Timpan perforat, in urma unei lovituri

Afectiuni ale urechii

Postata de ValiGi cu 8 ani in urma.

Buna ziua,
In urma unei lovituri primita cu palma/podul palmei la urechea stanga am ramas instantaneu cu senzatia de ureche infundata, care inca persista. S-a intamplat acum 72 de ore. Ieri, am mers la Urgente, Sectia O.R.L, Spitalul Coltea.

Doamna doctor a vazut ca am o perforatie de aproximativ 15-20% din suprafata timpanului, pe mijlocul acestuia. Momentan, aud cam 50% din potentialul urechii stangi. Aud, in special, frecventele joase si mai putin frecventele medii si inalte(ascutite). Uneori, incepe sa tiue si aud un zgomot care pare sa vina din interiorul organismului.

In cele din urma, doamna doctor mi-a prescris un tratament de 7 zile cu Augmentin si ca anti-inflamator Ibuprofen. De asemenea, mi-a sugerat sa fac in asa fel incat sa nu-mi intre apa in urechea cu problema.

1. Folosesc niste vata de la farmacie. E in regula? Sau ar trebui sa las urechea libera si sa folosesc vata imbibata in ulei doar atunci cand fac dus?

2. Doamna doctor mi-a spus ca va fi nevoie sa treaca aproximativ 6 saptamani pana sa mi se refaca membrana si sa-mi recapat integral auzul. Observ ca parerile sunt impartite. Care e durata medie in care trece aceasta problema?

3. Lucrez in domeniul inregistrarilor audio, de spoturi publicitare, si folosesc casti (on ear, nu in ear). Ar trebui sa evit sa le folosesc sau nu afecteaza cu nimic refacerea membranei timpanului?

4. Perforatia se afla, potrivit medicului, pe mijlocul timpanului. E mai grav daca este pe mijloc sau se reface la fel indiferent de localizarea perforatiei?

5. Cate zile de ingrijiri medicale acorda, cu aproximatie, de catre Insitutul de Medicina Legala intr-o astfel de situatie?

6. Dupa refacerea completa a membranei timpanului, acesta va fi mai sensibil si va necesita ingrijiri suplimentare sau se va "comporta" ca si cum nu s-a intamplat nimic?


7. Mentionez ca in ambele urechi, de inaintea loviturii primite, simt senzatia ca exista un lichid pe care il constientizez la fiecare inghititura. Cantitatea de lichid pare mai mare atunci cand consum alimente grase sau cafea. Cum pot evita acestea si care ar putea fi cauza?

M-ar ajuta raspunsurile primite direct de la medici si/sau de la persoane care s-au confruntat cu aceeasi problema.

Multumesc

Adauga raspuns

Informatii utile

Afectiuni ale cavitatii bucale Afectiuni ale glandelor salivare Afectiunile sistemului imunitar Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului Durerile de urechi, cauze posibile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua