
acum 13 ani
In orasul in care locuim nu exista posibilitatea practicarii hidro-kinetoterapiei. In urma cu un an fiica mea a urmat cursuri de inot cu un profesor din Timisoara, caruia i s-a explicat problema si a indrumat-o sa inoate cu o mana ridicata, pentru a compensa deformatia coloanei vertebrale. Acum problema fetitei nu mai este coloana vertebrala, ci toracele infundat in partea dreapta, iar medicii nu-mi dau pronosticuri foarte bune in acest sens. I s-a recomandat cat mai mult sport, pentru ca astfel, respirand puternic, cavitatea toracica se va dezvolta. In aceasta privinta v-as ruga sa-mi dati sfaturi cat mai detaliate: daca miscarea mainilor la inot ajuta la dezvoltarea toracelui, nu cumva presiunea apei asupra toracelui anihileaza sau atenueaza acest lucru, ingreuind vindecarea? Imi mai puteti recomanda vreun sport care sa o poata ajuta pe fiica mea in rezolvarea problemei toracelui?
Va multumesc!
acum 13 ani
Inotul este singurul sport care mareste peste medie capacitatea vitala a plamanilor, marind astfel si respiratia toracica, reeducand astfel musculatura toracelui.
Explicit pot fi dupa ce consult pacientul, asa ca discutiile se traseaza pe principii si linii generale. Trebuie sa cautati un kinetoterapeut ca sa va ajute, prin exercitii particularizate.
acum 13 ani
V-as mai deranja cu o intrebare: fiica mea obisnuieste sa inoate pe sub apa si sa concureze cu prietenele la cat de mult isi pot tine respiratia sub apa si cine inoata cel mai mult fara a scoate capul la suprafata apei. Ii dauneaza, o ajuta sau nu afecteaza aceste jocuri?
Va multumesc inca o data!
Dana Vilceanu
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua